Guide: 5 tips til Paris i børnehøjde

Når man ikke selv har haft børn med på storbyferie, så synes jeg, det er ret svært at guide udi den slags og i øvrigt er der andre, der rejser med børn, der gør det meget bedre fx Camille, Jeanett og Louise.
Men når I nu ligefrem selv beder om det og det er i Paris, så tør jeg godt vove mig ud i det, for man skal sagtens finde virkelig børnevenlige ting at foretage sig i byernes by.

1) Naturhistorisk museum.
Dekadent, overdådigt og bjergtagende. Store ord og sjældent de bruges om et museum, men det er aldeles retvisende i dette tilfælde.
Du starter under havet, går videre med savannens dyr, aberne svinger sig op ad trapperne, der er tordenvejr og himlen skifter fra stjerneklart til lyserød solopgang. Man behøver ikke være barn for at synes, at et besøg herinde er over-fedt!
Udstillingerne taler for sig selv, så du behøver ikke at kunne fransk for at få et kæmpe oplevelse. Måske vil jeg endda gå så langt, som til at kalde det byens bedste børneoplevelse.

Grande Galerie de l’Evolution
6 Rue Geoffroy-Saint-Hilaire, 75005 Paris
Metro: Gare d’Austerlitz

Photocredit: Grande Galerie de l'Evolution

Photocredit: Grande Galerie de l’Evolution

 

2) Jardin du Luxemburg
Hvis du vil se pariserne i deres naturlige habitat, så gå i Luxemborg-haven.
Udover at det er underholdende i sig selv med franske familiefædre på bare tæer, opsmøgede ærmer og et skib i søen, så er det også et super sted at lade børn brænde noget energi af.
Lej en lille båd og sejl med den i søen, gå på legepladsen, klap en ged, kør en tur i forlystelserne. Det hele er her.
Tag evt. mad med og hold en slags picnic, læs en bog, tag en lur eller sid bare og se på mennesker. Børnene morer sig på legepladserne, med bådene ved bassinerne eller marionetteatret, mens den ældre generation spiller petanque eller tennis på banerne i havens vestlige del.
Det giver en herlig pause i storbyen.

Jardin du Luxembourg
71, boulevard St Michel, 75005 Paris
Métro: Luxembourg.

 

Photocredit: Tumblr

Photocredit: Tumblr

 

3) Sejltur på Seinen
Naturligvis. Ingen storbyguide uden en sejltur. Ligesom i Hamborg og Genève, synes jeg I skal smutte en tur på vandet.
Det er en god pause for trætte fødder, både store og små, de fleste børn synes det er sjovt at sejle (Eller lege med de andre børn ombord) og en genial måde at få set mange af attraktionerne fx Eiffeltårnet, Louvre og Notre Dame på uden at skulle koste byen rundt.
Husk vand, solcreme og evt. solhat. Selvom det er på vandet, kan det blive varmt og solen bider. Regner det kan man tage en af de overdækkede både, jeg foretrækker Vedettes, der er mindre end Bâteaux Mouches, hvor de kan være flere hundrede passagerer.
Der er mange forskellige stop, hvor man kan hoppe af og på, men de fleste af turbådene ligger, hvor ruten begynder ved Île de la Cité og Île Saint-Louis.

 

357

 

4) Katakomberne
Dette er ikke for de helt små børn, det er simpelthen for makabert (Er min lægmandssvurdering) men for de lidt større børn, der er videbegærlige, historisk interesserede, til gys og gru eller bare skal have indoktrineret noget europæisk historie, så er Katakomberne et ret godt bud på børneunderholdning.
Man kan simpelthen ikke undgå at blive fascineret, når man går langt under jorden, i fugtige, småklamme, kolde gange og ser på skeletter stablet ovenpå hinanden. Tro mig, det er bedre end Harry Potter!

Og hvis du ikke gider, at slå op, hvad Katakomberne egentlig er, så kan du bare memorere følgende:
Katakomberne er et system af underjordiske gange, skakter og rum i nedlagte kalkstensbrud, der strækker sig 300 kilometer under Paris.
Kalkstensbruddene stammer tilbage fra den romerske periode, men blev taget i brug som gravplads, da kirkegårdene i 1700-tallet var så overbelagte at de mange rådende lig udgjorde en sundhedsrisiko for byens beboere. Derfor måtte man flytte de mange lig og knogler til et nyt og bedre sted, nemlig under jorden, hvor de nu ligger lag på lag.
Det tog to år at flytte resterne af flere end seks millioner mennesker fra mere end 30 kirkegårde i Paris og da havde man så fyldt over 350 underjordiske rum med de jordiske rester.”

You’re welcome!

 Katakomberne
1, avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014 Paris
Metro: Denfert-Rochereau
http://www.catacombes.paris.fr/fr/home

 

13221725_10153391668411548_3528425800789050175_n 

Paris rundt på rulleskøjter
Det begyndte som en slags undergrundsarrangement, men har nu vokset sig til at være en stolt, ugentlig begivenhed med hundredevis af deltagere.
Hver fredag aften kl. 22 og søndag kl. 14 er der gratis rulleskøjtetur gennem Paris for både begyndere og øvede, store og små.
Der er styr på det, bare rolig. Det er erfarne lokale, der guider turen fra centrum til de mindre befærdede dele af byen og politiet er også med. På rulleskøjter bien sûr, og de sørger for at dirigere og stoppe trafikken, så du kan rulle sikkert.
Hvis du ikke har dine egne rulleskøjter, er der mange af de faste deltagere, der låner deres reserve-rulleskøjter ud ved startlinjen, eller du kan leje dem for et par euro.

Fredag aften kl. 22 fra Place Raoul Dautry ved metrostationen Paris-Montparnasse.
Søndag kl. 14 fra Bastille-metrostationen.

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *