Fem forslag til fine datesteder i København

Nu siger jeg det bare:
Hvis jeg skal gå flere ture rundt om flere søer i København i forestillingen om at være på date, så hopper jeg sgu i en af dem!

Jeg beklager meget, men danske mænds evner til at finde på dates, eller de ting, man kan foretage sig på en date, lader virkelig meget tilbage at ønske.
Hvis jeg skal komme med en fællesnævner, så er det fantasiløshed og den er altoverskyggende.
Det samme gælder viljen til at tænke ud af boksen og gå med på det forslag som andre, i dette tilfælde mig, kommer op med, for jeg er absolut ikke bleg for at byde ind med ideer og det er ikke altid lige populært.
Hvad jeg så overhovedet ikke forstår.

Ja ja, man skal lade mænd være mænd, og det er dem, der er jægeren og man skal ikke kastrere nogen fra start, og bla bla bla, men så må I sgu komme op med noget bedre end den der forpulede gåtur.
Og hvis det ikke kan lade sig gøre, så er man selv ude om det og så kan man, i min bog, ikke rigtig tillade sig at disse den andens fine forslag.
Eksempelvis foreslog jeg på et tidspunkt en tur på en klatrevæg, og det kunne overhovedet ikke komme på tale. Det vildeste jeg kunne svinge ham op til var et glas vin i Torvehallerne og det var godt det samme, for han viste sig at være så utiltalende, at hvis jeg havde hængt på en klatrevæg, så havde jeg været nødt til at kappe linen og styrte i døden for at slippe væk.

Det har fået mig til at tænke over forskellige forslag, som jeg selv benytter med forholdsvis succes og det kan du jo lige så godt få glæde af også.
Generelt kan jeg ret godt lide, at man foretager sig et eller andet sammen og ikke er hensat til at sidde og stirre på hinanden over en latte på en cafe. Ikke at jeg har et problem med det, det er klassikeren over dem alle, men det er min erfaring at mænd synes, det er voldsomt akavet, så her er nogle alternativer:

Torvehallerne
En ting er, at jeg elsker Torvehallerne og er kommet der så meget, at stadeholderne på et tidspunkt troede, at jeg arbejdede der, men det er også overordentligt velegnet til dates. Man kan sidde at drikke kaffe, man kan mødes til et glas vin, hvis det går godt kan man nemt forsætte til noget at spise og hvis det går skidt er der masser af lækkerier, der kan trøstekøbes og ædes, når man kommer hjem.
Til dem, der ikke vil sidde, kan man tage kaffen med og gå rundt og se på ting og sager. Det giver noget at se på og masser at tale om og man kan nemt afkode folks interesser eller manglen på samme.

 

IMG_4987

 

Tivoli
Jeg ELSKER Tivoli. Elsker! Så er det sagt.
I alle de mange år, hvor jeg pendlede og stod af på Hovedbanegården, så gik jeg næsten altid en tur gennem Tivoli, når jeg skulle i retten i den anden ende af byen. Der er simpelthen så smukt og så god stemning og det er en perfekt pause midt i byen. Åndehul vil jeg ikke kalde det, men mindre kan gøre det.

Derfor er det også et perfekt sted at gå på date, lutter smil og glade mennesker, smukt, stemningsfyldt og med garanti for noget at tale om. Man behøver overhovedet ikke at prøve noget, men muligheden er der, hvis man gerne vil slå sig løs, ligesom man nemt at tage noget at spise, hvis det går godt.
Et alternativ er fredagskoncerterne, som også er gode, både til en date eller hvis man gerne vil tjekke mænd ud i håb om en date.

 

IMG_7773

 

Cocktails
At gå ud til cocktails er altid godt. Altid!
Det er lidt mere fancy end øl- og vinbarene, men ikke for fancy som fx at gå ud at spise, som jeg afskyr på første date.
Jeg synes, det er fuldstændig grænseoverskridende intimt at sidde og kyle fødevarer indenbords 20 cm fra et vildtfremmed menneske og det er umuligt at gå sin vej, hvis det viser sig at være helt off. Eller man bliver upassende stang-bacardi af at skulle igennem 11 retter med tilhørende vinmenu.

Cocktailbarene er rare steder, der er ting at tale om, både om de andre gæster, drink-prefærencer og det er nemt at gå hvert til sit eller fortsætte ud i byen. Ulempen er, at man har tendens til at drikke mere, både når stemningen er dårlig – for at gør den bedre, og når stemningen er god – fordi man ikke vil have at daten skal stoppe.

Det er muligt, at det er en udpræget pigeting, at være glad for cocktails – og dertilhørende barer, men der er også ”mande-agtige” drinks og du får point for at gøre hende glad.

Petanque eller pool
Som allerede skrevet er jeg ret stor fan af, at man foretager sig noget, når man er på date.
Man får set den anden an i en naturlig situation, hvordan vedkommende generelt gebærder sig og det tager toppen af det akavede, hvis man har det svært med dates. Hvis daten har været dårlig, så har man i det mindste oplevet noget og man kan selv bestemme niveauet af action jf. ovenståede mislykkede forslag om klatring.

På et tidspunkt foreslog en date, at vi mødtes og spillede pool, og hvis man lige ser bort fra, at jeg ikke kan spille pool, så var det faktisk en fin idé. Det var sjovt og man kan drikke øl imens og den kombination synes jeg mægtig godt om.
Hvis man ikke er til pool kan man spille petanque. Der kan man også drikke imens. Der ligger en fin, stor petanquebane en tagterrasse 300 meter fra Kgs. Nytorv, der endda er overdækket.

 

Petanque-Bar-by-Polina_11

 

Koncerter, fodbold, en udstilling mv.
En mulig, fælles hobby er altid godt.
Jeg nævnte Fredagsrock i Tivoli og det er jo altid et godt sted at starte, men hvis man tilfældigvis har samme interesse i et band, en kunstner eller et fodboldhold, så er det et fint sted at have en første date.
Det er åbenlyst, hvad der er at tale om, og der er alkohol og man både fortsætte daten eller slutte, når showet afslutter.
(Man skal bare lade være med at tage en med, der er så stort et fjols, at han ødelægger en glimrende Bruce Springsteen-koncert)

 

IMG_8953

 

Ting, der til gengæld er no go’s at foreslå på en første date:
Nøgenbadning, spa og køreture. Der er ingen kvinde med omløb i hovedet, der sætter sig ind i en bil med en vildtfremmed mand, hun har mødt på Tinder. Eller mødes et mørkt sted til nøgenbadning.
Man skulle ikke tro, at nogen kunne finde på at foreslå den slags – men det er der.

Disclaimer: Det tilrådes på det kraftigeste, at have flere forskellige revirer at fordele sine dates ud over. Det er decideret pinligt at møde de forhenværende typer, når man er ude med en ny, hvorfor jeg eksempelvis ikke har været i Torvehallerne meget, meget længe.
(Selv jeg synes, at de skulle skamme sig over at nakke min gode idé til deres nye date)

Har du nogle gode/sjove/skrækindjagende eksempler på dates?
Eller et forslag til et godt sted at gå på første date?

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

4 thoughts on “Fem forslag til fine datesteder i København

 1. Jeg kunne mægtig godt tænke mig at komme ud at bowle, det har jeg aldrig prøvet.
  Og så har jeg engang, da jeg var helt slået ud af et forlist forhold, stået ind i en bil med en total fremmed, tyrker eller lignende, og af alle steder blev jeg samlet op i Istedgade. vi kørte lidt rundt, hvad vi talte om, kan jeg ikke huske, det var ikke noget særligt, til gengæld brød jeg grædende sammen. Han trøstede mig, og jeg blev sat af igen. Der skete mig intet, og først lang tid efter gik det op for mig, hvad det egentlig var, jeg havde gjort. Og hvad han havde troet.

  • Jeg bliver helt bekymret.
   Godt der ikke skete dig noget

   Bowling burde være en opnåedelig mulighed, så det glæder jeg mig til at høre om 🙂

 2. Amen!
  Jeg er så dødtræt af de forp*lede gåture.
  I sådan en grad at jeg automatisk nu kan miste interesse i vedkommen… 😉

  Super gode forslag, men som du selv har oplevet.. De kære mænd er ikke meget for at kaste sig ud i ting udenfor boksen. Men Hey! Så er de ikke den rigtige for én. 🙂

  • Me too
   Har lige sendt en i dén grad ud af døren, fordi det ENESTE han ville var at gå en tur. Det ENESTE!
   Så er der sgu ikke basis for noget som helst, hvis det skal være SÅ stort et problem bare at mødes. Fjols!

   Så når man dater bliver man mest uddannet i, hvad der i hvert fald ikke er rigtigt for en 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *