5 hemmelige steder, du skal kende på Mallorca

 

Det er muligt du tror, jeg har tabt sutten, men jo, der er faktisk stadig steder på Mallorca, der ikke er indtaget af masseturismen. Masser af steder!

Mallorca har virkelig meget at byde på og er evigt populær for det er en fuldstændig fantastisk ø med smuk natur, flotte strande, lækker mad og et skønt, skønt klima.
Ja, selvfølgelig er der også steder, hvor der udelukkende er dårlig mad, plasticdyr, fulde turister, neonlys og funky town-stemning, men det er bestemt også muligt at finde steder, der ikke er ”Gennemkneppet af charterturismen”, som en jeg kender så poetisk, men også meget rigtigt, formulerede det.

Det er endda muligt at finde hemmelige steder også som få turister kender til.
Her får du den første håndfuld:

 

 

 

Canatoneta 

Du kan stort set ikke komme længere væk og du forventer bestemt ikke, at der ligger en restaurant her i området.
Canatoneta ligger lidt nord for Inca, restauranten ligger i en lille, bitte by, stedet ejes af to søstre og er simpelthen så blæret et sted.

De har sat sig for at lave mad af lokale, økologiske råvarer som familien selv dyrker i deres haver og dertil kommer en skøn naturvin, der også produceres på øen.
Menuen afhænger af dagens udbud, du får, aldrig det samme og familien er ildsjæle ud over alle grænser. Restauranten er super minimalistisk, hvide vægge og hvide duge og er virkelig gennemført

Du skal være opmærksom på tre ting:
Book bord på forhånd, du kan kun få en seks-retters menu, som alle får og jeg vil helt klart anbefale bil for at komme hertil.

Det er virkelig en oplevelse for livet og oven i det overordentligt billigt i pris: Den seksretters menu beløber sig til 20-30 euro.

Info:
Horitzó, 21
07314 Caimari, Mallorca 

 

 

Es Guez (Og Sa Calobra)

Også her er vi et stykke udenfor alfarvej og det er kun en fordel, for selvom denne perle er nem at overse, så betyder det også, at den ikke er specielt overrendt af turister ( I hvert fald ikke dengang, jeg var der)

Restauranten ligger på bjergruten mellem Sollér og Pollenca med det nærliggende kloster Santuari de Lluc og nogle virkelige små, snoede veje og stejle bakker som attraktion, hvilket også gør det til et populært vandre – og cykleområde.

Turen er ikke for sarte sjæle, hverken i bil eller på cykel, men er til gengæld et af verdens smukkeste naturområder med rå klipper og stejle stigninger.
Vejen stiger mere end 800 meter på bare 12 kilometer, hvilket gør ruten ret populær blandt cykelryttere (Typerne har åbenbart har et udpræget dødsønske, for det er sateme op ad bakke her med 26 hårnålesving og en 10 % stigning. Jeg tvivler seriøst på at nogle af dem nogensinde har set udsigten for blod i øjnene, men det er vanvittigt populært, at karte op og ned ad det bjerg.
Hvis jeg nogensinde får den idé, så må I gerne få mit hoved undersøgt, jeg synes det var rigeligt i bil, men jeg forstår nu godt fascinationen, for det er en sjældent storslået naturoplevelse. Se billedet nedenfor)

 

 

Helt i bunden ligger Sa Calobra-bugten, der flere gange er kåret til Mallorcas smukkeste naturområde, og også har en fin badebugt, der bestemt er et besøg værd.

Men når man kæmper sig op og ned af de hårnålesving (Se lige billedet igen), så har man brug for både mad og et pitstop og det er her Es Guez kommer ind i billedet.

Udover at maden er fantastisk og servicen sublim, så er stedets helt store clou den ferskvandspool, der er hugget ind i bjerget og ja, man må gerne spise og svømme. Vandet er p*ssekoldt, men det kan jo være en fordel, hvis man svinger forbi i en sportslig anledning. Man kan også ”bare” få kaffe og kage på den udendørs terrasse med udsigt til poolen og det er intet mindre end fabelagtigt.

Bonusinfo: Hvis du ikke har mod på at krydse en bjergkæde, men stadig gerne vil opleve det vidunderlige naturområde Sa Calobra, så kan du sejle hertil fra havnen i Port de Sollér.

Info:
urbanizacion Es Guix s/n | Escorca, 07315 Lluc, Mallorca

 

 

Roxy beachbar
Man skulle ikke tro, at der i nærheden af Palma og det virkelig turistede Portals Nous ligger en lille bitte beachbar helt nede i vandkanten. Det med vandkanten skal man tage helt bogstaveligt for man sidder på et lille klippestykke og næste stop er vandet.
Det er et fantastisk sted at nyde en drink eller frokost og de har en virkelig god hvid sangria.

Man skal lige være opmærksom på, at det med at sidde i solnedgangen og bælle sangria efter en lang dag, kan slå lidt hårdere end man umiddelbart forestiller sig. Har jeg hørt… 😉

Bonusinfo: Tager du lidt længere sydpå, finder du en smuk, smuk, smuk strand i en idyllisk lille lagune ved Portals Vells.

Info:
Roxy Beachbar
Carrer d’en Blanes, 10, 07181 Portals Nous

 

 

Caló des Moro
Mallorca bugner af smukke strande og de er ikke alle plastrede til i store hotelkomplekser. Nogle af de smukkeste strande ligger på østkysten og Caló des Moro er bare en af dem, der ligger dybt inde i en bugt med ret stejle klipper på begge sider.

Det er en lille strand på ca 40 mester, men sandet er fint og lyst og vandet er krystalklart i alle tænkelige turkise nuancer.

Der er nogle hundrede mester at gå fra der, hvor du parkerer bilen og på vejen møder du endnu en strand:  Cala s’Almunia, men Calo des Moro er den flotteste af de to og du finder den ved at gå ned ad en stejl trappe

Herfra ligger de smukke strande som perler på en snor op ad kysten, der også er et besøg værd

Vigtig viden: Der er ingen faciliteter – heller ikke i nærheden af stranden, så medbring vand mm.

 

 

Læs også: Hudløs i Hammamet

 

Arta
Nu du er på østkysten jf. strandene ovenover, så snyd endelig ikke dig selv for Arta.
Arta er en ægte sandstensby med masser af huse bygget i sandfarvede sten, dertil kommer det klassiske mallorcinske set-up med geder, olivenlunde og citrusplantager. Der er også spændende grotter at besøge ved Arta i retningen ud mod Canya Mel- stranden.
Arta byder også på fremragende små restauranter med god lokal vin og er i det hele taget et ideelt rejsemål, hvis du gerne vil opleve det ægte landliv på god afstand af masseturismen, men alligevel gerne vil være tæt på virkelig godt badevand og seværdigheder.

Arta ligger lidt inde i landet, men alligevel ganske nær nogle af de bedste strande på det østlige Mallorca.
Generelt må man ikke snyde sig selv for østkysten, der er så vidunderligt mange gode steder. Man bor typisk i restaurerede luksus Fincaer og jeg anbefaler både denne (reklamelink) og denne (Reklamelink)

Vil du bo på en af østkystens strande er dette hotel (Reklamelink) fuldstændig helt og aldeles enestående. Tænk infinity pool, beliggenhed på stranden og über luksus, på den tilbagelænede måde. Ord slår ikke rigtig til og det er ikke engang specielt dyrt.

 

 

Læs også: De bedste hoteller i Paris

Det var lidt af mine hemmelige tips til det mere ukendte Mallorca. Kender du andre, så del endelig i kommentarfeltet.

Guiden til Palma, hovedstaden på Mallorca, er i øvrigt opdateret. Byen er perfekt til en storbyferie eller til at kombinere med dit øvrige ophold på Mallorca

PS. Og ja. Måske kunne jeg godt finde på at prøve kræfter med det bjerg på 2 hjul. Engang 😉 Simpelthen fordi det kan være sjovt at prøve om man kan

Læs også: Hotellerne du skal kende i Hamborg

One thought on “5 hemmelige steder, du skal kende på Mallorca

  1. Pingback: Bedst på budget: Ud at spise med klækkelig rabat | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.