Scoremad: Bagt grød

I overrasker mig gang på gang. Jeg havde ikke lige forestillet mig, at opskrifter er noget, der ville hitte herinde, men det er I åbenbart vilde med. Sammen med dullegrej. Hvis det altså er i “No effort, great taste”-genren, som en af Jer kommenterede. Det kan jeg love Jer for, at det er.
Noget, der ikke kræver en indsats, overhovedet, ellers sker det nemlig ikke, i min afdeling. Virkelig heldigt, at det er Verdens Bedste Kæreste, der primært står for det med mad. Dullegrejet tager jeg mig dog selv af 😉

En af de retter, der virkelig hitter på de sociale medier, er den bagte grød, eller “Baked porridge”, som det så mundret hedder på moderne dansk 😉

 

 

Nu er det bare sådan, at jeg synes at grød er noget Fanden har skabt.
Tørt, klistret og jeg keder mig frygteligt inde i munden, når jeg pligtskyldigt prøver at hakke mig igennem, så det har ikke ligget lige for, at afprøve den bagte udgave.
Heldigvis blev jeg lokket af pæne billeder (Fordelen ved at være et madøre), gjorde et forsøg og kan melde, at den snildt falder i kategorien scoremad.
Både mænd og damer er vilde med den, og den gør sig virkelig godt på et brunchbord også.
Du kan fx lægge ud
med den her og så nappe den bagte morgenmadsgrød bagefter, det er som at spise kage, på den sunde måde. 

Inspirationen til min udgave kommer fra A Food Affair og Green Kitchen Stories og det er et eksempel på, at der er virkelig meget frit slag, når det kommer til den her opskrift.
Har du ikke mandler, bruger du noget andet, fx cashew -eller hasselnødder, og så videre. Eksempelvis har jeg udskiftet det meste af havregrynene med boghvedemel for mere protein, og dermed mæthedseffekt, og det fungerer aldeles glimrende - synes jeg selv.

Hvis du har en, du skal forkæle denne søndag, så er denne et godt valg. Især god, fordi man kan sætte den i ovnen, gå tilbage i seng og læse avis (Eller hvad man nu foretrækker… 😉 ) og så er der mad lidt senere.

 

 

INGREDIENSER:

 • 400 gram optøede bær, jeg brugte blåbær og hindbær
 • 75 gram glutenfri havregryn
 • 90 - 100 gram boghvedemel
 • 1 tsk. bagepulver (evt. glutenfrit)
 • 1/2 tsk. stødt ingefær
 • 1 knivspids salt
 • 2 æg
 • 5 dl rismælk (eller mandelmælk, hvis du foretrækker det)
 • 1 - 2 tsk. vanillepulver
 • 1 spsk. kanel (Eller mere hvis du er vild med kanel, som jeg er)
 • 1 knivspids stødt nellike (Kan udelades)
 • 1 spsk. sukrin gold (Alternativt to dadler, hvis du er anti-sødemiddel)
 • 1 stor spsk. kokosolie + ekstra til at smøre formen
 • 90 gram græskarkerner
 • 20 gram cashewnødder
 • 80 gram mandler
 • Evt. 75 gram smør, helt finthakket, hvis du vil have den mere kage / crumble-agtig.

Tilbehør: Skyr rørt med vanille eller endnu bedre: Flødeskum!

SÅDAN GØR DU:

Tag bærrene ud af fryseren, gerne aftenen før, så de kan nå at tø op.
Læg dem i bunden af et ovnfast fad, som du har smurt med kokosolie (Eller smør)
Bland alt det tørre (Mel, gryn og krydderier) i en skål. Hak evt. smørret i, helt fint, så du får en crumble. Ellers tilsætter du bare kokosolien.
Pisk de to æg i en anden skål og pisk dem sammen med mælken.
Hæld alt det tørre fra skål 1 over bærrene, fordel det jævnt og hæld derefter mælke/æggeblandingen over. Slut af med nødderne øverst over “grøden”.

Bag den i ovnen på 180 grader i 35 – 40 minutter, indtil den er gylden på toppen og har ’sat’ sig i midten. Lad den køle af før servering.

 

 

Den smager også glimrende kold, så du kan snildt bage en stor portion, og så er der nem morgenmad de næste par dage. (Eller aftensmad, eller eftermiddagssnack)
Uanset, hvad dine præferencer er, om du er en travl børnefamilie, har brækket hjernen eller arbejder røven ud af miniskirtet, så er det skønt, bare at kunne hapse noget i køleskabet.
Det er i sandhed “No effort, great taste”.

 

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Scoremad: Bagt grød

 1. Jeg er også med på team “Grød? Ad!” så det kunne være, at den skulle have chancen? Også fordi din sidste opskrift var et hit!
  …men især fordi min breakfast-on-the-go, i form af (lys) bolle med ost, vist er medvirkende til de kilo, der sniger sig på. Øv, en kedelig tendens; jo ældre jeg bliver, desto flere ting sætter sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *