Spa guide: Femstjernet forkælelse på Alter Meierhof

Der er steder, man drømmer om at besøge et helt liv.
Steder, der står som noget magisk, og som man ikke rigtig kan forklare, hvorfor har en magnetisk tiltrækningskraft på en, men det har de bare.

Alter Meierhof er sådan et sted for mig. Jeg ved ikke hvorfor, men det har altid stået på listen over et af de steder, jeg allerhelst ville hen. Og som den ultimative forkælelse.

C and the city alter meierhof spa flensborg

 

Så da Ex-Anden halvdelen havde fødselsdag, var der ikke tvivl om, at det var et ophold her, han skulle have.
Jeg havde så ustyrlig dårlig samvittighed over at være syg, fyret og have en hund, der også var syg og generelt så martret af, at være så meget til besvær, at jeg maxede kreditkortet og bestilte det vildeste luksusophold, fordi han skulle have det bedste af det bedste.

 

c and the city alter meierhof spa

Vores rimeligt blærede værelse

Uheldigvis var det også i forbindelse med den tur, at alt gik galt og min egen sygdom og fyring blev toppet med, at min bedste ven døde og ex-anden halvdelen valgte at skride fra mig, hvorfor jeg har været 3 ½ år om, at skrive det her indlæg.

Det har simpelthen ikke kunnet lade sig gøre, for det føltes præcis som at få huden flået af og hældt saltsyre oveni. Det gør det i øvrigt stadig. Og så skal vi slet ikke tale om, hvordan det føles at scrolle hele Instagram igennem for at finde billeder frem af sig selv fra sidste gang, man var lykkelig…

unnamed-4

 

Men at det hele ramlede er altså ikke Alter Meierhofs skyld, vil jeg godt lige understrege!

Det er et fuldstændig fabelagtigt sted, alle pengene værd, lever op til alle drømme og forventninger og det er det mest fantastiske sted, jeg nogen sinde har været. Alt spiller. Som i ALT. På den diskrete, punktlige og mest enestående måde.

 

unnamed-5

 

Jeg siger altid, at man skal kendes på detaljen og det er lige præcis det, som Alter Meierhof har forstået, lige fra menukortene med ens navn trykt på, til aftæpningen og chokoladen på puden til at have slået tv-guiden op, og lagt den frem med fjernbetjeningen på. Små ting, der bare lige hæver niveauet.

Især det med navnet på menukortet er jeg ret pjattet med.

 

unnamed-3

 

Beliggenheden ved Flensborg fjord kunne ikke være bedre og der er en skøn udsigt, både fra restaurant, værelser og spaen, værelserne er virkelig lækre og det samme er spaen. Jeg er lidt overrasket over, at den ikke var større og der ikke er flere faciliteter, men på den anden side, så er der det, man skal bruge og det føles ikke overrendt. Og så er det en ret skøn feature, at man kan svømme fra den indendørs pool og direkte ud i den udendørs med fjordudsigt og skøn have.

 

c and the city alter meierhof flensborg
Maden er i særklasse på Alter Meierhof, lige som alt det andet.

Der er to restauranter, hvor den ene har to Michelin-stjerner, er af en anden verden og faktisk yderst rimelig i pris.
Men bare rolig, selvom man ikke går Michelin-vejen, så er niveauet på den anden restaurant tårnhøjt og man går glad, mæt og grundlykkelig derfra. Der er simpelthen ikke en finger at sætte på noget som helst, og efter middagen kan man trille ud foran pejsen, holde i hånd og stirre ind i flammerne, inden man skal gå om bord i et helt overdådigt morgenbord, hvor der intet mangler. Og ønsker du noget andet, så laver kokken det til dig – mens du nyder et glas morgenbobler og udsigten over fjorden. Jamen, man er jo på ferie, ikke?!

unnamed-2

 

Det, der løfter Alter Meierhof op i særklassen, hvor de fortjener mere end de fem stjerner, de ellers er tildelt, er personalet. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Det, der kommer tættest på, var ved Como-søen i Italien og er alligevel lysår fra tyskernes niveau.

De kan noget helt, helt særligt, hvor det føles som om, at der simpelthen er et stk. personale til hver gæst. Det er der naturligvis ikke, men det føles sådan. På den diskrete, afdæmpede, personlige måde, hvor man altid føler sig i særklasse godt behandlet, men aldrig på den anmassende, påtrængende måde.

En af ulemperne ved steder med mange stjerner er ofte, at det er alt for stift og man nærmest ikke kan få lov til at nyde sin mad, fordi der står en overkorrekt tjener og kaster etiketnavne af sig i en uendelighed - helst med halvlukkede øjne på en skideirriterende, nærmest overjordisk måde, når alt, hvad der er håndplukket til lejligheden, skal presses ned i halsen på den sagesløse gæst. Og sådan er det slet ikke på Alter Meierhof, hvor personalet nærmest er grå eminencer, men altid på pletten og utroligt imødekommende.

Uanset anledning, så vil jeg anytime anbefale et besøg hos de rare tyskere. Det er perfekt til selvforkælelse, når der skalgøres indtryk på nogen, fries, fejres eller man bare trænger til noget ekstra.

 

3_1207_36082_stor
En ting skal man dog lige være opmærksom på:
I Tyskland har man ikke badetøj på i saunaerne. Ja. Man er nøgen. Og det er de andre også. Det skal man lige vænne sig til, især hos de meget snaksaglige typer, der mener, at man samtaler i vådrummet.

Således sad jeg på nederste række med utroligt kontaktsøgende sønderjysk ægtepar på øverste række og hver gang jeg skulle svare på noget, sad jeg og stirrede ham lige op i hans lange, runkne løg…

Der var jeg nødt til at fortrække ind i noget damp, hvor ting er knap så synlige.

På en weekend kan man snildt se mere diller end man har gjort hidtil i hele sit voksne liv og det er der ikke nødvendigvis noget galt med. Det kan jo også være til ens fordel. Men jeg tænker, at det er bedst, at man lige er forberedt og af samme grund har jeg ikke taget billeder inde fra spaen, men lånt dem fra hotellet.

Jeg håber virkelig meget, at jeg bliver i stand til komme igen en dag.

Vil du afsted, så er der ofte tilbud og lavere priser, når du følger linket her 

 

3_1207_36076_stor

 

Alter Meierhof Vitalhotel
UferStrasse 1
D-24960 Glücksburg

3 thoughts on “Spa guide: Femstjernet forkælelse på Alter Meierhof

  1. Hvor lyder det skønt - selvom ja, liige fælles nøgneriet nok heller ikke lige er min kop the. Men resten 😀 Og så er Flensburg bare en skøn by, så er man i nærheden er den jo altid et visit værd.

    - A

    • Kom afsted, kan jeg kun sige, nøgen eller ej.
      Flensborg er en fab by. Og mon ikke der kommer en guide til den også 😉 ?

  2. Pingback: Guide: Den perfekte kærestetur på Falkenberg Strandbad | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *