Frankofil fredag: Franske torvedage – i Danmark

 

En af de ting, jeg elsker allermest i Frankrig er torvene, markedspladserne og madgaderne fx. Rue Mouffetard, som jeg har skrevet om i indlægget her.

Hvor det kan drive mig fuldstædig til vanvid, når folk står og systematisk gramser alle appelsinerne igennem i Netto for, at finde den bedste, så er en del af den charme og kvalitetssans i Frankrig, jeg elsker.
Ja, herligt dobbeltmoralsk, I know.

Men det, jeg især er vild med er den franske kvalitetssans og kravet til og hyldesten omkring de gode råvarer. Lige så opfarende, utålmodige og urimelige, som franskmændene kan være i trafikken, lige så engleblide og tålmodige er de, når de står i kø i timevis for at få det helt rigtige brød, fra den rigtige producent, af den rigtige kvalitet. Og den form for kvalitetssans synes jeg egentlig godt, at vi kan lære lidt af i Danmark.

Derfor vil jeg i dag tippe dig om Madsamling.

Det er efter fransk forbillede, en masse små producenter, der sælger deres varer. Man bestiller og betaler online og så er der afhentning en fast dag om ugen. Der er alt fra frugt, grønt, æg og drikkevarer til tomatplanter, gode pølser, fisk, krydderurter, you name it.

Jeg synes det er sådan et herligt tiltag, hvor man kan købe friske fødevarer, direkte fra de lokale avlere og producenter. Man bestemmer selv, hvor meget man køber og hvor tit, og hver uge, på den faste opsamlingsdag, er der mulighed for at møde avlere og producenter. Samtidig spiser man efter sæsonen (Altså ikke noget med at kunne købe jordbær i december) og støtter producenterne i lokalområdet.

Du finder Madsamling her og så kan du se, hvad der findes i dit lokalområde, samt hvor og hvornår der er udlevering af varer mv.

Blot et tip, hvis du, som mig, godt kan lide at vide hvor dine varer kommer fra, at man har et lokalområde med liv i og at øve sig i at blive lidt bedre til at tænke i ”Fra jord til bord”

Hav en dejlig weekend <3

Læs også: Hotellerne du skal kende i Paris 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.