Tinderbox backstage

Når du har sovet to gange er der Tinderbox for 3. gang i Odense og man kan tydeligt mærke den summen og forventningens glæde, der er i byen.
Som allerede skrevet sidste år, så er det simpelthen så dejligt at opleve, hvor meget folk har taget festivalen til sig, hvor stor opbakningen er og viljen til, at det skal lykkes, både hos gæster, borgere, politikere og erhvervslivet.
Her gentager jeg mig selv endnu en gang, men der sker altså noget i Odense og den kollektive ja-hat giver en seriøs optursfølelse til hele byen og det gør mig virkelig glad og stolt – og jeg er ikke engang fynbo.Som opvarmning til weekendens festival tager jeg dig med en tur ind i et ellers lukket land:
Backstageområdet.
Der, hvor musikerne bor og hænger ud og som er hermetisk lukket for alle andre end artisterne og nogle af dem, der arbejder på festivalen.
Det er helt som en lille by, og der er, stort set, alt, selv en frisør.

 

 

Det er et helt eksklusivt indblik i det allermest private i en festivals hjerte og det er her, at kunstnerne er fredet i klasse A. Her slapper de af, lader op, taler privat, spiller bordfodbold, fortalt røverhistorier, drukket sjusser og håndteret de VIP’s, der er for kendte til de almindelige kendis-lister og som kun behøver lave et enkelt opkald for at kunne gå direkte ind på en ellers totalt udsolgt festival og få royal treatment. Kronprinser, amerikanske ambassadører og den slags.

Det betyder selvfølgelig også, at man opfører sig ordentligt. Og her mener jeg ikke bare ordentligt, men pænt med pænt på.
Ikke noget med at råbe ”HARJH HARJH” efter Dizzy Mizz Lizzy, bede om en selfie med den forhenværende amerikanske ambassadør eller banke på hos Suede.
Det GØR man altså bare ikke. Lige som man heller ikke knipser et billede af, når man spiller bordfodbold med Tim Christensen… (Til gengæld bander man sin gode opdragelse væk, for lige præcis det billede, gad jeg fanme godt have haft til opslagstavlen)
Men sådan er det og jeg er ret hys med at følge de spilleregler der er. Man kan ikke være andet bekendt, i min optik. Du må derfor se langt efter diverse kendis-billeder i indlægget 🙂

 

 

Nok snak. Kom med indenfor:

Artistbyen er bygget op af en masse skurvogne i en stor cirkel. Kunsterne har naturligvis deres egen vogn og evt. flere afhængigt af hvor stort deres entourage er.

 

Bandets navn står på en lysboks uden på vognen. Smart, at man kan finde hjem i mørke 😉
De har også deres eget udeområde ude for vognen og festivalens folk sørger for, at der er fint med planter ünd alles.

Catering er i særklasse backstage. 
Styrbæks står for at fodre de mange artister og ansatte af og OMG: Det er altså seriøst god mad. Højt, højt, højt niveau.

 

Opturs-festivaltoilet: Masser af store, rene toiletter og økologisk forkælelse i form af produkter fra Ren.

Til gengæld er det fucking håbløst at tage en ordentlig selfie, men jeg er ikke helt sikker på, at det er toiletvognens skyld…

 

 

E.T. Phone home….  

Der er - naturligvis - også en frisør, så man kan gå nyklippet, vasket –og barberet på scenen. Plus solcreme og en massør, hvor trætte trommeslager-arme mv. kan blive løsnet op. 
Aldrig gå ned på grooming som man siger.

 

Kaffe skal der til!
Iskaffen med Baileys er i øvrigt to die for 

.

De smarte gæster og VIP’s skal selvfølgelig også følges pænt hjem. Her er det den forhenværende amerikanske ambassadør, Rufus Gifford, og hans mand, Stephen, der siger farvel og på gensyn.

 

Og ja, jeg har fået lov til at tage billedet.
Samtidig fik vi hurtigt vendt dengang ambassadøren var ved at slå størstedelen af den danske tv-branche ihjel ved et lettere fejlslagent stunt

Jeg håber, du synes, det har været sjovt med et kig bag kulissen?

Det er virkelig fascinerede, at man simpelthen banker en hel by op på så kort tid og at der er så hjemligt og hyggeligt. Det er virkelig en hyggelig, lille enklave og der er ekstremt stille og roligt, man skulle virkelig ikke tro, at man sad midt i en festival med 40.000 gæster.

(Det er så samtidig også forklaringen på, hvordan en stresshjerne kan være til festival.
Nemlig at man slet ikke er der med larm, mennesker, musik og moslen, men langt væk fra det hele med ro og orden – og i et meget begrænset tidsrum. Det er altså ikke fordi, jeg er blevet lårsvinger eller juhu-pige, at jeg pludselig havde artist-armbånd, det er kun fordi, jeg kender de allerbedste, mest generøse, vidunderlige mennesker. Alligevel, på trods af alle skånehensynene, var jeg død 14 dage efter. Skod-krop)

Og ja. Nu er det jo mig, så det er utopi at forestille sig, at man kan komme igennem et døgns festival uden fuck ups. Så. Selvfølgelig klokkede jeg i det, dog kollektivt sammen med Radioværtinden. Vi har nemlig begge brugt en urimelig stor del af vores liv i hesteverdenen og der er en stjerne over dem alle, Thomas Velin.
Ham var vi overbeviste om, at vi så da vi sad og spiste og fik på en måde kigget, diskuteret, kommenteret, kigget igen, og nærmest peget, at manden til sidst kom hen og spurgte om vi kendte hinanden?
Det gjorde vi nok ikke, måtte vi indrømme, men vi troede nok, at vi vidste hvem han var. Og ja det var ham. Som var mere end almindeligt forlegen ved at blive behandlet som en rockstjerne af to fjantede, midaldrende damer….
Han kom dog over det, vil jeg sige og havde en fest 😉  Lukas Graham der stod ved siden af, not so much. Han var vist lidt skuffet over, at den var den gamle springrytter, som vi sad og var starstruck over og ikke den unge pop-stjerne.
Men trods alt heldigt, at det ikke var artisterne, vi var uterlige overfor, men “bare” en af de andre gæster…. Arghm!

Hvis du overvejer at skulle til Tinderbox i år, så er det om at komme ud af hullerne. Fredag og lørdagsbilletterne er allerede udsolgt og det er et knurhår fra, at partoutbilletterne også er det. Bare til info. Du finder billetterne her. 

Ses vi?

Mere C and the City? Så følg med på Facebook og få tips, tricks, underfundigheder og besked, når der er et nyt indlæg

 

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

One thought on “Tinderbox backstage

  1. Pingback: Guide: Her skal du spise og drikke på Tinderbox | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *