Guide: Perfekte Palma

Indlægget indeholder affiliatelinks. Disse er markerede med *Hotel Deia Recidence

 

For meget af det gode er fantastisk! Det gælder i hovedparten af livets forhold og i særdeleshed, når det kommer til rejser, i min optik, i hvert fald.
Foråret byder på den rene svir af helligdage, og her er Palma intet mindre end perfekt til en miniferie.

Allerede nu er der et godt skud sol og varme at hente i Mallorcas hovedby, der er langt fra ”bare”, at være en charterdestination. Faktisk er Palma med sin gamle bydel, strand, varme og korte rejsetid ligeså ideel til storbyferie som fx Barcelona og Madrid – og har steder, der er lige så hippe - og se selv; man blir så glad på Mallorca 😉

 

124

 

Spise:
Spanien er lig med tapas og allerede her er jeg glad. Og jep, du kan få meget juks i turistfælderne, så her får du adresserne på de gode steder (Bare lad være med at sige det til nogen 😉 )

Restaurante Forn de Sant Joan byder på et rigt udvalg af super lækre tapas, samt klassiske spanske retter med en tvist. Prøv f.eks. deres tun og røgede mozzarella. Yay!
Sant Joan, 4.

 

rejer

 

Bar España
Kom før kl. 9 for der bliver fyldt hurtigere end jeg kan nå at tømme en æske chokolade. Du vælger dine tapas ved at se udvalget i disken og på tavlen og får tapas og vin for ca. 16 €. Maden er ret krydret og inspireret af Mexico, Indien & Thailand.
Calle Can Escursac 12

Es Baluard
Ligger ved siden af museet og har et stort udvalg af moderne mallorcinske retter som rejer med mangodressing, lam fyldt med aubergine og den locale pølse “Sobrassada”. Hovedretterne begynder ved 15€
Plaça Port de Santa Catalina 

 

borg

 

Simply Fosh 
Smart sted, der drives af den britiske Michelinstjernebelønnede kok, Marc Fosh, der bor på Mallorca.
Forvent vandmelongazpacho med rejer fra Sóller og røget paprikagéle. Ambitiøst og lækkert. Fx. 3 retter til frokost koster 25€.
Carrer de la Missió 7A

Tast Tapas
Alle, og jeg mener ALLE, jeg har anbefalet Tast har været begejstrede. Så jeg tænker, at jeg godt tør skrive det er også, og det er vist også ved at være alment kendt, at Tast er helt ok til det med tapas.
Tast ligger tre steder i Palma, så det burde være til at få bord på en af dem.
Jeg foretrækker Tast Union, der ligger på Carrer de la Unio 2. 

Sadrassana Restaurant Cocteleria
På vejen til toilettet, går du gennem et galleri… Så er niveauet ligesom lagt, og det fortæller meget godt, at du er i den gennemførte afdeling her. Og i forhold til niveauet er det ikke specielt dyrt. Mad, indretning og betjening spiller 100 procent. Bestil bord, og vælg om du vil sidde ude på den pittoreske plads eller indenfor.
Der er altid godt med lokale, hvilket som bekendt altid er et tegn på kvalitet.
Placa Drassana 15

A Casa Mia
Et lille bitte sted, i en lille bitte gade, hvorfor det er bedst at du bestiller bord. De ved virkelig, hvad service er, maden er fantastisk og de laver gode drinks. Igen et af de steder, som har fået virkelig gode karakterer hos alle, jeg har anbefalet den.
Bonusinfo til kvindelige rejsende: Tjenerne er virkelig pæne, unge mænd 😉
C/ San Magín, 61

Forn des Teatre
Ind i mellem skal det ikke være mere fancy end god kaffe og kage. Dette er stedet og forvent kø, da attraktionen er “Ensaïmada”, det man vist på dansk kalder “Bagerens dårlige øje”. På Mallorca er den dobbelt så stor, meget lettere og med flormelis på toppen. Plaça Weyler 9

 

ensaimada

 

Shoppe:
I Palma er de to store, eksklusive shoppegader Avinguda Jaume III og Passeig de Born.
Her finder du både highstreet (Mango og Zara er spansk hjemmebane og derfor mega-billigt) og de eksklusive som Mulberry, Burberry, Louis Vuitton, Gucci, Hugo Boss og Jimmy Choo.
Det er klart i de små gader, på kryds og tværs af de store shoppegader og omkring Placa Major, man finder de bedste butikker.
Jeg har stadig optur over dengang, jeg sad og prøvede et par sko i meeeeget fancy skobutik og både ekspedienter og kunder kom farende hen og ville have fat i de sko, jeg havde på – der var et par flettede guldsandaler med muslingeskaller, der var købt i Danmark, men jeg følte mig hip i et kort sekund og det er jo altid rart og ja, jeg har dem stadig 😉

 

Palma

 

Drikke:
Puro Beach Club
Legendarisk beachclub, hvor der er yoga, spabehandlinger og driverliv om dagen, og den svedigste bar om aftenen med lækre mennesker, gode drinks, fest og dans under åben himmel. Populært og med god grund

 

puro christina melchiors blog

 

Bar Nicolás
Om dagen er det de trendy lokale, der sipper kaffe på den lille plads, men om aftenen er det et up-beat sted og en af Palmas mest sofistikerede cocktailbarer.
Det afspejler sig også i klientellet, der er lige så perfekte, som stedets mojitos.
Plaça del Mercat 19

 

Bar Nicholas

 

Cappuccino Borne Grand Café, 
Se på mennesker, drik kaffe og hvil poterne, mens du følger med i livet på den central plads i Palma. Maden er faktisk også god og lidt sulten er man jo altid…
Pza. Juan Carlos I, 9.

cava

Og ellers er der lyserød cava i mini-udgave. Perfekt til stranden med et lille sugerør .. 🙂

 

Elske:
Palma byder på et væld af lækre boutiquehoteller, oftest beliggende i smukke, gamle bygninger og restaureret til det yderste laberhed. Når man er et lille luksusdyr som mig, så er det altså noget, man godt gider. Prøv det!

Der er helt ekstremt mange muligheder, både de nye, de dyre, de rigtig dyre, og det ultrahippe, der er på alle måder efter smag og behag, så det er bare om at gå igang.

boutique_hotel

 

Luksus: Skal det være lækkert, dyrt og alle pengene værd, tjekker du ind her* med udsigt over katedralen, Passeig des Born’s trætoppe, loungebar og pool på taget til ca. 2000 kr. pr. nat og totally worth it!

Som alternativ er der dette nye hotel*, der både ligger virkelig god, er helt nyt, har tagterrasse med pool og - hvis du er rigtig heldig - kan du blive opgraderet til værelset der har eget spabad…

Et andet helt nyt hotel, der helt klart er værd at kende er dette*. Ultrahipt, dyrt og åh, så lækkert. Forvent modeblogger-hangout, photoshoots og pænt velhavende typer.

Skal det være knapt så “posh” og mere beige, stilet og ensfarvet, så er det her, du skal bo.* Edderlækkert på den mere underspillede, stilede måde.

 

portada_images.piscina_1gk-is-179

 

Middel:
Hotellet her* ligger midt i den gamle bydel, du har både seværdigheder og natteliv lige rundt om hjørnet, lækre værelser, god morgenmad og virkelig sødt personale. Ikke verdens mest moderne hotel og poolen er ikke noget at skrive hjem om.Værelsesprisen begynder ved 640 kr. for det mindste (86 €)

Fordi hotellet ofte er udsolgt, har jeg fundet et absolut værdigt alternativ.* VIRKELIG lækkert og ofte på tilbud, så du kan gøre et seriøst scoop.

Budget:
Her er et hotel, der er ret meget et scoop til prisen! * Synes jeg.
Ligger på havnen, midt i nattelivet, med udsigt til bugten, tagterrasse, helt ok værelser og til skaldede 530 kr. (71 euro) pr. nat. Ikke specielt børnevenligt pga. beliggenden.

Det samme gælder dette* der er lidt dyrere, men tilgengæld ligger i den gamle bydel, med katedraludsigt og gratis morgenmad og derfor er rigtig fornuftigt til prisen. I samme kategori finder du dette hotel*, der er lige så anbefalelsesværdigt.

For voksne:
Os, der rejser uden børn, skal bo på dette hotel.
Meget, meget lækkert voksenhotel med kun 9 værelser, pool og, hvis du vælger suiten, en laber udsigt til katedralen - og så er der gratis morgenmad.

Til dig med børn: 
Man kan sagtens have børn med til Palma, no problemo.
Et af hotellerne, der ligger godt, så man nemt kan komme til stranden og så de voksne også kan få fornuftige tapas er dette*
Det ligger lige på kanten til Santa Catalina-området, der byder på både øko - og raw-cafeer, små kaffebarer og gode spisesteder.

 

god-tapas

 

Sanse:
Madmarkedet Mercat d’Olivar
En eksplosion i farver, smag og dufte
Grønt, frugt og skinker, friskbagt brød og gode spanske oste, vin og fjerkræ på Olivar-markedet.
Plaza Olivar

 

Olivar marked

 

Tænke:
Es Baluard

Skal der lidt åndelig føde indenbords er museet for moderne kunst, Es Baluard, et bud. Flere end 500 kunstværker af de største mestre inden for den moderne kunst som Cezanne, Gauguin, Picasso, Miró og Magritte. Alternativt kan du nøjes med at nyde den betagende udsigt ud over byen og Palma-bugten.
Plaza Porta de Santa Catalina, 10

Bonustip 1: Hvis du ikke har brug for at bo helt inde i byen, så anbefaler jeg på det varmeste dette hotel. Magisk udsigt, infinitypool, der går i et med havet, spa, private terrasser, havudsigt og laber mad. Priserne begynder ved ca. 1000 kr. pr. nat (140 €)
Klart stedet, man skal have en sød type med til!!!

 

GMG InkOptimizer

             Picture borrowed from Hotel Hospes Maricel & Spa 

 

Bonustip 2:
Er du til outlets, skal du tage til Festival Park kun 10 minutters kørsel fra Palma. Her finder du masser af kendte mærkevarer, og priser er langt under de danske.

Bonustip 3:
Rejser du i marts er der yderligere den fordel, at mandeltræerne blomstrer Hele øen er dækket af et hvidt, fluffy tæppe og det ser fuldstændig magisk ud ovenfra, når man flyver ind. Så romantisk!!!

Og så er der jævnligt både billige flybilletter og pakkerejser at få.

Hvis du kan lide bloggen, så følg med på bloggens Facebook-side og få besked, når der er nye indlæg, rabatter og de små, sjove ting, der ikke er nok til et indlæg, men som stadig skal ses.
Du er også mere end velkommen på Instagram, og Snapchat, hvor der er sovs, hopla, fraklip og resten af mit liv i små firkanter.

 

English recap: Some of my best insider tips for Palma de Mallorca. Perfect for a spring break!

Edit: Artiklen er opdateret i april 2018. Så vær obs på at tjekke om de forskellige steder fortsat eksisterer

4 thoughts on “Guide: Perfekte Palma

  1. Pingback: Guide: Her skal du drikke kaffe i Odense | C & the City

  2. Pingback: Hotellerne du skal kende i Hamborg | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.