Odenseguide: 5 geniale og gratis til børn

Dansk sommer…. Man må bare elske den, ikke ? Selvom jeg synes, at denne weekends silende regn udfordrer ja-hatten lidt.
Har man børn, der skal underholdes, så tænker jeg, at man også kan føle sig lidt … presset på både kreativitet og tålmodighed efterhånden, som slagregnen bliver ved med at knalde ind mod ruden.

Derfor får I en guide til geniale, gratis glæder til børn i Odense og de kan bruges lige fint, uanset om man holder ferie herhjemme, eller bare har brug for lidt inspiration til weekenden.
Indlægget her er en genudsendelse.
I er nemlig kommet mange flere til siden, jeg skrev det for nogle år siden, og min erfaring siger mig, at gratis underholdning af børn og barnlige sjæle er i ret høj kurs og derfor snildt tåler et gensyn:

 

 

images-22

 

H.C. Andersen-paraden:

Hver dag, tre gange om dagen, opfører HC Andersen paraden 21 eventyr på 21 minutter i en skøn lille park midt i Odense, ganske gratis.
Det er virkelig fint og hyggeligt. (På nær hvis man bor ved siden af, som jeg gjorde i et år. Så bliver man sindssyg af at høre på det 2 måneder i træk + alle øve-dagene)
Der er også en café med is, lette retter – og øl!
Jeg synes, det er så fint, at Odense kommune kaster penge efter helt gratis underholdning til børnene og gør det år efter år og selv som voksen er det en fast tradition, at jeg lige skal en tur forbi.

Info: 
Lotzes have
Bangs Boder 30, 5000 Odense C
Spiller dagligt kl. 11, 13 & 15
OBS: Pga. ombygning af museet er HC Andersen-paraden midlertidigt flyttet til Eventyrhaven, men spiller stadig dagligt fra 30 juni til 11 august, undtagen søndage.
Du finder al info på HC Andersen-paradens hjemmeside

 

vaegtertur_0

 

Vægtergang

Hver aften kl. 21 går vægteren sin aftenrunde i Odenses gamle bydel.
Som sagt, så er det her, jeg bor og det er sket mere end en gang, at Wilma og jeg er gået med rundt. Jamen, det er skidehyggeligt, altså.
Turen begynder og slutter ved Den Gamle Kro i Overgade, varer ca. 1 ½ time og bagefter kan man stille spørgsmål til vægteren i vægterkælderen under kroen.
Mig bekendt er det også frivillige, der står for vægtergangen, og igen, det må man tage hatten af for.

Info:
Den Gamle Kro
Overgade
5000 Odense C
Hver aften kl. 21, undtagen søndag, hele sommeren fra 1. Juli til 31. August.

 

73237_438590282927410_645424619_n

 

Grønttorvet

Et af mine bedste barndomsminder er, når jeg måtte komme med min farmor på torvet. Så da jeg opdagede, at der hver onsdag og lørdag er torvedag i Odense, var lykken gjort. Jeg ELSKER det!
Blomster, planter, frugt, grønt, fisk – det er der det hele, knasende friskt, med jord på og und alles. Og åh, så hyggeligt! Der er virkelig en god stemning, folk taler på kryds og tværs og så er det en genial måde at lære børn, at rødkål ikke kommer på glas…;-)

Info:
Sortebrødre Torv 1
5000 Odense C
Onsdag og lørdag fra kl. 08 – 12.30 ca. 

 

Legeplads-i-Fruens-Boege-4-beskaaret-445-250.ashx
Legeruten

I mit tidligere hood, Fruens Bøge, der ligger ved skovsøen, er der blevet bygget en stor og ret genial legeplads.
Der er gummibelægning som faldunderlag og så god plads, at der også er plads til kørestolsbrugere.
Husk at is ved skovsøen er obligatorisk!
Der er i alt ni nybyggende legepladser, med forskellige redskaber og halløj til børn i alle aldre, der ligger langs Odense Å og kaldes ”Legeruten”
Den inde i byen ved Munke Mose skulle efter sigende også være ret god, siger de børnekyndige.
Find de andre her.

Bonusinfo: Vil man opgradere oplevelsen kan der lejes vandcykler til at cykle på åen, eller man kan sejle med Åfarten ud til legepladsen ved Skovsøen og kombinere de to oplevelser.
Vær obs på at der er et lille stykke at gå fra I står af båden til legepladsen.

 

images-24

 

Loppemarked

Sidst, men ikke mindst er der hver måned i sommerhalvåret loppemarked i den gamle bydel.
Det er meget charmerende og stemningsfyldt og der er også gode fund at finde. Jeg har skrevet en mere udførlig  guide til her 

Info:
Loppemarkedet foregår i Overgade, Overstræde og Bangs Boder 
Årets sidste datoer er den 5. august og 2. september  kl. 9.30 - 14.00 

Her skal du bo: 
I er en del, der spørger efter hoteller i Odense og vi er, desværre, ikke ret godt kørende på den front. Det bliver forhåbentlig bedre med niveauet, når det nye hotel i det nye TBT-område midt i byen står færdig.

Indtil da har jeg afprøvet et par værdige alternativer, der primært udmærker sig ved en virkelig god beliggenhed.
Dette her* (reklamelink) ligger midt i byen, er nyrenoveret og der er morgenmad med i prisen. Her bor du midt i gågadesystemet og har kort til banegård, spisesteder og attraktioner.

Vil du bo midt i den gamle bydel med brosten, stokroser og det ovennævnte torv lige foran døre, så er det her* (reklamelink), du skal bo. Her er også morgenmad med i prisen, beliggenheden er skøn og du har også kort til banegården, de rekreative områder ved åen, ODEON og nogle af de spisesteder, jeg har anbefalet.

Vil du hellere bo privat og med mulighed for køleskab osv., så er dette Bed & Breakfast* (reklamelink) ret godt. Igen en god beliggenhed og lidt mere løse rammer end fx et hotel

Kender I andre gratis glæder?
Så del endelig i kommentarfeltet

Photocredit: Visit Odense

Kan du lide hvad du læser, så følg meget gerne med på Facebook og få besked om nye indlæg, og på Instagram, hvor der er underholdning og pinligheder i små firkanter

English recap: 5 brilliant and totally free things to do with children in Odense in the summer. .

One thought on “Odenseguide: 5 geniale og gratis til børn

  1. Pingback: Nedtælling til feriebørn - Mine seneste indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.