Forstår ikke #8

- Hele hysteriet omkring den der indfødsretsprøve.
Hør nu lige her: Det er en prøve, man læser op til. På samme måde som man gør ved enhver anden eksamen, eller når man skal tage et kørekort.
Der er altså ikke tale om, at en stakkels sagesløs afghaner bliver kylet ud på røv og albuer og afvist som statsborger, fordi han ikke på stående fod kan redegøre for, hvornår Carl Nielsen er født eller hvornår Olsenbande-filmen havde premiere.
De famøse spørgsmål bygger på en lærebog, som alle, der søger om statsborgerskab, kan/skal læse, før de går til prøven.

Der er IKKE tale om, at man skal kende svarene på forhånd som paratviden.

Det, prøven tester, er, om ansøgeren har gidet eller villet forberede sig til prøven ved at sætte sig ind i det materiale, han               eller hun har fået på forhånd. Længere er den ikke.
(I det mindste er det en prøve, man kan forberede sig på, I modsætning til den paratvidenquizz på mange flere spørgsmål, man skal kunne svare på, når man søger ind på journalistuddannelserne, hvor man forventes at have det liggende som almen viden, hvornår en eller anden scorede et mål i en fodboldkamp. Den slags urimeligheder er der ikke nogen, der hidser sig op over)

- Forstår heller ikke hvordan fanden I skuret, at man kan kalde sig redaktør og/eller journalist, når man lader ovennævnte indfødsretsprøve gå i trykken eller online uden at gøre opmærksom på, at det er en prøve, der stammer fra en bog, man kan læse og IKKE en paratviden-test.
Af samme grund er det også fløjtende ligegyldigt om indfødte, almindelige danskere (Eller hvad man nu betegner det som i disse tider) kan svare på spørgsmålene som almen viden. Tænk på al det gode raseri, man kunne have sparet folk for med den, ret så væsentlige, oplysning.

- Forstår i øvrigt slet ikke, hvordan jeg kunne bestå den skide test. Men det er da meget heldigt, når nu jeg har kastet 800 gode, danske rigsdaler efter et nyt pas.

- Og i den helt lavpraktiske afdeling, så fatter jeg ikke, at jeg faktisk ikke kan fordrage ingefær og alligevel drikker forholdsvis meget af de hypede ingefærshots. Så meget, at jeg har kastet mig ud i at lave dem selv.
Yndlingsmennesket mobber mig ligefrem og sender flittigt links på artikler, hvor der står hvor unødvendigt det er…..
Opskrift : Gurkemeje, ingefær, citron, sukrin og rosmarin, skæres ud og smides i en gryde med en liter vand. Koge koge, køl af og drik.
(Kan i øvrigt heller ikke fordrage rosmarin. Meget mærkeligt)

 

IMG_8468

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *