Lille lykke #21

Har I haft en god og glædelig jul? Med julefred, gode gaver og sprød and? Jeg håber det.
Jeg havde den dejligste aften i mange år, på en noget utraditionel måde, som jeg nok skal fortælle om en anden gang. Vidunderligt var det dog.

Dermed er vi også nået til årets sidste runde af små ting (Seriøst, hvem har trykket på ”Fast forward”?! Det her år er jo gået sygt hurtigt), der naturligt nok er ret så julede.

 

IMG_7772

Juletivoli. Intet over!
Der er SÅ fint derinde, at selv det mest frosne julehjerte må overgive sig. Og herligt få mennesker, den aften Wingman og jeg var der.

 

Decembers guilty pleasure: Nogen har opfundet mini-snebolde. En anden kan overhovedet ikke styre det.

 

Julekortskriverier med portvin til. Fordi intet siger glædelig jul som Ryan Gosling i en julestrik.
Desværre troede modtagerene, at det var Sorte Slyngel, der var afsenderen, fordi kombinationen af at være venstrehåndet og skrive på blankt papir, bliver noget gnat…

 

For første gang nogensinde prøvede jeg kræfter med hjemmelavet gløggekstrakt. Det gik godt! Snapsen var en gave fra KompasKommunikation og funkede super.

Fik nemlig, efter tre års pause og massiv hjælp fra alle, der deltog, genoplivet min tradition fra Odense om at samle venner og bekendte, børn, koner og påhæng lige inden jul til gløgg, æbleskiver og slik. Havde ikke kunnet gøre det, hvis ikke at det reelt var de andre, der stod for det, men hyggeligt var det.

 

IMG_7788

Når man sætter mig til at stå for slikfadet…

Efter sødt kommer fedt. Hjemme hos mig. Er ikke typen, der sender folk hjem i sukkerchok på tom mave (Eller noget 😉 )
Derfor røg der en Tarte Flambée på bordet.

 

 

En vidunderlig specialitet fra Alsace, der også kendes under navnet Flammkuchen og består af en tyndt, tyndt, tyndt udrullet pizzadej, creme fraiche hen over, friskkværnet peber, et løg skåret i papirtynde skiver og bacon i tern.
Jeg smider så ost ovenpå, fordi jeg er en lille madgris, hvis fransk/tysk/schweiziske fedtelskende hjerte ikke fornægter sig… 😉
5 minutter i ovnen og voilá.
Smager sublimt med champagne til. Så det fik vi også.

 

Minimalitisk juletræ 

 

IMG_7742

Elsker ornamenterne med det glade budskab: “It’s only once a year” 😉 De er fra Christmas Aid og fås desværre ikke længere

 

Og så slog jeg mig virkelig løs ved at vove grene med røde bær i mit ellers sorthvide hjem. Det gik. Heldigvis. Snefnug er fra Illum, hjerte er fra Anne Black 

 

IMG_7824

Julens vigtigste tradition: Ris ala mande til morgenmad juledag. (Og middag og aftensmad) Og gud nåde trøste den, der tror, at der skal ændres på det. Ain’t gonna happen!

Og så kan jeg med god samvittighed sige, at jeg har julet nok i år.

 

English recap: Some small highlights from this christmas with my annual christmasparty for friends with mulled wine, lots of candy and a french specialty, tarte flambé and champagne. Plus a very important tradition: Ricepudding for breakfast on christmasday. I hope You had a good and blessed holiday as well

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *