5 steder, du kan lege turist i egen by (eller at gå på date) i København

Egentlig havde jeg tænkt mig, at det her indlæg skulle handle om anderledes steder at gå på date i København. Guderne – og I, der har læst dette her, vil vide, at det er nødvendigt, selvom jeg, personligt, ikke dater og ikke har gjort det i… 4 år.

Men set i lyset af, at det er efterårsferie, så tænkte jeg, at det lige så godt kunne være inspiration til at være turist i egen by. Det kan faktisk give en fin følelse af ferie, at opleve noget helt andet og gå helt andre steder hen end man plejer – også selvom man slet ikke har ferie.

 

C and the city blog Cisternerne Søndermarken Frederiksberg København

Photocredit: Cisternerne

 

Cisternerne
Det her sted er helt fantastisk og jeg anede ikke, at det eksisterede før, jeg så et show hernede under modeugen.
Oprindelig er Cisternerne på Frederiksberg et vandreservoir, der skulle løse problemerne med forurenet drikkevand fra Københavns mange brønde. Det blev nedlagt i 1933, men blev først tømt for vand i 1981.

I forbindelse med at København var europæisk Kulturby i 1996, blev Cisternerne taget i brug som udstillingsrum og er nu også et museum, man kan besøge.
Med en luftfugtighed på næsten 100% er det i sig selv en spektakulær oplevelse og den bliver ikke mindre af, at Cisternerne også er Danmarks eneste drypstenshule.
Der er, med andre ord, masser at se på, tale om og opleve, udover den udstilling, der er der.

 

img_0355

 

Haven bag Københavns rådhus
En af byens hemmeligste og bedst gemte haver ligger inde bag Rådhusets tykke mure.
Det er især et hist for romantikere eller dem, der gerne vil sende sin partner et hint, for der er nemlig bryllupsfotografering i stor stil i haven bag Rådhuset.
Udover den åbenlyse romantik gemmer haven på et fint springvand omkranset af bænke og blomsterbede, hvor man uforstyrret kan tage et hvil fra byens travlhed.
Der er adgang til Rådhushaven både via H. C. Andersens Boulevard og Vester Voldgade, men alligevel er det de færreste, der kender til dens eksistens.
Måske fordi man normalt kun ser Rådhusets front på vejen over Rådhuspladsen, men haven er helt klart et besøg værd.
Og hvem ved, måske der også er Pokémons?

 

tagterrasse Glyptoteket museum København

Photocredit: Glyptoteket

Toppen af Glyptoteket
De fleste kender cafeen på Glyptoteket og den skønne palmehave. Hvad de færreste ved er, at der også er en tagterrasse ovenpå museet.
Så når du er færdig med at være kulturel, er der er champagne og udsigt over København som belønning. What’s not to like ?
I efterårsferien har børnene mulighed for at gå på arkæologisk ekspedition på Glyptoteket.
Husk at der er gratis adgang om tirsdagen.

 

magasin hc andersens lejlighed Copenhagen C and the city blog

 

Magasins museum og H.C. Andersens lejlighed
Magasin kender vi alle. Altså stormagasinet, som man siger. Men de færreste ved nok, at HC Andersen boede i Magasin.
Eller tæt på.
Mellem 1827 og 1828 boede den fynske forfatter nemlig til leje i Vingårdsstræde 6, 3 sal., mens han overspringshandlede vej til en studentereksamen. Han skrev nemlig mere end han læste.
Udover Magasins museum, der findes på samme adresse og huser hele stormagasinets historie fra de seneste 150 år, så er der også H.C. Andersens lejlighed, der rummer en lille bitte alkove – og en af Københavns bedste udsigter.
Lejligheden vises frem på forespørgsel, mens resten af adressen er Magasins museum, der fungerer som helt almindeligt museum.

 

granola frederiksberg værnedamsvej Copenhagen C and the city blog

Værnedamsvej
Få gader i København er så elskede som Værnedamsvej, også af mig.
Københavns Paris, som den også kaldes og en turistattraktion i sig selv, både for stemingen, barerne, specialbutikkerne og cafeerne.
Spis morgenmad eller frokost hos Granola, shop lækkert interiør hos Dora, nap kaffen på byens allermindste kaffebar, Central Hotel og Café, der kun har fem pladser, drik et glas champagne hos Falernum og spis middag på Les Trois Cochons.
Man kan faktisk snildt få en dag til at gå med kombinationen af spise-pitstops, vindueskiggeri og shopping af alt fra italienske oste, urtekogte skinker, krystalglas, smykker og trøfler.

Skal der et kulturelt fokus med, så se ”Manden i månen”, et maleri af Storm P, der er malet på gavlen af det hus, der ligger ved siden af Granola.
Storm P’s hjerte bankede for de svage i samfundet og vagabonden på billedet svæver glad over hustagene i sit eget univers. Det kan man jo eventuelt bruge til at tage en snak om samfundet i dag og vores marginalisering af de svage, hjemløse og udstødte – som fx vagabonden på billedet.

 

værnedamsvej Manden I månen Storm P København C and the city blog

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.