Guide: Her skal du spise og drikke på Tinderbox

For et madøre som mig er udbuddet af, hvad man kan smide i skuffen på Tinderbox i år, seriøs optur.

Det er efterhånden længe siden, at det eneste man kunne indtage til festivaler og koncerter, var en slatten fransk hotdog og en kedelig kebab og tak for det!

I takt med, at folk har fået flere penge mellem hænderne, generelt stiller større krav i tilværelsen og by-festivalerne er skudt op, så er der helt klart skruet op for kvaliteten af maden og mulighederne for at spise ikke bare godt, men rigtig godt.

Jeg synes Tinderbox i Odense er en af dem, der udmærker sig allermest ved at have et virkelig habilt menukort, faktisk kan man nærmest kalde festivalen et mekka for madører, noget undertegnede virkelig sætter pris på.

Derudover er det i min optik et kæmpe plus, at man går målrettet efter de lokale leverandører og at ca. 80 % af restaurationerne på pladsen er kendte, etablerede Odense-etablissementer.
Jeg kan godt lide, at der er tænkt noget støtte af det lokale erhvervsliv ind også, og det betyder samtidig, at der virkelig er noget for enhver smag, lige fra stegt flæsk til sushi over økologi, vegetar – og veganervenligt mad.

Faktisk er der så meget man har lyst til at spise og smage, at man umuligt kan nå igennem det hele, i hvert fald ikke uden en seriøs trommesyge.

Derfor har jeg gjort det hårde arbejde for dig og valgt dem, du med garanti ikke går galt i byen med:

Klassikeren:
Burger og festival er vel om noget synonym med hinanden. Hos Burger Anarchy får du den bedste, altså som i den aller aller bedste. Både i kvalitet, mængde og opfindsomhed slår Burger Anarchy alle andre i Odense med flere længder og jeg har været der urimeligt mange gange siden jeg flyttede retur til byen.
Det skønne er, at niveauet også holder ude af huset, faktisk i en grad så kollegerne hos Gastromændene kårede den til bedste festivalburger sidste år, en vurdering som jeg er helt enig i.
I år har de en burger mere med, udover Ted, vinderburgeren fra sidste år, der heldigvis også er repræsenteret igen.
Du finder Burger Anarchy i fløjen mellem indgangen og rød scene.

 

 

 

Den nødvendige: Kaffe
Ingen festival uden kaffe.
Hold nu k… hvor drak jeg meget kaffe sidste år. Til gengæld drak jeg så heller ikke så meget andet. En af ulemperne ved en kraftigt nedsat leverfunktion. Crap.
Et af vandhullerne du helt bestemt skal gå efter, er iskaffen fra Peter Larsen - med Baileys ! Virkelig, virkelig, virkelig godt! Slurp! (Husk dobbeltshot af Baileys)
Du finder kaffen i Peter Larsen - campingvognene rundt om på pladsen.

Til tømmermændene:
Der er intet, der kan kurere tømmermænd som fedt og salt.
Alternativt lægge en god bund til at forhindre tømmermænd. Uanset hvad, så skal du have fingre i Gastrotekets flæskestegssandwich, der er to die for og glæd dig over at du kan nå at inhalere et par stykker i løbet af festivalen. Det var en helt igennem fantastisk burger, men lækker bolle, frisk rød og hvidkål, mayonnaise, flæskesteg og prikken over i’et: Slagterbolcher (gammeldags flæskesvær)
Werners Grill, der er Odenses nye luksusgrillbar, er også rykket til Tinderbox og har også en episk flæskestegssandwich, så den anbefaler jeg også, at du prøver.
Gastroteket holder til til højre for pariserhjulet
Werners huserer på fløjen mellem hovedindgangen og rød scene. 

 

 

Den glutenfri:
Heldigvis er det blevet en del nemmere, at få noget at spise i det offentlige rum, når man er en af dem, der ikke kan tåle gluten.
Det kan ellers være pænt op ad bakke, men på Tinderbox er der flere glutenfrie alternativer, fx Soupstone Cafe, hvor flere af retterne er glutenfri fx gullash og Dahl, Wokkabox har både en grøn og en rød kyllingeret, samt Bar Sushi, der også har glutenfri sushi og rispapirruller med på festivalen, mens Bull har en glutenfri burger.
Vær dog obs på, at soyaen hos Bar Sushi ikke er glutenfri.

Den nemme:
Man går aldrig galt i byen med pizza. Aldrig!
Hvor både flæskestegssandwich og burgerere udmærker sig ved at være lidt svære at spise elegant, mens man står på en festivalplads, så er det langt nemmere, når det gælder pizza, der godt kan indtages uden at det hele ender i ærmerne og kavalergangen (Især hvis man er fuld, ingen nævnt, ingen glemt)
Yndlings-Gorms og hans gourmentpizzaer er heldigvis at finde på Tinderbox i år og som jeg har nævnt tidligere, så er jeg svært begejstret.
Gorms finder du ved hovedindgangen i år.

 

 

For de særligt indviede:
Typerne, der kører på de firmabetalte VIP-billetter har deres eget område, hvor de kan svine sig til med mad og drikke på nogle andres regning. Ai, det lød både fordomsfuldt og som om jeg er vildt misundelig, og det er jeg overhovedet ikke.
Forklaringen er enkel: Der er rigtig mange af de store firmaer, sponsorer og leverandører, der inviterer deres kunder med til en begivenhed som Tinderbox som ”VIP’s”. Til det indgår også ”Wining and dining”, hvor de inviterede får fri bar og mad.
Det er Pasfall, der huserer i VIP-området, og er altså ikke at forveksle med backstage-området, som jeg skrev om forleden. Det er der ikke nogen, der får adgang til, slet ikke fulde, fynske forretningsfolk 😉
Fordelen ved ”Vippen” er ubetinget, at der er masser af siddepladser og det giver et tiltrængt pusterum ind i mellem for både hoved og poter..
VIP-loungen ligger til højre for bakken, når man går ned mod presseområdet 

For de magelige:
Klosterkroen er den eneste rigtige restaurant, der er på festivalen. Et telt, der er så spiffet op, at der er totalt krostue og dertilhørende stemning - og man kan sidde ned, stort plus!
Det hedder ikke Klosterkroen uden grund, for maden matcher fuldstændig navnet: Tarteletter, stegt flæsk og æggekage – og en overraskende god stemning.
Klosterkroen ligger ved indgangen til pladsen

 

Madgrisen i aktion.
(Pænt tarveligt, at tage billeder af folk, der spiser. I øvrigt! )

 

Den dekadente:
Jeg kan slet ikke få armene ned over, at der både bliver lavet anstændige cocktails og man kan få champagne på en festival. Så meget luksusdyr er jeg. Og det er gode cocktails!
Samtidig ligger Cocktail & champagnebaren helt genialt placeret mellem de to scener, så man både kan høre og have et ok udsyn til musikken, samtidig med at man drikker cocktails.
Ligger på trappen ved bakken

 

 

Som det fremgår, så har jeg planlagt at æde mig gennem festivalen i år ,-)

Har du udset dig nogle gode spisesteder, som du skal prøve i år? Og hvilke?

Mere C and the City? Så følg med på Facebook og få alt det, der er for småt til et blogindlæg: Tips, tricks, underfundigheder - og besked, når der er et nyt herinde

3 thoughts on “Guide: Her skal du spise og drikke på Tinderbox

  1. Pingback: Ting, der også stopper med det samme | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *