Beachvolleyball tæt på Eiffeltårnet

Paris vil snart få en udendørs arena til beachvolleyball lige ved foden af Eiffeltårnet. Det nye stadion vil rumme konkurrencer for mænd og kvinder. Der vil også være en arena til blindefodbold. Når stadionet er færdigt, vil det strække sig fra Eiffeltårnet til Ecole Militaire, en offentlig park i det 7. arrondissement.

Champ-de-Mars bliver midlertidig udendørs arena

Champ-de-Mars, Paris' offentlige park i nærheden af Eiffeltårnet, bliver omdannet til en midlertidig udendørs arena for beachvolleyball i 2024. Det midlertidige stadion vil have det ikoniske Eiffeltårn som kulisse. Det bliver et nyt sted for denne sport. I øjeblikket er parken vært for fyrværkeriet den 14. juli og den årlige VM-finale i fodbold. Parken er et af de mest populære steder for sportsbegivenheder i Paris. I 2024 vil den blive en midlertidig udendørs arena for beachvolleyball og blindfodbold.

Den olympiske komité i Paris har godkendt planerne for en beachvolleyballarena på Champ-de-Mars, det grønne område nær Eiffeltårnet, til legene i 2024. Selv om byen står over for en pandemi, er byen begyndt at forberede sig på sit største sportskarneval.

Beachvolleyballstadion vil ligge ved foden af Eiffeltårnet

Byen Paris har vundet retten til at være vært for de olympiske lege i 2024 og har afsløret sine første planer for legene. Det første store projekt bliver opførelsen af et beachvolleyballstadion, som skal ligge ved foden af Eiffeltårnet, inde i landet fra floden Seine. Stadionet vil blive designet af arkitektfirmaet Populous og ingeniørgruppen Egis. Udkastene er allerede blevet godkendt af den olympiske komité. Stadionet skal ligge på Champ des Mars, et stort grønt område ved foden af Eiffeltårnet, der strækker sig til militærakademiet.

Byen Paris har forberedt sig på at være vært for legene for tredje gang efter de første olympiske lege i 1900. I forbindelse med buddet er der planlagt flere forskellige steder i hele byen. Et af disse vil være et beachvolleyballstadion på Champ de Mars ved foden af Eiffeltårnet.

Breaking vil få sin olympiske debut i 2024

De olympiske lege i 2024 bliver et stort øjeblik for breaking, en ny sport, der er vokset i popularitet i de seneste år. Det er en fusion af streetdance og traditionel selskabsdans. Sporten er blevet afprøvet siden ungdoms-OL 2018 i Argentina, og dens unikke format er nu blevet overvejet til de kommende lege. Breakers og deres fans vil få mulighed for at se en bred vifte af breaks i showcase-runder, inden de otte bedste konkurrerer i battle-runder. Battle-runderne varer fem til seks minutter og bliver bedømt af eksperter, herunder Richard "Crazy Leg" Colon. Hvis de to bedste breakere vinder, går de videre til knockoutrunderne, indtil der er én tilbage.

Breaking's olympiske debut er en af de mange begivenheder, som IOC overvejer til de olympiske sommerlege i 2024. Sporten blev tilføjet til programmet, efter at IOC's bestyrelse anbefalede, at den blev tilføjet sammen med sportsgrene som skateboarding, surfing og sportsklatring. Disse sportsgrene blev bibeholdt fra de olympiske lege i Tokyo. Breaking er imidlertid blevet en hurtigt populær sport, hvilket komplicerer spørgsmål om styring og vækker blandede følelser i dansemiljøet.

Champ-de-Mars er et sted at mødes og fejre

I sommermånederne er Champ-de-Mars et populært mødested for parisere. Den tiltrækker regelmæssigt tusindvis af mennesker og er et populært sted for begivenheder som f.eks. fyrværkeriet den 14. juli og VM-finalen i fodbold. Desuden skal dette ikoniske offentlige rum i Paris være vært for en midlertidig udendørs arena til beachvolleyball- og blindfodboldkonkurrencer i 2024.

Champ-de-Mars er et historisk område, der engang blev brugt til landbrug. Selv om det ser fladt og jævnt ud fra himlen, var dette område engang hjemsted for et stort udvalg af afgrøder. Parisere med almindelige midler dyrkede små jordlodder og solgte deres høst på markederne på stedet. Området var også hjemsted for vinmarker, da byen stadig var en førende destination for vinfremstilling.

Historien om beachvolleyball

Beachvolleyball er en international sport, der har sin oprindelse i Santa Monica i Californien. Den fik sin olympiske debut ved legene i Atlanta i 1996. Spillet er stadig en populær sport i dag. Det er en holdsport, der spilles af to spillere, med et hold på hver side. Vinderen af en kamp er det første hold, der vinder to sæt. De to første sæt spilles med 21 point, og det tredje sæt spilles med 15 point.

Beachvolleyball er en holdsport, der spilles på en sandbane, som er delt af et net. Formålet er at sende bolden over nettet til det modsatte holds side af banen. Hvert hold arbejder sammen for at forhindre modstanderne i at få bolden i jorden.Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin