Guide: Her skal du drikke kaffe i Odense

Det holder aldrig op med at overraske mig, hvor meget vi danskere er villige til at betale for en kop kaffe. Og ja, jeg gør det selv. I stor stil og det bliver i øvrigt ikke billigere af, at man ikke kan drikke almindelig latte, men skal have en specialversion på soya, mandel eller rismælk. Men det ændrer altså ikke på, at jeg generelt synes kaffepriserne er ret horrible og jeg har lidt lyst til at sige:
”At I vil være det bekendt, altså”, når jeg bliver afkrævet 49 kr.
For.En.Kop.Kaffe.Med.Mælk.

Men så kan man jo bare lade være eller også kan man sikre sig, at kaffen man får, i det mindste er god.

Heldigvis er der også virkelig god kaffe derude og der er især kommet fine steder i Odense, som jeg synes er værd at tippe Jer om for ja, jeg gider godt betale for god kaffe, støtte lokalmiljøet og så er det også bare hyggeligt, at gå ud og mødes til god kaffe.
Derfor har jeg opdateret guiden til stederne, hvor du får god kaffe i Odense

 

Kaffe i Odense

 

Den Lille Smalle
Ligger i Vestergade på stykket mellem Magasin og Lagkagehuset. Ret lille, men bestemt et besøg værd. Rar betjening, god kaffe og, som bonus, kager fra Kræs for Smag. Ja, det er dem med marcipansneglene…
En yderligere fordel er, at man ikke bliver kvalt i den der infame lounge-musik, som mange cafeer mener de skal spille for fuldt drøn, så man kan både sidder der for at arbejde og føre en samtale. Rart! Og meget “damevenlig” morgenmad med smootiebowls, advocadomad, juice osv. Men der er også brød, æg mv, så det er generelt et sted for alle med en dejlig betjening.
Den Lille Smalle, Vestergade 5 st.tv., Odense C

 

Kaffe i Odense

 

Fredo’s
Engang gik jeg lidt ud med en italiener og han var nærmest ved at give sig til at tude over kaffen ude i byen, men i Italien er selv kaffen på tankstationer også bedre end den, man får på cafeer i Danmark og det skal man ikke tænke for meget over.
Når en italiener åbner en café, skal man til gengæld bare gå derhen og så er alt godt og det er det virkelig hos Fredo’s, der ligger i Brands Passage helt oppe ved Amfipladsen.
Man kan sidde udenfor om sommeren, iskaffen er to die for, det samme er betjeningen og som noget nyt er der også den berømte matcha-te i en is-frappe-version.
(NB: Det var altså ikke ham, jeg datede. Bare fyi )
Fredo’s Coffee Right, Brandts Passage 31 G, 5000 Odense C

 

 

Kaffe i Odense

 

Baboon coffee
I alle de år jeg har hængt ud i domhuset i Albanigade, hvor by - og landsretten ligger, har jeg gået og overvejet om man skulle droppe journalisteriet og istedet åbne en café / kaffebar i nabolaget. For hvis der er noget man trænger til på virkelig lange retsdage, så er det kaffe, masser af kaffe og udvalget i området har, forunderligt nok, været ikke-eksisterende. Lige indtil nu.
For nu er Baboon Coffe åbnet lidt længere oppe ad Albanigade (Ved siden af apoteket) og det er voldsomt kærkomment. Især fordi der er god kaffe, god betjening, gluten - og laktosefrie muligheder, kage og sandwich.
Du kan også købe kaffebønnerne i cafeen og tage dem med hjem.
Selve stedet har en hyggelig, industriel, retrovibe over sig og man kan snildt sidde og arbejde ugenert, hvis det er det, der er ens ærinde. Der er endda mulighed for at få opladet telefonen og gratis wi-fi. Lækker, lækker service!

Jeg håber virkelig, at det er et sted, der kommer til at overleve for der har i dén grad manglet noget i  Albanigade - også til alle dem, der ikke har deres daglige gang i retten.
Baboon Coffee, Albanigade 54 C, 5000 Odense C

 

 

Kaffe i Odense

 

Læs også: Hotellerne, du skal kende i Paris’ hotteste kvarter

 

Kaffe i Odense

 

Mr. Torp
Mr. Torp bor i Vintapperstræde og er et fantastisk lille sted, i en kombination af mad, kaffe og generelle spiselige lækkerier.
Vintapperstræde er en af Odenses virkelig hyggelige gader, der desværre lider under voldsomt høje huslejepriser, hvorfor der er ret stor udskiftning i gaden. Desværre for det er gode folk og butikker, der åbner der og de fine initiativer fortjener virkelig ikke at drukne i ejendomsspekulanters grådighed. Beklager det lille “opstød”, men det er efterhånden ved at være ret opslidende at se det ene gode projekt efter det andet knække nakken, samtidig med at bymidten dør mere og mere, fordi lejepriserne efterhånden er horrible. Det kan umuligt være i nogens interesse, at have et dødt centrum i en by, der tiltrækker virkelig mange mennesker.

Derfor er jeg også begejstret for, at Mr. Torp har turdet satse og har åbnet en lille cafe - og kaffebar i den lille brostensgade. Kaffen er god, betjeningen bedre, der er et ret lækkert menukort med både kage, charcuteri og smørrebrød. Priserne er rimelige, man får altid lidt sødt til sin kaffe og det er hyggeligt at sidde både ude og inde. Plus fri wi-fi. What’s not to like?
Mr. Torp, Vintapperstræde 47, 5000 Odense C

 

 

Kaffe i Odense

 

Nouvelle 
Odenses nyeste skud på caféstammen og byens ubetingede bloggerdarling med sit interiør af velour, lyserøde vægge, vifter og palmer. Meget, meget, meget pænt og tydeligvis inspireret af in-stederne i København. Viben fra Bo Bechs hedengangne LouLou og natklubben At Dolores er ikke til at tage fejl af med kombinationen af lyserød og velour.
Men man kommer jo ikke langt med form, hvis ikke der også er indhold og det er der heldigvis på Nouvelle. Virkelig god kaffe, god, imødekommende betjening og et udvalg af få, men gode morgenmads - og frokostretter.

Konceptet med, at man kan vælge individuelle retter er jeg virkelig glad for, både fordi man kan dele med eventuelle medspisere og være sikker på, at få noget, man kan tåle.
Det er SÅ irriterende at skulle sende en halv tallerken ud igen, fordi der er ting, man ikke kan spise.
Især røræggene, rødgrøden, croissanterne og de små ramsløgspølser er værd at gå efter på Nouvelles kort. Og kaffen!
Det er tydeligt at stedet er kommet godt fra start og jeg synes også det leverer. Ejeren er den samme som også har Den Lille Smalle, som jeg anbefalede længere oppe og har tydeligvis fundet opskriften på succes.

Nouvelle, Pogestræde 31 A, 5000 Odense C

 

Kaffe i Odense

 

Læs også: Guide til perfekte Palma

Velodrom
Den her er jeg lidt træt af. Forstået på den måde, at i alle de år, jeg boede i Fruens Bøge ude ved Skovsøen gik og fablede om, at den lille, nedlagte stationsbygning skreg på at blive lavet til en cafe til alle skovtursgæsterne. Af mig, of course. Og igen: Man vender ryggen til og vups, så bliver den lavet. Så kan man lære det. Luk munden, let røven og ryk på dine drømme.
Heldigvis er det virkelig god kaffe, god service og gode kager og dermed er min tilgivelse i hus.

Velodrom
Fruens Bøge Skov 4
5250 Odense SV

 

 

Bonustip:
Nu tror I, at jeg har mistet fatningen, men den er god nok:
Joe and the Juice.
Tidligere har jeg aldrig fået andet end juice og sandwich der, men i et anfald af tømmermænd, var jeg nødt til at prøve deres kaffe og er bestemt ikke for fin til at sige, at de laver virkelig god kaffe. Det havde jeg ikke regnet med, så hvis man(d) skal forsøge at overleve en tur i Magasin, så er redningen derinde – hvis man kan se bort fra det latterligt høje musikniveau.
Joe and the Juice, Magasin, Vestergade, 5000 Odense C.

Lad mig høre, hvad du synes?
Er du enig eller kender du andre gode steder, jeg bør vide noget om ?

 

Kaffe i Odense

 

Læs også: Ti tips til Hamborg

English recap: There are plenty of great places to go for a coffee when in Odense. These five are my favorites. The coffee, ambience, food, juice and cakes are all to die for and I highly recommend them. 

Husk at du altid er mere end velkommen til at følge med på Instagram. 

12 thoughts on “Guide: Her skal du drikke kaffe i Odense

  • Jeg tager billeder med min iPhone. De andre billeder (Dem, der er lånt fra de omtalte steder - og det står i billedteksten) ved jeg ikke noget om

 1. Pingback: Guide: 5 nye steder, du skal kende i Odense | C & the City

 2. Pingback: Fem serier, du skal se på HBO | C & the City

 3. Er aldrig, som i aldrig, i Odense i social sammenhæng udover til familietamtam, bortset lige fra i dag, hvor min bedre halvdel og jeg altså lige skulle have en kop kaffe inden vi skulle noget andet. Og da jeg havde været forbi bloggen her og læst dine anbefalinger (fordi alle dine indlæg er læseværdige) så endte vi altså på Fredos. Tak for det! Det var godt.

   • Nej, vi tog banankage og den skuffede en anelse, men kun fordi jeg i sidste uge for første gang i 10 selv havde bagt en ud fra en ny opskrift og med virkelig god overmodne bananer 🙂
    Citrontærte bliver ofte lidt for meget til min smag med det hidsigt søde og syrlige i kombination. Men skulle måske have satset på den alligevel

    • Det gode ved citrontærten der er at den er uden den klamme marengs. Ja, jeg ved mange elsker den, men jeg er klart mere fan af versionen uden. Godt du selv kunne lave en bedre banankage 🙂

 4. mumse-numse jeg sys det lyder lækkert alt sammen 😀 bortset fra at jeg er tedrikker haha 😉 og jeg gir glædeligt 49 for en matchate med havremælk…..jeg bliver altid så overrasket over at det er så billigt! Det er muligvis fordi jeg så sjældent går på cafe.
  jeg forstår heller ikke at så mange byer har en bymidte der er ved at uddø……jeg sys det er virkelig virkelig trist……fordi de der røvsyge storcentre trækker folk til…..I dont get it!!! Det er jo på en måde at skyde sig selv i foden, at man sætter huslejen så højt at det ødelægger bymidten….måske endda i flere byer….det ved jeg ikke….jeg ved bare at flere byer ligner dødens pølse ift for bare 10-15 år siden. Det ville virkelig være ærgeligt for Odense hvis det oz gik den vej 🙂
  Men guskelov har I så skønne cafeer lige nu :0)

  P.s smoothiebowlen………….UUUHHH den ser jo ALT for lækker ud!!!

  • Mange af stederne har også matcha-latte - også i is-versionen, så kom endelig igang 🙂 Smootiebowlen anbefales også, for ja, man skal passe på sin bymidte og huske at lægge nogle penge, så der er et lokalliv.

 5. Når jeg kommer til Odense en dag skal jeg helt sikkert forbi de steder så tak for guiden 😉 Ligesom dig er jeg dog udfordret med den der krop, oz derfor jeg elsker læse med herinde 🙂 Det er såååå rart med noget genkendelse…..men det betyder jo oz at det sted jeg opholder mig mest er MIN SENG!! Jeg sys oz dte er helt vildt du overhovedet kan overksue lave sådan en guide…det er altså crazy! OG så sys jeg dælme Odense udvikler sig med lynets hast for tiden….wauuu der sker meget i jeres smukke by :0))

  Camille

  • Tak. Den har også været meget, meget længe undervejs, guiden. Er glad for at du kan bruge bloggen og velkommen i Odense, når du når dertil <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.