De måske vestegnede ?

Status på det københavnske boligmarked kan opgøres meget enkelt: Kaos.

Skal man sætte lidt flere ord på er vi ude i følgende opsummering:

Lejelejligheder, der er til at betale: 0

Andre lejeboliger, der er til at betale: 0. De lejes nemlig kun til expats. Og det gælder åbenbart ikke, at man er fra Jylland

Boliger, der er til at betale på ejermarkedet: - 40.000

Ledige lejligheder til ågerpris, der derfor står tomme: Absurd mange.

Andelsboliger, der er til at betale: De findes faktisk. Men ikke til salg. Røvhullerne vil kun bytte med andre røvhuller.

Ventelister, hvor man allernådigst kan få lov til at blive skrevet op til en andelsbolig: Nul. Zero. Nada.

Ledige og til at betale på andelsboligmarkedet: 2 ca. I hele fucking hovedstadsområdet, hvor 800 andre også har meldt sig som interesserede købere.

I forvejen kan jeg overhovedet ikke gennemskue det der andelsbolig-hopla, men det får jeg så tilsyneladende heller ikke brug for.
Det er helt tydeligt, at alle, der ejer noget som helst af boligmæssig værdi, er i gang med at få det skudt af midt i studiestarts-bolig-panik til sygt opskruede priser.

Det er lige så tydeligt at der bliver stukket absurd høje beløb under bordet undervejs i processen, for folk falder nærmest over hinanden for at tilbyde det i kommentarfeltet og det skriger til himlen at der, hver gang, der bliver slået en skotøjsæske op, så kommer der mellem 600 og 800 henvendelser på hver annonce. Seks til otte HUNDREDE!

Og dem, der har noget til salg og selv har slået en annonce op, gider i øvrigt ikke svare på henvendelser.

Med andre ord: Det er pænt op ad bakke.

Hver gang, jeg bringer det på bane, at det er pænt op ad bakke, så svarer Yndlingsmennesket: ”Hvad med Vestegnen?”

Hvor mit svar er noget i retning af, at det bliver over mit lig. Det har ikke noget med snobberi eller andet at gøre, men jeg er ikke flyttet til København for at sidde i Rødovre og alligevel skulle bruge tusind år på at komme ind til byen. Og hjem igen, ikke at forglemme.

Så vil jeg hellere bo i Odense, hvor man faktisk bor i en by og kan få en tre-værelses for 8000. Så fantastisk synes jeg heller ikke København har vist sig at være.

Det er nu blevet mit nye pressionsmiddel. Odense.

Så kan jeg sidde derovre og skrive på min selvbiografi, som man måske passende kan kalde “De måske vestegnede”…

 

IMG_3521

 

 

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Comments

comments

4 thoughts on “De måske vestegnede ?

 1. I hear you! Jeg prøver at bytte Roskilde ud med det sagnomspunden KBH. Men skal jeg helt til Værløse,så vil jeg hellere blive i en by hvor det tager 20 min i tog til byen…. Bare så PISSE ærgerligt at det for mine veninder tager ligeså langt til at komme til Mars som det tager at komme til mig.. Selvom jeg tager den anden vej dagligt- det er sgu sært og en af livets store mysterier hvorn´ det kan lade sig gøre…
  Kan vi lave sådan et single kollektiv for mennesker der ikke har en forældre til at købe en af de deresens forældrekøb til sig?… I´m in.. og der ville altid være rosé på køl- på nær på en dag som idag, hvor jeg ville have drukket rub og stub og ren og skær selvmedlidenhed 🙂

  • Ved du hvad? Jeg overvejer det faktisk. Det med kollektivet. Fordi det er så GROTESK irriterende, at en 2-værelses koster 13-15.000 og man så kan få de store 4-5 værelses for 18.000
   For det KAN man faktisk

   Det der mærkelige afstandslov den gælder også når man er i Kbh. Fx er det kun 3 gange lykkedes mig at få besøg på Amager….. Mens jeg altid er den der skal tage ind til byen.
   Det er derfor, jeg har Odense i spil igen. For her kan man både bo i byen OG gå til de ting man skal OG dem, man skal besøge

 2. Amager er også byen, siger en københavner.Det er Rødovre og Hvidovre forøvrigt også. Vi kalder det Storkøbenhavn.

  • Jeg er med på, hvad du mener. Ligesom du garanteret er med på, hvad jeg mener 😉
   Og jeg går efter København, ikke Storkøbenhavn 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *