En kort historie om fodbold som sport

En kort historie om fodbold som sport er på sin plads. I denne artikel udforskes boldens oprindelse, variationer og teknik. Fodbold er et fascinerende spil, lige fra målmænd til boldens konstruktion. Ud over historien forklarer denne artikel også nogle af de vigtigste termer, der bruges i sporten. Et grundigt kendskab til fodbold vil hjælpe dig med at få mest muligt ud af denne sport. I sidste ende er målet at forbedre dit spil.

Oprindelse

Der findes flere teorier om oprindelsen af fodbold som sport. Om den stammer fra gamle græske eller romerske spil er et åbent spørgsmål. Moderne amerikansk fodbold, anses for at være en hybrid af fodbold og rugby. Spillet blev dog først spillet af romerske soldater, som kaldte det "harpastum". Dette spil involverede tunge tacklinger, løb og hop og blev kaldt rugby efter dets grundlægger William Webb Ellis.

Selv om rugby var oprindelsen til det moderne spil, blev det hurtigt populært blandt universitetsstuderende i Ivy League. I 1906 blev den første lovligt spillede fremadrettede aflevering gjort lovlig, og Dan Riley fangede den første afslutning. Ændringen tvang forsvaret til at dække hele banen, hvilket gjorde det muligt for angrebene at dele to wide receivers for at maksimere plads og store spilmuligheder. Spillet vandt national popularitet og blev snart næst efter baseball den mest populære sport blandt holdsporterne.

Variationer

Der findes mange forskellige variationer af football. Dette populære spil spilles over hele verden i mange forskellige stilarter og variationer. Du kan også spille det på stranden, hvilket er blevet mere og mere populært. Strandfodbold kræver akrobatiske volleys, overheads og saksespark, og det er endda anerkendt af FIFA. Nedenfor er blot nogle få af de forskellige variationer af fodbold. Du finder helt sikkert en, der passer til dig!

Den første registrerede version af fodbold blev spillet i Italien i 1580'erne. Spillet udviklede sig til mange variationer, efterhånden som det spredte sig i hele Europa. En af de tidligst kendte koder var den italienske version af mob-fodbold. De herskende klasser i Europa betragtede fodboldens støjende karakter som farlig, og der blev vedtaget mange love for at forbyde spillet. England forbød fodbold mellem 1324 og 1667, men lovene var svære at håndhæve. Massive menneskemængder fortsatte med at spille spillet i ustruktureret kaos på trods af lovløsheden.

Målmænd

Som målmænd er din primære rolle at stoppe skud. Målmænd anses ikke for at være superstjerner, men deres vedholdenhed og kløgt gør dem uundværlige for holdet. Ud over deres hænder af høj kvalitet skal målmændene have god koncentration og gode anticiperingsevner. De skal være hurtige til at bevæge sig, før en bold bliver headet eller sparket i deres retning, og de skal afgøre, hvornår de skal gribe bolden med håndfladen, slå eller fange den. Desuden skal målmændene have et fremragende fodarbejde og fysisk styrke til at blokere bolden, enten ved at slå, slå med hånden eller dykke ned. Desuden skal de være i stand til at fange en række forskellige bolde, lige fra fodbolde til rugbybolde. Endelig skal målmændene være stærke og modige, da den mindste fejl kan ende med at ødelægge kampen.

Målmændenes fysiske aktivitet i en fodboldkamp blev vurderet ved hjælp af Prozone(R)-teknologi, som måler de tilbagelagte afstande ved forskellige hastigheder og hastigheder. Deltagerne var 62 målmænd fra 28 hold fra den engelske Premier League. Systemet måler hastighed og tilbagelagt distance og kan også bruges til at bestemme gennemsnit. Bivariate korrelationer blev undersøgt ved hjælp af Pearson produktmomentkorrelation og Student t-tests for forskelle i gennemsnit.

Teknik af bolden

Der er en række udfordringer, som ingeniører, der fremstiller sportsbolde, står over for. Selv om de materialer, der anvendes til fremstilling af bolden, kan være relativt billige, kan omkostningerne til fremstilling af bolden være meget dyre. De materialer, der anvendes til at skabe bolden, bør være miljøvenlige og bæredygtige. Fremstillingen af bolden kunne foregå på vedvarende energikilder, hvilket ville reducere produktets omkostninger. Desuden bør ingeniørerne udvikle metoder til at forbedre boldens kvalitet ved at reducere dens vægt og forbedre dens holdbarhed.

Den seneste udvikling inden for boldfremstilling giver designerne mulighed for at ændre boldens design og gøre den mere attraktiv og effektiv. Moderne fodbolde kan f.eks. være kugleformede, have en bedre formfastholdelse eller være modstandsdygtige over for vand. Alle disse forbedringer har til formål at forbedre boldens ydeevne i et sportsmiljø. Hvis du er professionel, kan du dog overveje at lære mere om videnskaben bag sportsbolde.Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin