Adlinks

Adlinks er et begreb, der er dukket op i blogverdenen og som dækker over det lidt længere ord: Affiliate links og begrebet er en mulighed for en blogger for, at tjene nogle småpenge på de ting, man linker til.

På helt almindeligt dansk betyder det, at hvis jeg linker til en creme, som jeg synes er helt fantastisk, så kan det være et affiliatelink. Hvis du så vælger at klikke på linket og købe cremen, så afgiver butikken en lillebitte kommission til mig som tak for, at jeg har lavet arbejdet med at finde produktet, finde ud af hvor det kan købes, linke til det og sendt en ny kunde ind i deres butik.

Varen bliver IKKE dyrere for dig og det bliver den ALDRIG!
Det er udelukkende butikken, der betaler for den handel og ret beløbsmæssigt er det peanutafdelingen vi er ude i, ala 5 %
Når du køber via et affiliatelink, så støtter du altså det arbejde, den tid og den energi, der bliver lagt i bloggen.

Hvis der er tale om et affiliate link, så vil du altid blive gjort opmærksom på det ved, at jeg skriver i indlægget at det indeholder et adlink. Det har jeg altid gjort, men det er også noget Forbrugerstyrelsen forlanger nu for at skabe større klarhed i den gråzone, der har været mht blogs og reklamer.

Så her hos mig er reglerne som følger:
Hvis der er adlinks, så står det i indlægget
Hvis et indlæg er sponsoreret, så fremgår det af indlægget
Hvis et produkt er fremsendt til test, som gave eller lign., så fremgår det af indlægget.
Min mening er altid 100 % min egen - uanset formen og jeg linker KUN til ting, jeg selv er vild med. Eller ønsker mig.