Fem nye du skal kende i Odense

Det her indlæg kunne også hedde: Alt det gode fra København kommer til Odense. For det gør det, inklusive overtegnede, ha ha 🙂
Nej, det er gas, men den er god nok, den med, at de gode Københavner-ting kommer til Odense.

Det er virkelig bemærkelsesværdigt, så meget, der sker i Odense, og så mange, der har fået øjnene op for byen lige pludselig, eller inden for de sidste to år. Især fordi det har været synonym med Odense, at det var stedet, hvor der intet skete og alle initiativer døde i opløbet. Faktisk er der et helt alment kendt udtryk for det:
“At der går Odense i den”.
Det er bestemt ikke noget positivt, men betyder, at der var en god ide, noget initiativ, noget på tegnebrættet og så drukner det i sovs og hopla og bliver aldrig til noget.

Et eksempel på det er, at jeg, som noget af det allerførste, da jeg som helt grøn reporter kom til Fyn, berettede om, at byrådet endelig havde besluttet, at der skulle bygges et vandkulturhus i Odense. En art vandland, som alle fra Fyn kører til Fredericia for at benytte i vildskab. Med andre ord: Der var et marked og en kæmpe interesse for noget tilsvarende.

10 år senere var det skide vandkulturhus stadig ikke blevet til noget…

Og sådan var det hele vejen igennem og også en af de grunde til, at jeg konsekvent valgte at arbejde i Århus og København det meste af tiden; Det var simpelthen så dræbende, og en konstant følelse af at slå hovedet ind i en mur, at alle initiativer og forsøg på forandring blev dræbt mens man kunne se at Århus og trekants-området buldrede derudaf med vækst, innovation og nye initiativer.

Jeg er tydeligvis ikke den eneste, der har haft det sådan og netop derfor tror jeg, at det kollektive boozt, vi har fået ved, at Odense nu rykker, slår ekstra igennem, fordi vi har ligget “underdrejet” i så lang tid.
Der er virkelig en stolthed, glæde og begejstring over, at der sker noget i Odense og folk er virkelig gode til at støtte op om det. Se bare på Tinderbox, der var udsolgt sidste år. Det er virkelig rart!

Mange af de ting, man kan få i København, kan man nu også få i Odense, men stadig med fordelen i en lille bys overskuelighed og det er virkelig rart. Især for os med stresshjerner, der ikke rigtig evner at transportere os rundt, krydse bydele, ikke kunne parkere eller bruge offentlig transport osv. osv. …

Så Odense-folk, her er dem, I skal glæde Jer til:

Gorms gourmetpizza:
Gorms er sidste skud på stammen og har netop valgt Odense, som det første sted uden for Storkøbenhavn, fordi her virkelig sker noget nu.
Det er vi nogen, der er virkelig glade for og som har været Gorm’s-fan, siden jeg lærte den første restaurant at kende, det lille, fabelagtige skøre hus i Magstræde i indre København. Åh, hvor har jeg haft mange gode aftener der, i den tid, jeg arbejdede i hovedstaden.

 


Det, der blev Gorms succes var hans gourmetpizzaer, noget, jeg har måttet kigge langt efter, pga. den skide glutenallergi.
Derfor har jeg excelleret ret meget i de andre retter på kortet:
Charcuteri, salater mv. og kan til fulde stå inde for det, hvis man ikke er til pizza. De almindelige pizzaer er også helt i top, skal jeg hilse at sige fra mine medspisere.
Prøv fx pizzaen med sød kartoffel, trøffel, chili fraiche og salvie. Den blev r-e-v-e-t væk fra bordet, endda selvom den var i den glutenfrie version. Det illustrerer niveauet ret godt.

 

 

For ja, Gorms har nu endelig også glutenfri pizza. De er gået lidt stille med dørene under udviklingen og jeg var nærmest også ved at tisse i bukserne af begejstring, da jeg opdagede det. Og endnu bedre: De er to die for!

Helt seriøst: Jeg har ALDRIG fået en bedre glutenfri pizza. Bunden er endda sprød og uden den trælse bismag af boghvede eller rismel, som glutenfrit brød ofte har.

 

 

Hvis du ikke ved, hvad Gorms er, så anbefaler jeg, at du bestiller en gang “Italienertæsk”. Så får du lidt af det hele, snacks, charcuteri, pizza osv. og det er virkelig godt og helt rimeligt i pris! Især delen med, at serveringerne fortsætter til man selv siger stop, er jeg svært begejstret for 🙂

Jeg havde den ære og fornøjelse at prøvespise menuen før åbningen sammen med et hold Odense-bloggere og vi var alle meget glade og begejstrede, også dem, der ikke havde prøvet Gorms før. Det holder helt niveauet fra København, er meldingen herfra.

Insider-tip: Husk at have plads til dessert. Nærmere betegnet dessertpizzaen med nutella, banan og skumfiduser. Jeg var lidt skuffet over, at det “kun” var den dessert, jeg kunne få, pga gluten i de andre, men hold-nu-kæft, hvor er den god! Altså, seriøst god! Alle skuffelser blev gjort til skamme og jeg er stadig træt af, at jeg ikke sneg resten hjem i en doggybag…

 

Gorms Gourmetpizza
Amfipladsen 3
5000 Odense C.
(Det er på Brandts i Lei:k’s gamle lokaler)

 

 

Moshi Moshi Mind
Moshi Moshi mind er et Østerbro-fænomen, der i årevis har holdt speltfruerne med blødt, vamset yogatøj i superligaen, duftlys og de fantastiske stiletter fra Repetto, som man både kan gå, danse og se fabelagtig ud i. Ja, de fås også med glimmer på 😉
Det er vigtigt at understrege, at ovennævnte overhovedet ikke er nedladende ment, det er blot for at illustrere, at når man har siddet så benhårdt, så længe, på så kræsent et marked som Østerbro er, så kan man noget. Virkelig.

Moshi Moshi Mind er ret holistisk indstillede og fokuserer meget på balance, bæredygtighed, slow shopping og holdbarhed. Altså et opgør med “Brug og smid væk”-kulturen og ind med holdbare materialer, tidløst design og et underspillet look.
Man kan ikke blive andet end tilbagelænet og lidt zen-agtig, når man besøger deres fine butik på Brandts og det er præcist det, der er i centrum hos Moshi Moshi Mind: At man er i balance, trods et “hurtigt” liv. Og ja, de har meget andet end yoga-kluns. De har faktisk ret meget, ret labert tøj.

Moshi Moshi Mind
Brandts Passage 31 F
5000 Odense C

 

The Organic Club
Helt i tråd med Moshi Moshis tankegang og nærmest også dør om dør med, ligger The Organic Club, der er en kombination af café, second hand shop og butik.
Konceptet er et såkaldt kollektivt klædeskab, hvor man kan være medlem for 99 kr. om måneden. For det beløb kan du aflevere dit eget, brugte tøj, få point for det, og de point bruger du så til at købe noget af det andet tøj, som andre har indleveret.

Altså ren cirkulær økonomi og bæredygtighed i yderste potens. Og gider du ikke være medlem, kan du bare købe tøjet på helt almindelig vis, sammen med alt indenfor øko hudpleje, bæredygtigt interiør, økologisk kaffe mv.
Derudover er butikken på Brandts et rigtigt rart og hyggeligt sted, hvor man sagtens kan hænge ud med sin computer i et par timer. Der er i øvrigt også en butik i Svendborg og flere på vej.

The Organic Club
Brandts Passage 27
5000 Odense C

H&M Home
H&M er bedst kendt for sin prisvenlige mode, men den svenske highstreet-kæde er også stærk i smukt tilbehør til hjemmet og det kan du nu shoppe i Odense, hvor H&M Home netop har slået dørene op. Butikken i Vestergade er blevet bygget om, så den nu både huser boligafdelingen i den tidligere Fona-butik og tøjafdelingen og lad det være sagt med det samme: De har mange fine ting! Så er du advaret.

H&M Home
Vestergade 41
5000 Odense C

 

 

MASH
Endelig - endelig!!! - et sted, hvor man kan få ordentlige bøffer, bearnaise og en sassy cocktail on the side. Når man har steak frites (Eller bøf bearnaise på dansk) som hofret, så har det været SÅ nedtur, at det ikke har været til at opdrive i Odense i udgaven, hvor man får en ordentlig bøf og en solid skålfuld sovs.

Det er det nu og hurra for det!

Skulle du mod forventning ikke kende til MASH, så er konceptet egentlig rimelig simpelt.
MASH står for Modern American Steak House og det er det, du får. Til overflod, for der er frit valg på alle hylder i forhold til tilbehør, kartofler, sauce mv, så det er ret svært ikke, at blive glad i maven. Umuligt, faktisk.
Det er et high-end steak house med fokus på bøffer og vin af ypperligste kvalitet, toppet op med cocktails og en helhedsoplevelse, der er værd at betale for

 

 

Noget af det særlige ved MASH er udvalget af kødet og muligheden for at vælge præcis det, man bedst kan lide.
Da MASH åbnede i Odense var en flok Odense-bloggere og jeg inviteret på besøg til en prøvemiddag, hvor vi smagte lige fra dansk krogmodnet oksekød fra Danish Crown og amerikansk majsfodrede Anguskvæg fra Greater Omaha til japansk Ozaki Wagyu XO og Kobe A5 (højest mulige kvalitet) fra Hyogo.

Det er tydeligt at smage forskel på de forskellige slags kød, og man kunne eksempelvis nemt identificere den danske ribeye, som var blevet krogmodnet. Både Tomahawk Steak og amerikansk ribeye var væsentlig mere saftigt og en anelse mildere i smagen, og selvom alle tre udskæringer var virkelig smagfulde, så foretrækker jeg Tomahawk-steaken,  stærkt forfulgt af den danske, krogmodnede ribeye,
Heldigvis kan du vælge noget helt andet, hvis du ikke er enig 😉

 

 

De samme gælder også forretter, tilbehør og dessert, der nemt kan mikses og matches efter smag og behag, så flere ved bordet, kan smage det samme.
Det synes jeg, personligt, er en dejlig måde at spise på og så er restauranten virkelig stilfuld og laber.

MASH 
Vestergade 11
5000 Odense C

 

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

2 thoughts on “Fem nye du skal kende i Odense

  1. Jeg kan slet ikke få armene ned over at Gorm’s nu laver glutenfri pizzabund! Jeg har SÅ tit stået og savlet over deres pizzaer.
    Tak for at være budbringer af de gode nyheder.

  2. Åh, Mash vil jeg så gerne prøve - vi har heller ikke fået den i Aalborg endnu, så kunne være vi skulle prøve den, hvis min kæreste og jeg ender i Odense til sommer, det er jo en hyggelig by at besøge (:

    - A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *