Scoremad: Pasta med burrata og tomat

Så. Nu har du overstået to mandage i det nye år. Det ser lysere ud allerede, ikke?

Uanset følelsen af ny og frisk start, så kan begyndelsen af januar alligevel godt være lidt tung at danse med, synes jeg.
Det er som om, at alt helst skal gå fra 0 til 100 i tempo og når man nu kommer direkte fra pyjamassen og har spist konfekt til morgenmad i dagevis, så er det en noget brat overgang, der ikke overlader megen energi, når først man lander på sofaen om aftenen.

Men spise skal man jo stadig og man kan godt spise noget virkelig godt og samtidig super nemt med et absolut minimum af indsats.

Det er her du bliver så glad for, at du brugte et par timer i efteråret på at lave verdens bedste langtidsbagte tomater, for dem skal du bruge nu. (Og ellers køber du bare nogle, hvis du har ædt dem)
Fordelen ved at have noget godt på lager er, at du kan lave aftensmad på kortere tid end det tager at bestille og hente takeaway og du får følelsen af at få (nogenlunde) ordentlig mad - når man nu her i januar forsøger at skære lidt ned på takeaway-delen…

Det, jeg så godt kan lide ved denne ret er, at du kan lave den helt, helt, helt enkle version, hvor du bare bruger kogevandet fra pastaen og noget koncentreret tomat, eller du kan opgradere den med et par fed hvidløg, et løg og noget dåsetomat, hvis overskuddet er lidt større. Begge dele smager aldeles glimrende.

 

 

Pasta med burrata og tomat
3-4 personer

400 gr. god pasta
2 fed hvidløg
1 mellemstort løg
1 dåse flåede tomater fx dem fra Mutti, hvor dåsen ikke indeholder div. hormonforstyrrende stoffer
1 lille dåse tomatkoncentrat
salt og sort peber
Et glas soltørrede tomater
1 – 2 stk. Burrata (Afhængig af hvor svinsk, du er 😉 )


Sådan gør du:
Tag noget af olien, som dine tomater har ligget i og smid det i en gryde ved let varme, sammen med hakket løg og to fed hakkede hvidløg. Lad dem stege lidt, uden at de tager farve og tilsæt et par teskefulde tomatpasta plus de flåede tomater.

Herefter skal det blot simre i en halv times tid.

Kog pastaen imens, så den er mindre end al dente

Når din sauce er færdig, så smag til og juster evt. tykkelsen med en lille bitte smule af kogevandet fra pastaen. Tilsæt pastaen og de soltørrede tomater og lad simre et minut, så pastaen er perfekt al dente og har fået suget lidt af saucen til sig.

Top med burrataen, chiliflager, basilikum og flagesalt og server i varme tallerkner.

Bonusinfo: Burrata er en italiensk friskost, der ligner mozzarella, men er af en langt blødere konsistens. Ind i mellem kan du være heldig at finde den i Føtex og Netto, men det bedste bud er at købe den hos din italienske delikatesse-pusher.

 

One thought on “Scoremad: Pasta med burrata og tomat

  1. Pingback: Scoremad: Bagt grød med brombær og æble | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.