Guide: Den perfekte kærestetur på Falkenberg Strandbad

Findes der efterhånden nogle i den kreative klasse, der ikke har været på Ystad Saltsjøbad? Nej vel?
Og eftersom jeg til fulde forstår, hvorfor alle bloggere, journalister, reklamefolk og skuespillere sætter kursen mod det sydsvenske, for der er vitterligt rart, så er det samtidig også mit bedste argument for at stikke næsen lidt længere nordpå til noget spa, der er mindst lige så godt, måske endda lidt bedre, fordi det er knap så overrendt.

Ser du, Ystad Saltsjøbad har nemlig en storesøster. Og hvis du på nogen måde er vild med spa, Sverige, havudsigt og Hamptons-stil, så lover jeg dig, at du vil elske Falkenberg Strandbad, som søsterhotellet hedder.

 

 

Lige nu er det helt perfekt, at booke noget selvforkælelse i kalenderen, meget apropos kærlighedsserien der også kører her på bloggen, og Falkenberg Strandbad er perfekt til den slags.
Det er, ret præcist, et års tid siden, at jeg tog en sød type med derop og det anbefales på det varmeste med en vinterpause et døgns tid eller to
(Til gengæld siger det alt om min nuværende habitus, at artiklen har været et år undervejs. Men bedre sent end aldrig, ikke?)

Stilmæssigt minder Ystad Saltsjöbad og Falkenberg Strandbad ret meget om hinanden, men Falkenberg har lidt mere Mad Men-stil over sig, indretningsmæssigt.
Der er mere kant og mere ”Pejs, cognac og cigar”-vibe, der fungerer virkelig godt og gør stedet utrolig hyggeligt.
Derudover er spa-omådet helt nyrenoveret og udbygget, så der er endnu mere plads og det er mægtig rart. Og igen: Det er knapt så overrendt som Ystad og derfor også billigere.
Totalt win, i min optik.

 

 

 

Øjeblikkelig zen-følelse
Det, de rigtig gode spa-hoteller kan, er, at give en øjeblikkelig følelse af afslappethed i det sekund, man træder ind af døren og den svigter slet ikke på Falkenberg. Der er som om, at alt på en lige daler et par centimeter, når man træder ind i receptionen (Ikke at det er ubetinget en fordel i min alder, men du ved, hvad jeg mener 😉 )

Den afslappede følelse kommer ikke kun af de virkelig dejlige omgivelser, og et utroligt sødt og imødekommende personale, men også, at hotellet ligger lige på stranden.
Ikke nær eller ved, men .
Det er fuldstændig fantastisk og også derfor, at jeg anbefaler at man opgraderer sig selv og booker et værelse med havudsigt. Det er det hele værd!
Uanset årstid er havudsigt altid magisk, men standardværelserne er til den virkelig lille side, så er en god investering.

 

 

 

To timers regulært forspil
Man kan sagtens ”nøjes” med bare at tage opholdet, men jeg vil til enhver tid anbefale, at man også tager noget spa og i dette tilfælde booker det, der hedder ”The Ivory Experience”.
Hvis man er der, hvor man skal ”Pleje hinanden” som det hedder på moderne parforholdssprog, så er det overordentligt velegnet til at få liv i tingene igen, men man skal også være forberedt på, at det kan være en udfordring for… skal vi sige ”sultne gæster”

Eller for nu at være ærlig:
Hvis man er på et stadie, hvor man i forvejen har virkelig svært ved at holde snitterne fra hinanden, så er 2 ½ time, hvor man ikke laver andet end at være halvnøgne og smøre hinanden ind i olier og mudder, ikke verdens nemmeste opgave.
Og hvis man selv kan holde sig i skindet, så skal man lige have in mente, at der kan være andre i selskabet, der måske kysser lidt rigeligt for næsen af en.
Alle opfører sig naturligvis pænt og anstændigt og der er ikke noget uterligt undervejs, men hvis man er meget sart og bonert, så vil man måske gerne være forberedt, på samme måde som man gerne vil være adviseret omkring, at spa i Tyskland involverer fuld nøgenhed sammen med fremmede mennesker af det modsatte køn

 

 

Verden rundt på to timer
Det begynder ret harmløst med, at man booker en tid i forvejen, indfinder sig i spa-området og får et glas et-eller-andet mousserende sammen med de andre, man er ”på hold” med.
Der er plads til otte ad gangen og man følges ad hele vejen rundt til alle stationerne.
Allerede der var det en smule grænseoverskridende.
På en måde havde jeg forestillet mig, at det fx var ligesom på Alter Meierhof, hvor man dimser rundt i spa-afdelingen i sin frottékåbe og går ind og ud af saunaer og kolde bade efter forgodtbefindende.
Jeg kan huske, at jeg nærmest stod og klamrede mig til min badekåbe, fordi jeg synes det var helt uoverskueligt at stå så tæt sammen med andre mennesker, man ikke kender, kun i badetøj og man ikke måtte have camouflage-kåben på vejen rundt, men der var ingen vej uden om og jeg var nødt til at smide frotté, fjer og dun og sætte mig, sammen med de andre, ved den første ”station”

 

 

Ivory-spaoplevelsen er en to timer lang guidet rundtur, hvor man i hold på op til otte personer bliver ført rundt gennem forskellige sparitualer af en vært.

Første stop er en varm marmorbænk med et fodbadekar foran. Herfra er det at stikke poterne i vandet, der er tilsat en håndfuld salt fra Det Døde Hav og derefter skal man hamre sig selv under fødderne med en sydamerikansk træhammer for at øge blodcirkulationen, fortæller værtinden.

Som vi sidder der på bænken og slår os selv under fødderne er stemningen ret afdæmpet. Det er som om alle lige skal se det hele lidt an og det er ikke ligefrem fordi man samtaler henover fodbadekarrene.
Vores hold består af par svenske pensionistveninder, et dansk par, der tydeligvis har været der før, et ungt og meget forelsket par og så mig plus ledsager, der ikke helt kan findes vores egne ben i set-uppet.

 

 

Konceptet for oplevelsen i The Ivory Experience er netop gør-det-selv, enten på sig selv eller på hinanden og det skal man lige tænke over, hvis man fx er på veninde-tur. Altså om man har en relation, hvor man er komfortabel med at stå og smøre hinanden ind i olie.

Næste stop er dampbadet, hvor man inden afgang skal iføres en ansigtsmaske, der skal trænge ind undervejs, hvorefter den står på isafkøling og en tur i den tørre sauna.
Når heden bliver for meget er det ud og smøre sig selv ind i isstykkerne og retur til varmen igen inden et dyp i et lunt saltvandsbassin.

 

 

Her kunne jeg godt have ønsket mig lidt mere tid til at plaske rundt, men det bliver ikke til mere end et dyp før den står på Hammam.
Med udleveringen af hver sin skrubbehandske, en hulens masse sæbe og en ordre på, på skift, at skrubbe og sæbe hinanden inden, går det op for mig, at boblerne vi fik i begyndelsen og varmen, vist har haft en effekt for folk er ….. ikke specielt diskrete.
Jeg er bestemt ikke sippet anlagt, men jeg får da lige noteret mig at parret overfor er utroligt grundige med at skrubbe hinanden steder, der ellers normalt ville være dækket af badetøj, men alt det sæbeskum er også virkelig svært at styre…

På mit hold er vi nærmest ved at blive uvenner i processen, da ledsageren simpelthen nægter at vende sig om, så jeg kan fortsætte mit sæbeskrubberi på forsiden af kroppen.
Jamen, jeg ved sgu da ikke hvordan man gør sådan noget, så jeg tror jo, selvfølgelig, at det er fordi, jeg er herredårlig til det marrokanske skrubberi, at manden nægter at modtage resten af behandlingen.
Det viste sig, at det var det præcist modsatte, der var tilfældet og at jeg, tværtimod, nok havde været lidt for god… Arghm.

Som sagt, det sæbeskum kan være svært at styre og så er det jo godt, at der er masser af kolde afvaskninger indenfor rækkevidde…

 

 

Derefter står den på rasul, der er en dampende sauna, hvor man smører hinanden ind i ler og så, til slut, indsmøring i varm olie, mens man tørrer under en lun brise, som i Sahara.
Her er der ikke meget generthed tilbage blandt deltagerne på holdet og det unge, meget forelskede par, gider ikke engang skjule længere, at de er i gang med at flå tøjet af hinanden og vi andre gider ikke engang bemærke det, sådan rigtigt.
Det er en ret spøjs oplevelse. At man går fra at være helt tillukket, hæmmet og synes det er så grænseoverskridende, at være så bar sammen med fremmede mennesker til at være aldeles afslappet og ret indiskret og det er i sig selv en oplevelse værd.

 

 

Det er samtidig afslutningen på The Ivory Experience og for dem, der ikke går direkte på værelset er der dømt afslapning i et fantastisk rum med pejs og kæmpestore daybeds. Så ligger man bare der, kigger på ilden, nyder varmen og tyller snacks og ja, der er sgu også nogle, der glor på deres telefon, men det vil jeg faktisk fraråde og anbefale at man bare er indtil, der kommer nogen og smider en ud.
Det der pejserum er virkelig en fantastisk oplevelse og det skal man virkelig unde sig selv.

Højt gastronomisk niveau
Normalt har jeg ikke meget fidus til restauranterne på spasteder. Jeg synes de lukrerer for meget på, at folk ikke orker at tage ud og så serverer noget, der er langt under niveau.
Sådan er det heldigvis ikke på Falkenberg Strandbad, hvor de virkelig laver god mad og til meget rimelige priser.
Virkelig rart, for nej, man gider faktisk ikke tage ud i byen for at spise. Det er rigeligt, at man skal slæbe sig fra værelset og ned i restauranten, både fordi at man bliver meget afslappet af alt det spa og fordi man har brug for at udnytte tiden på værelset bedst muligt.

Det var mægtig, mægtig, mægtig god mad, restauranten superhyggelig og man sidder i små båse, så man er egentlig også ret privat og det gør oplevelsen endnu mere rar og mere intim. Det er helt perfekt, at der ikke er spisesals-stemning, men dæmpet belysning, velourmøbler og afskærmning.

Både mad, beliggenhed, omgivelser, behandlinger er helt i top og Falkenberg Strandbad er absolut et besøg værd.

 

 

Bonusinfo 1:
Tag evt. to overnatninger, hvis du kommer fra Fyn og Jylland, så den lange køretur bedre betaler sig. Det tager ca. to timer fra København, at nå til Falkenberg (Med et pitstop til indkøb af lösgodis og kaffe)

Bonusinfo 2:
Kom gerne før tjek-in tiden, gå en tur på stranden, i Falkenberg by, oplev området og få mere ud af tiden.
Når man både skal nå at i spa, spise, en lur, noget sex, spa-behandlinger, slappe af og noget mere sex, så det ikke så lang tid, man har til rådighed, hvis man først ankommer kl. 15 og bliver smidt ud igen kl. 11
Der er meget, der skal nås på kort tid, så det er om, at få mest muligt ud af det.

Bonusinfo 3:
Der er adgang til et stort poolområde, et koldtvandsbadehus og en saltvandspool udover spaområdet og det kan være svært at nå det hele på dag 1. Derfor er det godt at vide, at man har adgang til spaen indtil kl. 13 på afrejsedagen.

Bonusinfo 4:
Book et sent bord i restauranten. Så sent som muligt faktisk.
Hele den der spaoplevelse er, straight up, to timers regulært forspil på alle tangenter og derfor er det utrolig upraktisk, hvis man skal sidde velfriseret klar til spisning kl. 19.
Eller som min ledsager sagde, da vi gik ind igennem restauranten: ”Hold kæft, der bliver knaldet igennem på det her hotel”.
Det skal jeg ikke gøre mig klog på, men folk sidder med glødende kinder, rodet hår, strålende øje og lyser langt væk af veltilpashed, så hellere tage sine forholdsregler og booke bord til kl. 22.

Bonusinfo 5: Man kan være fristet til at have badedragt på, fordi bikini kan føles for afklædt. Lad være med det! Det er utrolig upraktisk med alt det mudder og det er et helvede at få mudderet ud af badedragten igen.

 

 

Jeg er generelt virkelig begejstret for Falkenberg Strandbad og jeg anbefaler det på det varmeste.
Men.
En anmeldelse vil ikke være reel, hvis ikke jeg også nævner de par små skønhedsfejl, der var på opholdet.

Det første jeg fandt, da jeg åbnede skabet på værelset var en halvtom vandflaske. Når den kan stå der, så har rengøringen ikke været supergrundig og det er en lidt træls fornemmelse.
Derudover havde det ellers meget venlige personale sagt en forkert tid mht. morgenmaden, så da vi kom ned og troede, at vi skulle rulle os ud i den helt store buffet, så var der lukket og slukket og al maden væk.
De var supersøde, beklagede straks fejlen og kom også med noget morgenmad, men et æg og et par skiver appelsin er jo ikke det samme som når man havde forestillet sig, at man skulle rygcrawle sig gennem det helt store hotelmorgenmadsudtræk.

Alt i alt får Falkenberg Strandbad mine varmeste anbefalinger og man kan være heldig at finde virkelig gode tilbud, hvis man følger dette link (Reklamelink)
Jeg har set priser helt ned til 600 kr. for en overnatning og det er et decideret scoop.

Husk at du kan følge bloggen på Facebook og mig på Instagram, hvis du ønsker at se mine daglige ansigtstab 😉 

 

 

 

7 thoughts on “Guide: Den perfekte kærestetur på Falkenberg Strandbad

  1. Det lyder dejligt. Jeg kan anbefale at man også prøver at fortsætte lidt længere op afvkysten til Varberg Kysthotel som også har en virkelig lækker spaafdeling. Og ligger på stranden på en tange i den Göteborgske skærgård.

    • Der vil jeg også virkelig gerne hen, det er på min bucketliste!
      Men efter jeg er flyttet til Fyn, er det pludselig 2 broer, man skal over og så bliver det pludselig dyrt…

  2. Pingback: Hvordan får man det til at holde: Live fra Lolland | C & the City

  3. Pingback: Hotellerne du skal kende i Hamborg | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.