Skiferiedrømme – men hvordan?

Det er virkelig pinligt at indrømme, men jeg har aldrig lært at stå på ski, sådan rigtigt. Og ja, jeg har boet i Schweiz, hvilket kun gør det endnu mere pinligt.

Da kom vi i stedet til at tage turen ned ad bjergene på kælk og selvom det var vanvittigt sjovt, så er det ikke noget, jeg vil anbefale.
Pisterne og skiområdet krydses nemlig af nogle ret store veje, med pænt tung trafik og hvor folk på ski kan bremse, så kan folk på kælk ikke en skid. Udover at krydse fingrene og håbe på det bedste. Arghm!
(Come-on. Jeg var 18. Men smart var det ikke)

Afterskiing er jeg til gengæld pivhamrende god til.

De sidste fem – ti år har jeg haft tvangstanker om, at ville på skiferie og nu skal det altså være. Som i NU!

Selvom jeg drømmer om alper, så ligger scenariet ligger ret fast, nemlig at man skal kunne køre dertil på forholdsvis rimelig tid, da det involverer både nytår, børn, hund og en træt Radioværtinde (Der er lidt af en ski-haj), så der skal være noget for alle.

Det er så her I kommer ind i billedet, for jeg kan virkelig godt bruge alle jeres gode råd, tips og tricks.

Hvor tager vi hen? Hvor er der snesikkert, lækkert og lidt børnevenligt? (Jeg kører ikke på kælk igen, så er det sagt!)
Hvad skal jeg have på? Ved absolut intet om skimode (Schweizer-outfit er ret outdated, hvis jeg overhovedet kan passe det…) Kører alle med hjelm nu? Hvad for nogle ski skal man have / leje?

I kan godt høre, at det er op ad bakke, ikke? Jeg har brug for hjælp til alt og så lover jeg til gengæld at fortælle, når der går Bridget Jones i den. For det gør der jo, når jeg er involveret. Ved et frygteligt uheld, naturligvis.

 

Photocredit: Bridget Jones - The Edge of Reason

Photocredit: Bridget Jones - The Edge of Reason

 

English recap:  I’m dreaming of a ski vacation this winter. This New Year, actually  If you can recommend a child- friendly destination please let me know.

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

4 thoughts on “Skiferiedrømme – men hvordan?

 1. Hvis du vil gøre alvor af dine tvangstanker, så vil jeg anbefale, at I tager til Méribel-Mottaret, Frankrig. Det er et skønt skisportssted for børnefamilier, men der er også plads til at finpudse dine afterskiing skills (jeg antager at de også skal i spil på turen?!)! I kan uden problemer køre til Méribel-Mottaret. Hvis kør-selv-ferie ikke lige er jeres ‘thing’, kan I flyve til Geneve - og derfra køre eller tage bussen.

  Bonus-info: Méribel-Mottaret er forbindet med Val Thorens (stedet, hvor man kan genleve sin gymnasietid - hvis man drømmer om det…), Courchevel (stedet, hvor man kan støve en russisk oligark op - hvis man naturligvis skulle have de lyster…) og Les Menuires (stedet, hvor børnefamilier flokkes for at få fransk alpestemning én masse).

  • Du er jo genial!!
   Tak!
   Kørte til Geneve på 17 timer tidligere i år, og så lang tid kan vi ikke bruge på transport denne gang, men du har helt ret i at det område er super!!!
   Tusind tak for at minde mig om det!!! <3

   • Det var så lidt! Skulle det være en anden gang;-). Jeg ser frem til at høre om dit skieventyr - uanset hvor turen går hen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *