Udvidede fodboldregler

Mange sportsgrene omfatter udvidede fodboldregler. I denne artikel vil du lære om offside, golden goal, udskiftning og meget mere. Dette er blot nogle af de mest almindelige regler, så hvis du vil lære om dem alle sammen, er denne artikel noget for dig. Læs videre for at få mere at vide! Du kan også få mere at vide om udskiftningsreglen i NHL. Disse regler vil blive indført for 2019-sæsonen. NHL-udvalget har haft omfattende drøftelser om emnet og har set på mange forskellige modeller.

Spillets regler

Det Internationale Fodboldforbund har godkendt den permanente brug af fem udskiftningsspillere i fodboldkampe. Denne regel gælder dog kun for konkurrencer på højeste niveau og er begrænset til tre udskiftninger plus halvleg. Denne midlertidige regel blev vedtaget som reaktion på COVID-19-pandemien for at sikre spillernes sikkerhed og holdets fleksibilitet. På trods af dens begrænsninger har den vist sig at være en effektiv foranstaltning, der gør fodbold mere sikkert og sjovere for alle involverede.

Selv om fodbold har været et verdensomspændende fænomen i århundreder, har spillets regler undergået mange ændringer. I 1875 blev der tilføjet målstolper, der blev indført straffespark, og i 1990 måtte målmændene ikke længere røre bolden efter en forsætlig aflevering. Brugen af mållinjeteknologi er en anden nyere ændring. Spillere og hold kan nu foretage udskiftninger på banen, hvis de mener, at den spiller, de spiller sammen med på sidelinjen, begår en ulovlig forseelse.

Offside-reglen

Det skotske fodboldforbund, der er ansvarlig for at skabe det moderne spil, ændrede offside-reglen i 1995. Siden da er en spiller blevet betragtet som offside, hvis to modspillere, inklusive målmanden, befinder sig foran ham. Den nye regel skulle reducere antallet af stop, forbedre synet og minimere dommerfejl, men mange modstandere var utilfredse med ændringen. I sidste ende lykkedes det FA at få ændringen godkendt.

Denne regel begrænser angribernes mulighed for at modtage bolden bag forsvarernes rygge. Angriberen skal være i "onside"-position, når bolden spilles fremad. Hurtige løb og afleveringer i rette tid kan gøre det muligt for angribere at være offside. Offsideafgørelser er dog afgørende i kampene. De kan afgøre, om et hold fortsætter med at angribe eller ender i mål. Hvis spillerne er i offsideposition, kan målmanden ikke score et mål.

Substitutionsregel

Udvidelsen af fodboldreglerne har ført til en stor ændring: udskiftningsreglen. Tidligere var udskiftninger ikke tilladt i løbet af kampen. Undtagelserne var i ekstreme tilfælde af skader eller spillere, der kom for sent til en kamp. Der blev tilladt en fjerde udskiftning inden for 90 minutter af kampen. På trods af ændringerne er mange fodboldforældre imod den nye regel. Udskiftningsreglen er en måde at gøre fodbold mere konkurrencedygtigt på.

Den første ulempe ved ubegrænsede udskiftninger er, at det er svært for holdene at komme ind i en rytme. En udskiftningsspiller har boldbesiddelse i to eller tre minutter i en 90-minutters kamp, men kun 20 sekunder i en 15-minutters kamp. Det betyder, at holdene mister momentum, og at kampene bliver ujævne. Desuden giver denne regel ikke mulighed for rytme og fokus for holdet. Det spilder også værdifuld tid og gør spillet træls.

Golden goal

Golden Goal i de udvidede fodboldregler har givet spillet et nyt og spændende koncept. Selv om begrebet stammede fra reglerne på legepladsen, fremkaldte begrebet en blanding af idealisme og romantik. Mens mange tilhængere roste FIFA's positive hensigter, satte andre spørgsmålstegn ved FIFA's evne til at tilskynde til lethed i angrebet og samtidig bevare den taktiske forsigtighed. Lad os se nærmere på historien om dette innovative koncept. Her er nogle af de mest bemærkelsesværdige "gyldne mål", der er blevet indført inden for sporten.

Indførelsen af det gyldne mål faldt sammen med Frankrigs dominans i verdens fodbold. Frankrig vandt det første guldtrofæ i 1998, og Laurent Blancs mål i sidste runde mod Paraguay førte til den første VM-titel. Det er uklart, hvad der præcist fik IFAB til at afbryde dette forsøg. Det er muligt, at den aktuelle kontrovers om det gyldne mål skyldes en kombination af flere faktorer.

Dommerens ansvar for nøjagtig timing

En af fodbolddommerens vigtigste opgaver er at holde tiden nøjagtigt. I henhold til spillets love er spillets varighed angivet i paragraf 7. Dommerne skal også være ansvarlige for at signalere pauser og kompensere for tabt spilletid. Præcis tidsregistrering er meget vigtig for at spillet kan forløbe gnidningsløst. Der er blevet udviklet flere forskellige metoder til tidtagning i forbindelse med de udvidede fodboldregler.


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments


3 thoughts on “Det skulle jeg så nok ikke have gjort #1

  1. Pingback: Torsdags-tip: Bindebluse og pæne bryster på budget | C & the City

  2. Pingback: Guide: Her skal du drikke kaffe i Odense | C & the City

  3. Pingback: Lille Lykke #22 | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *