Guide: De fem bedste gløgg steder i København

Når man tilhører Blomberg-generationen, så kan gløgg godt være noget af en prøvelse. Faktisk har jeg ikke kunnet lide det, før jeg, for nogle år siden, fik det i en god udgave.
Som I ved, gider jeg ikke noget pis med de ting, jeg indtager og tyndt, surt pjask med gamle rosiner er altså ikke gløgg.

Heldigvis har nogle cafeer fanget, at det er en rigtig god idé, at lægge både tid, energi, ordentlige råvarer og procenter i denne årstids mest populære drik.
Dem, der har fulgt researchen på Instagram har spurgt til, om jeg var ved at udvikle et lille misbrug, men det er ikke tilfældet, jeg har bare taget opgaven meget alvorligt.

Her får du min, fuldstændig subjektive, guide til hovedstadens bedste gløgg.

En af Zelestes virkelig søde tjenere

En af Zelestes virkelig søde tjenere

 

Den klassiske: Zeleste
Restauranten i Store Strandstræde er vel nærmest en institution i København, kendt for deres signaturret; en halv hummer.
Man kan dog godt nøjes med mindre og Zeleste laver også en ganske glimrende hvid gløgg, der er brunkager med, hver gang man bestiller en ny runde og betjeningen er super rar.
Lad dig ikke snyde af, at gløggen er ret sød.

Det brokkede Redaktricen sig lidt over, men da vi forlod etablissementet efter to glas, så kørte hun sin cykel lige durk ned i en trappeskakt. Incl. barnesæde, mens hun skældte en stakkels mand, der sad på en nærliggende trappesten ud, over at han ikke kom hende til undsætning.
En anden, overtegnede, hev hende op igen uden nævneværdig ros, men det er altså ikke kun pejsen, man får varmen af, når man drikker gløgg hos Zeleste. Så er det sagt.

 

Vinterhytten

Vinterhytten

 

 

Den hyggelige: Vinterhytten Christianshavns bådudlejning
Der mangler kun snefnug dalene fra oven og en hestevogn, og så er illusionen om, at julen var meget bedre i gamle dage, komplet.Den lille hytte på kajkanten er toppen af julehygge. Både fordi den er lille bitte, der kører et lille modeltog rundt oppe under loftet og fordi stemningen er afslappet, hyggelig og familiær.

IMG_7549Der er både rød og hvid gløgg i glimrende kvalitet, men du får ikke noget ekstra med og der er ikke mange pladser, så vær tålmodig. Og brug evt. ventetiden på at vælge dit juletræ, som sælges lige uden for døren.

 

Jul på Christianshavn

Jul på Christianshavn

 

Den stærke: Huks Fluks
Det er lidt en overraskelse, at restauranten på Gråbrødre Torv laver så god gløgg, men det gør de. Manner, den er god og virkelig rimelig i pris. Her er også brunkager med i serveringen og den er lavet på både portvin og snaps, så den er ret så potent, fordi glassene også er herligt store.
Humøret fejlede i hvert fald ikke noget, da Grafikeren og jeg cyklede hjem, trods regnvejr.
Det hyggelige torv med brosten og juletræ gør stemingen komplet og der er god plads, hvis man er mange eller har børn med.

 

unnamed-109

 

 

Den dyre: D’ Angleterre
Når man har en 80-årig dame, der skal plejes. Enten den indre hos dig selv, eller en gammel, sær dame i omgangskredsen, hvor det skal være fint. Og dyrt. Så går man på D’Angleterre.

 


Redaktricen og jeg har den tradition, at vi hvert år i december, på en helt almindelig kedelig hverdag, drikker en Snedronning på den hvide dame og plejer vores indre 80-årige.
Det er så herligt dekadent, at sidde der ved højlys dag og drikke hvid gløgg og holde på formerne. (Og blive sparket over skinnebenene af de andre gamle damer, der bruger bissetricks for at nå først hen til bordene. At de vil være det bekendt, altså)

IMG_4296

 

Personligt synes jeg, det er noget hampert at taksere folk 147 kr. for et glas gløgg med en snebold til. Ganske vist hjemmetrillet, men alligevel…
Skal man gøre indtryk på nogen eller har en virkelig tarvelig tirsdag er D’Angleterre et godt valg. Husk at nyde den meget fine pyntning udenfor.

 

unnamed-7

Tag evt. det obligatoriske billede af dig selv og en træmand udenfor D’ Angleterre…

 

IMG_7773

 

 

Nimb: Den dekadente
Jeg har en veneration for Nimb, der er så herligt gennemført.
Jeg elsker deres sans for detaljer og heldigvis er der også god gløgg, noget, man ellers godt kunne være i tvivl om, når beliggenheden er i og ved Tivoli.
Der er fyret godt op i glassene med masser af krydderier, pejsen luner også, der er lækre julesmåkager med oven i hatten og prisen er endda rimelig, location taget i betragtning.
Alle sanser er glade og man er godt rustet til en efterfølgende tur i juletivoli.

 

IMG_7772

 

Bonustip:
Torvehallerne byder også på dejlig gløgg. Især gode på søndage hvor mange af de andre steder har booket. Her er mange muligheder og, stort set, altid plads. Man også får meget lækre slik/nødde/marcipankugler oveni, free of charge. Love it!

 

English recap: When in Denmark during november and december, you go for mulled wine. Unfortunately there’s a lot of c*rap out there, so here’s my guide to the best places in Copenhagen. Restaurant Zeleste, Vinterhytten at Christianshavn, Bistro Huks Fluks, D’ Angleterre, Tivoli, and Torvehallerne are the places to go. Enjoy!

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *