Guide: De fem bedste champagner til nytår

11000880_10152605557762750_2575509543206310307_n

 

Champagne er ligesom Paris: Altid en god idé.
Dem, der siger, de ikke kan lide champagne har enten fået den forkerte, til det forkerte eller sammen med den forkerte er min påstand, men jeg er også ret så begejstret for de gyldne dråber.

Jeg synes det er så ærgerligt, hvis du har tænkt dig, at gå det nye år i møde med en fesen cava eller en kedelig crement. Ikke at der er noget galt med dem, overhovedet, men til nytår skal man altså have champagne.

Jamen, hvad skal man så købe?

Det fortæller jeg dig nu.
Fx kan du med sindsro gå uden om de store klassikere som Moët, Mumm, Den Gule Enke osv. af den ene grund, at du ikke får særlig meget kvalitet for pengene. Beklager, men sådan er det.
Det er store champagnehuse, der er blevet store brands og det er det, du betaler for, ikke kvaliteten af indholdet.

Du får LANGT bedre champagne til færre penge, hvis du ser efter andre mærker. Her får du mine bud på champagner, der er både drikkelige og rimelige i pris.

Jeg har valgt dem ud fra, at de er landsdækkende til gengængelige, enten via vinkæder eller webshops, at de er rimelige i pris på ca. 300 kr. og at de er for såkaldt ”almindelige mennesker”, der bare gerne vil drikke en god champagne nytårsaften. Kendere, samlere og champagneconnaisseurs vil formentlig vælge efter mere specialiserede årgange, huse og dyrere priser, men lige her synes jeg, det er vigtigst, at alle kan være med.

Den billige:
Hvis ingen af Jer er synderligt interesserede i champagne, men bare gerne vil have den ægte vare, så er Dampierre Brut Grand Curvée et fantastisk bud.
Til 179 ,- for en flaske er det røvbilligt for den ægte vare og den smager virkelig godt.
Drik den til nytårstalen eller skaldyr, ikke kransekage.
Jeg har set den hos Leisnerwine i Hellerup og de sælger den også online.

Det bedste køb:
Bollinger er et af de bedste huse, James Bond sværger til Bollinger og deres non-vintage champagne, Special Cuvée NV er til 299 kroner (på tilbud) kombinationen af en virkelig, virkelig god champagne til en virkelig god pris.
Champagnen scorer konsekvent høje point i tests og er utrolig drikbar, meget frugtig.
Eller med andre ord: Den ræser lige ned. Så køb rigeligt!
Fundet på tilbud hos Finewines, der også har webshop.

Det bedste køb 2:
Mega tarveligt: Lige som jeg havde besluttet mig for ovennævnte Bollinger løb af med sejren, så opdagede jeg et tilbud på Deutz Brut Classic NV, der sætter den ind i samme kategori. Prisen er 249 ,- pr. flaske og det er overordentligt fornuftigt, for det er en virkelig god, let drikkelig champagne, der smager af mere.
Deutz er medlem af eksklusivorganisationen, der tæller de 20 bedste champagnehuse i verden og alle deres flasker producers udelukkende af most fra første pres.
Fundet på tilbud hos Finewines, der også har webshop. Fåes også hos Philipson wine og Leisnerwine.

Den biodynamiske
Champagne Fleury er den første biodynamiske champagne nogensinde og huset var de første, der i 1992 var Champagnes første 100 % biodynamiske vinbrug. Den dag i dag pløjes markerne stadig ved heste og Fleury-familien høster roser i adskillige vinmagasiner verden over.
Champagne Fleury er ”Winery of the Year 2011” i det amerikanske Wine and Spirit Magazine og fås hos Magasin og Løgismose til 295 kroner, der er fin pris for en flot champagne.

Den elegante:
Hvis du og selskabet sætter pris på champagne og vil smide lidt ekstra i puljen, så er Deutz Prestige Curvée 2006 en af dem, I kan gå efter.
2006 er en glimrende årgang indenfor champagne. Det er faktisk en underdrivelse, 2006 var en super årgang og Deutz Prestige Curvée er lige blevet frigivet.
Huset holder fast i de gamle traditionelle produktionsmetoder, hvor det er håndværk det handler om og nægter fx at indføre masseproduktion.
Denne champagne koster 1099,- pr. flaske hos Phillipson Wine og ja, det er faktisk penge godt givet ud.
Jeg har lige spottet den på tilbud til 699,- hos Leisnerweine og det er sateme et godt køb, pardon my french.

Hvis det skal være dyrt:
Nu er det jo nytår, og det kan være, der er en, du skal imponere.
I dette tilfælde kører du en Krug Vintage 1988 (5000 kr. ) eller en Krug Clos D’Ambonnay Vintage 1998, der er 3. årgang af verdens mest kostbare champagne og koster 15.000 pr. flaske. Så skulle den være hjemme 😉

Bonustip 1:
Hvis I er mange og glade for champagne, så køb magnumflasker (1,5 l )
Ud over der er en økonomisk besparelse, så er det også en bedre champagne, selvom det er samme mærke. Vin på store flasker udvikler sig og modnes langsommere og bedre og alle dem, jeg har anbefalet ovenfor fås også i magnum.

Bonustip 2:
Hvis du skal have champagne til kransekage ved midnat, så vælg en Demi-Sec. Brut er for tør og sammen med den søde kage, bliver det en noget sur oplevelse…

Guiden her afspejler udelukkende min egen mening. Alle champagnerne er købt og betalt af mig selv og der er ingen affiliatelinks i spil heller. 
Vær opmærksom på, at tilbuddene kan være udsolgt. Det går stærkt på lagerne i disse dage.

Har du tip til andre gode? Del endelig i kommentarfeltet !

 

English recap: New Years eve calls for champagne. In this guide you’ll find my favorites with the best quality at the best prices. Imo. Please share your favorite as well 

 

 

 

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *