Guide: 10 tips til Hamburg

Indeholder reklamelinks, der er markerede med *

Efterårsferien er lige rundt om hjørnet (For nogle, altså) og hvis du sidder med 1) En frygtelig udlængsel, 2) Ikke har bestilt en ferie og 3) Ikke har de mange tusind moneter, som flybilletter typisk koster i skoleferien, så har jeg løsningen til dig.

Hamborg!

Udover at Hamborg generelt er en virkelig dejlig by, så er den, i min optik, det absolut bedste bud på en destination til en miniferie, hvis det både skal være forholdsvis billigt, indenfor en overskuelig afstand og hvor der er godt med oplevelser at hente, næsten uanset alder. Man kan endda komme dertil med tog for næsten ingen penge.

Jeg tror, at jeg har været inde på før, men ellers gentager jeg gerne mig selv:
Tyskland kan altså en del. Både når det gælder spisning, der er både billigt og godt, billigt dullegrej, økologi, glutenfrie muligheder, storbyer, naturoplevelser og hundevenlighed.
Der er, med andre ord, meget for enhver smag og mulighed for at gøre alle glade, store som små, storby-rotter og natur-elskere.

Og så er vi tilbage ved Hamborg, for det er en af de byer, der vitterligt aldrig skuffer.

Derfor får du ti hurtige tip, hvis du nu gerne vil på en rask sviptur og mangler den sidste overtalelse.
Betragt det ikke som en fuldstændig guide, men mere et sammensurium af tips til shopping, mad, oplevelser og et par hoteller:

 1. Økologi: Tyskerne er djævelsk gode til økologi til meget fine priser. Derfor skal du forbi Rossmann. Af præcis samme grund som at du skal gå i Zara, når du er i Spanien. Rossmann er som Matas møder Boots møder Magasin.
 2. Drinks: Le Lion. Hamburgs bedste og sejeste cocktailbar. Du skal ringe på en hemmelig dørklokke for at blive lukket ind. Husk at have en reservation, det er en ren Don Draper-oplevelse og det er meget sjældent, der er plads, hvis man kommer ind fra gaden.
 3. Shopping: Habitat.
  Virkelig lexi interiørbutik, der også lå i København engang.
  Meget ærgerligt, at den ikke ligger der længere. Og heldigt at den nu ligger i Hamburg, hvor man derfor kan bruge ”Når jeg er i udlandet, gælder et ikke”-købsargumentet. Det var der, hvor jeg fandt rensdyret med lys i, som jeg stadig har fortrudt, at jeg ikke købte…
  Der er i øvrigt også en Muji.
 4. Og nu vi er i den boldgade: Chanel! Butikken i Hamburg er den, der er tættest på for os skandinaver (Indtil den åbner i København og der er lidt tid til endnu) Generelt er gaderne omkring rådhuset sprængfyldt med gode indkøbsmuligheder i alle afskygninger.
 5. Spise: Die Bank. Jeg har sagt det før og jeg gør det gerne igen, for man spiser s-a-t-e-m-e godt der og så er det en fed oplevelse, at spise i en gammel bankboks.
 6. Mere shopping: Hamborg er virkelig god til vintage og secondhand. Og til HELT andre priser end i Danmark og København. Vintage Secondella er en af mine favoritter.
 7. Oplevelser: Schantzevirtel & Carolinevirtel er to af byens bedste bydele. Der er alt fra økologiske kager til kulørt grafitti og en fantastisk ”gå ud”-kultur.
 8. Brunch og oplevelse. Tag i Fiskeauktionshallen og nyd den spøjse kombination af brunch , bobler og viben af morgenfest.
  Det er et fantastisk studie i helt udkoksede festtyper, turister, handlende og meget mærkelige mennesker, der enten begynder eller slutter dagen/natten med brunchen og boblerne. Der ligger nemlig også nogle ret heftige feststeder i nærheden
  Ren undergrund – på den fede måde.
 9. Spise: Restaurante De Mario er en lille, beskeden italiensk restaurant, der ikke ser ud af noget, men som laver guddommelig mad på lowkey måden. Den er ikke en, man lige finder, medmindre man er blevet tippet af en insider, så tak til Juristen for det !
 10. Sove: Et af de aller aller aller bedste steder at bo i Hamborg er på Sofitel Alter Wall.*
  Generelt går man aldrig galt i byen med Sofitels hoteller og dette skuffer bestemt ikke. Beliggenheden er i top i absolut centrum af byen, der er god spa til trætte gå-ben og lige nu er det på tilbud til en sindssygt god pris.*
  Vil du hellere tjekke et nyt område ud, så skal du bo på dette hotel *i den nye bydel, Hafencity.

 

 

Og noget helt, helt, helt andet: Hvis du vil vide, hvordan det ser ud, når man får lavet en Restylane-behandling, altså får nogle ekstra fylde i rynker, linjer og fx furerne ved mundvigene, så kan du se det i min story på Instagram. Det ligger der i 24 timer så det er ca frem til kl. 14 fredag.

 

9 thoughts on “Guide: 10 tips til Hamburg

 1. Helt enig! Var i Hamborg for 14 dage siden - super fin by, hyggeligt, billigt og lige i nærheden.
  Vi spiste bl.a. lækker, lokal mad med en øl til her: http://www.die-kartoffelstube.de/

  Hvis man har mod på at begive sig lidt længere væk, er Bonn også et rigtig godt bud på en forlænget storbyweekend. Hyggelige gader, god shopping, flot natur, og alt hvad en (tidligere) hovedstad skal have af kulturtilbud. Eneste minus er, at man ikke kan flyve direkte fra København, men skal via Düsseldorf eller Frankfurt, og så meget toget.

 2. Fedt, din guide kommer på det perfekte tidspunkt - skal på kærester i Hamborg fra tirsdag til torsdag i efterårsferien. Le Lion var allerede på to-do listen, og nu er der booket bord på den italienske restaurant. Tak ?

 3. Pingback: Frankofil fredag: Hotellet, du skal kende i Paris | C & the City

 4. Pingback: Guide: Her skal du drikke kaffe i Odense | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.