5 grunde til at holde ferie i Schweiz

Det kommer næppe som nogen overraskelse for dig, der læser med herinde, at jeg er en alpepige og i særdeleshed er vild med Schweiz. Alt er godt i Schweiz, så er det sagt.

Landet formår at mikse det bedste fra sine naboer, så tænk tysk effektivitet og orden, italiensk charme og gæstfrihed og fransk stolthed og madkultur. Kombineret med fantastisk klima, gode skiområder, smuk, smuk, smuk natur og nå ja – chokolade. Og croissanter. Og virkelig store og pæne biler.

 

interlaken_orig

 

Så jeg siger det lige igen, alt er godt i Schweiz og jeg tilgiver aldrig mine forældre, at de kostede mig hjem dengang, jeg boede dernede og det åbenbart gik lidt for godt. Så havde jeg i stedet i dag været gift med en rig schweizer, kørt rundt i min Porsche Cayenne, der er ”konebilen” på de kanter og levet af ostefondue, croissanter, chokolade og skiløb.
Det kan jeg så på den anden side nå endnu, hæ hæ 😉

 

IMG_5332

 

Desværre ligger Schweiz lidt i skyggen, når danskere tænker ferie og det er ret synd, synes jeg.
Der er meget mere end et land, der bare skal køres igennem på vejen sydpå og jeg kan komme på langt flere end bare fem grunde til at tage dertil, men man skal jo begynde et sted:

1) Der er et klima, der passer alle
Uanset om du vil vandre, stå på ski, være kulturel, på storbyferie eller slikke sol, så finder du det i Schweiz. På grund af bjergene er der kæmpe forskelle i klimaet med sne nordpå og palmer i den sydlige del.

2) Aktiviteter, der passer til alle. 
Uanset om du er ung, gammel, har børn eller vil forkæle dig selv, så er der aktiviteter, der passer. Cykling, drageflyvning eller vandring i bjergene, gourmetrestauranter, spa-steder, vingårde, søer og floder, der kan bades i osv.

3) Naturen er for vild! 
Du kan finde eventyrlige dale, dybe grotter, spejlblanke søer, imponerende vandfald og helbredende kilder. (Og Milka-køer over det hele)
Jeg er ikke engang specielt meget til natur, men bliver alligevel blown away, når man kan solbade i 25 grader med udsigt til sneklædte bjerge lige ved siden af.

4) Chokolade!!! 
Need I say more?! Man kan stille og roligt daske fra chocolatier til chocolatier og nyde den mere imponerende kreation efter den anden. Og kvaliteten er bare i top, og det er ikke gang dyrt. Der er endda guidede ture…

5) Der er styr på alt.
Du kommer ikke til at opleve et hotel, hvor fliserne er revnet, toilettet ikke trækker ud og en vært, der er ligeglad. Schweizere har virkelig styr på deres shit.
Derudover er folk ekstremt venlige, gæstfrie og imødekommende og man bliver virkelig godt behandlet overalt.

Og så er der maden. Og bagværket! Men det er et helt kapitel for sig selv

 

English recap: I love Switzerland, I really do. Even though people say I’m weird, when I tell it. But here is why: The picturesque scenery of nature is amazing, both in the summer and during the winter. Activities for everybody, young, old, children, gourmands - you’ll find it in Schwitzerland. Hiking, skiing, dragon flying, spa treatments, really great food, and the people are so kind and welcoming. You’ll find the best of France, Italy and Germany. Go go go. 

Photocredit: Myswitzerland and myself

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

6 thoughts on “5 grunde til at holde ferie i Schweiz

 1. Jeg arbejdede i Saas-Der (verdens smukkeste sted og de højeste rent schweiziske alper) først i 90’erne.
  Formanden for det danske skiforbund boede hos os og han havde regnet ud at hvis man regnede kilometerprisen ud pr. km på ski fik man meget mere skiløb for pengene i Schweiz end andre steder. For der var meget mindre kø i lifter og på pister. Det samme i restauranterne = hurtigere tilbage på ski.
  Og oveni kunne man så lægge bedre service og kvalitet.

  • Hvilket er en ret vigtig pointe, fordi alle tror, at Schweiz er så dyrt. Og det er det altså ikke. Medmindre man insisterer på Davos eller andre kendissteder :-)

 2. Da du kom til crossiant havde du solgt det til mig. Tror måske, hvis vi kan finde tid(råd) til en forårstur, som ikke skal gå til sommerhuset, så må det blive her!

  • God plan!
   Croissanterne er for sindssyge. Smørbagte, så du ikke drømmer om det. OG - der kan snildt være tandsmør på alligevel 😉 Husk at i den tysktalende del hedder det en Gipfel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *