Sådan forbedrer du dit tennisspil

Tennis er en fantastisk sport at spille. Den forbedrer kritisk tænkning, eksplosivt fodarbejde og mental opmærksomhed. En spiller kan fortsætte med at spille tennis i årevis og udvikle mange færdigheder. I denne artikel vil du lære, hvordan du kan forbedre dit tennisspil. Og hvis du vil vide mere, er her nogle andre fordele.

Tennis er en sport, der kan spilles hele livet igennem

Tennis er en sport, der er fornøjelig og givende for spillere i alle aldre. Den øger den fysiske aktivitet og fremmer social interaktion. Det er også en af de få sportsgrene, der kan spilles hele livet igennem. Den giver mulighed for masser af fysisk plads, hvilket er med til at mindske risikoen for sammenstød med andre spillere. Du kan lære tennisreglerne i alle aldre og forbedre dit spil, efterhånden som du gør fremskridt.

Fordelene ved tennis rækker langt ud over de fysiske fordele. Mange mennesker, der spiller tennis regelmæssigt, har forlænget deres levetid. Undersøgelser har vist, at hvis man spiller tennis tre timer om ugen, reducerer man risikoen for at dø med 50 %. Folk, der spiller tennis regelmæssigt, har også en lavere risiko for depression og har et højere selvværd.

Det forbedrer den kritiske tænkning

Tennis er en fantastisk sport til at forbedre den kritiske tænkning. Det bruger mange forskellige muskler, fra underkroppen til din core og mavemuskler. Det træner også din overkrop, herunder dine arme, skuldre og bryst. Det hjælper også din mentale årvågenhed ved at tvinge din hjerne til at skabe forbindelser og arbejde sammen for at løse opgaver. Uanset om du er en gymnasieelev eller en ældre voksen, vil du have gavn af tennis. Det vil øge din mentale årvågenhed og forbedre din kritiske tankegang.

At spille tennis kræver en stor del kreativ og taktisk tænkning. Du skal bevæge dig hurtigt, balancere din krop og tænke over, hvordan du bedst udnytter dine modstandere. Du skal også være opmærksom på hver eneste bevægelse. At spille tennis øger niveauet af serotonin i hjernen, som er ansvarlig for at regulere søvn og følelsesmæssig tilstand. Det hjælper også med at regulere dine følelser og forbedrer hukommelsen.

Det forbedrer det eksplosive fodarbejde

Tennisspillere kan træne sig til bedre boldhåndtering og eksplosivt fodarbejde i andre sportsgrene. De kan arbejde på deres boldhåndtering og fodarbejde derhjemme eller på den bane, hvor de spiller. Atleterne kan også prøve lacrosse, som udvikler hånd- og fodudvikling.

Korrekt fodarbejde forbedrer angrebs- og forsvarsevnerne. Det er også med til at forbedre balancen. For at forbedre dit fodarbejde skal du øve dig i specifikke øvelser.

Det forbedrer den mentale årvågenhed

Tennis er en fremragende øvelse, der fremmer mental årvågenhed, koncentration og kreativ tænkning. Det udvikler hjernens planlægnings-, taktiske, smidigheds- og koordineringscentre. Forskning udført af University of Illinois tyder på, at tennisspil kan bidrage til at vedligeholde hjernens udvikling hele livet igennem. Ud over fordelene for kroppen er det også sjovt at spille tennis.

Tennis kræver et højt niveau af atletisk dygtighed samt en sund dosis strategi. Spillerne skal være i stand til at forudse modstandernes træk, beregne det bedste svar og levere det inden for få sekunder. Desuden opbygger tennis en spillers mentale muskler. Sporten hjælper ikke kun med at opretholde en fysisk og mental tilstand, men forbedrer også ens selvværd og mentale sundhed.

Den forbedrer den taktiske tænkning

Tennis er en fantastisk sport til at forbedre taktisk tænkning og årvågenhed. På en tennisbane har man kun få sekunder til at bestemme en fremgangsmåde. Ved at øve dig i eye tracking-færdigheder kan du forbedre din hjernes evne til at reagere hurtigt på en række forskellige situationer på og uden for banen. Spillet kræver, at du analyserer vinkler i forhold til din modstander og anvender denne viden på problemer på og uden for banen.

Ved at spille tennis kan du også forbedre taktisk tænkning og kritisk tænkning. I en nylig gennemgang af 27 undersøgelser konkluderede forskerne, at avancerede spillere har overlegne visuelle søgestrategier og højere taktisk viden end mindre dygtige spillere. De bemærkede dog, at kvaliteten af undersøgelserne varierede meget. Gennemgangen undersøgte ikke, hvordan tennisspillernes opfattelser påvirkede deres taktiske evner, hvilket kan gøre fremtidig forskning mere nyttig.

Det reducerer risikoen for overbelastningsskader

For at reducere risikoen for overbelastningsskader bør unge atleter prøve en række forskellige sportsgrene og aktiviteter i stedet for at holde sig til én. Det er også vigtigt for børn at holde en pause fra strukturerede aktiviteter mindst en gang om ugen. De bør også indarbejde strækøvelser for at holde deres muskler og ledbånd fleksible. Hvis der opstår en skade, er det vigtigt at vente mindst syv dage, før man lader dem vende tilbage til sporten.


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments


3 thoughts on “Det skulle jeg så nok ikke have gjort #1

  1. Pingback: Torsdags-tip: Bindebluse og pæne bryster på budget | C & the City

  2. Pingback: Guide: Her skal du drikke kaffe i Odense | C & the City

  3. Pingback: Lille Lykke #22 | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *