Lille lykke #19

Det der med kronologi og faste indlæg, kommer vist aldrig til at ske her i butikken. Forklaringen skal findes i min brækkede hjerne, der ikke evner at strukturere noget som helst, desværre. Og så var der jo Paris, hvorfor jeg slettede det her indlæg.

Men det var sådan en fin uge med rare ting, at I får det alligevel – også selvom vi skal helt tilbage til, at den begyndte med Halloween i Tivoli.
Jeg bliver til stadighed imponeret over, at de gør SÅ meget ud af udsmykningen til de forskellige årstider.

 

Fineste Tivoli <3

 

Det lå ikke lige frem i kortene, at resten af ugen blev god, fordi jeg skulle i retten i Odense og, med stor præcision, ramlede ind i ALT, hvad der overhovedet kunne stampes op af fortidsspøgelser og skelletter i skabene.
Faktisk havde jeg dem mistænkt for, at stå på lur på samtlige gadehjørner og bare vente på at overmande mig og jeg battler stadig med mig selv, om jeg skal poste det indlæg, jeg skrev søndag aften, hvor jeg virkelig fik huden flået af.

 

Min gamle baghave viste sig frem i sit pæneste outfit. Ren salt i såret

 

Heldigvis havde jeg en fremragende backinggroup i form af venner, og en med i tasken, der ved, hvad det handler om, nemlig min yndlingsstrisser, Alex Steen.
Ham, et badekar, Summerbird og godt med bobler er en ret god hjertemedicin.

Det stak lidt af med bobler i det kar

Det stak lidt af med bobler i det kar

Egentlig ville jeg helst have været den gode blogger, der havde læst og anmeldt ”Aisha” inden bogen udkom. Problemet er bare, at den fjerde bog i Jesper Steins serie om Axel Steen, er præcis lige som god sex:
På den ene side vil man godt have det hele NU, og på den anden, så er der en irriterende, frydefuld fornøjelse ved lige at strække den lidt længere.
Noget, Axel nok godt vil kunne forstå, håber jeg.

Så med fare for at ødelægge egen blog:
Smid hvad du har i hænderne, sus ud og få fingerene i den bog.

Jo Nesbø kan godt gå hjem og lægge sig, for Norden har fået en ny krimikonge. Intet mindre. Og jeg var ellers pænt begejstret for forgængeren Akrash, men denne er niveauet højere. Verdensklasse, simpelthen.

Hvis du på nogen som helst måde, interesserer dig for verden omkring dig, så læs bogen, for den cirkler præcis omkring det dilemma, vi står i lige nu:
”Hvor meget er vi villige til at acceptere og gå på kompromis med, hvis der er et højere formål?”
Man behøver, med andre ord, ikke at være til krimier for at synes, den er genial.
Hvis du er til godt sprog, fremragende persontegninger, en ekstraordinær og sublim beskrivelse af følelser, fortvivlelse og menneskeligt forfald, frustration, kamp og overlevelse, så er den årets bedste bud på et must read.

Det, der adskiller Jesper Stein fra alle de andre forfattere er, at han formår at få en meget sjælden form for identifikation med i sine bøger, så man føler sig meget mere ramt end af de utallige femi-krimier med nærgående, kvindelige krimireportere, jeg også har tygget mig igennem.

Summerbirds juleflødebolle får tilgengæld ALT til at glide ned. Yum!

 

Der var også mad. Og godt selskab.
Miss Jeanett og jeg havde en aldeles fornøjelig tirsdag aften på Sæson og den ene af os fik to desserter. Så kan man jo selv gætte hvem 😉

 

Chokoladekage og noget andet, der smagte godt

Chokoladekage og noget andet, der smagte godt

 

Juristen og jeg fik afprøvet en anden Odense-nyhed, Fynboen, der nyfortolker klassikere.
Det ved jeg ikke, hvor meget jeg bryder mig om. Tarteletter uden butterdej er jo decideret snyd, i min bog, selv fyldet smagte glimrende.

 

Den såkaldte tartelet...

Den såkaldte tartelet…

Selskabet fejlede heldigvis ikke noget! Selvom jeg frygter at hendes ører blødte, fordi jeg på det tidspunkt var så overtræt og overstimuleret, at jeg snakkede som en stær på speed…

 

Mmmmmm! Virkelig god vegetar-sushi

Mmmmmm! Virkelig god vegetar-sushi

Og så fik jeg også lige kastet noget sushi indenbords på det nye sushisted, Bluefin, i Klaregade. Det var så til gengæld megagodt!
Wilma fik sat torvet på den anden ende, plyndret blomstermanden for godbidder og fik frekventeret min yndlingskaffebar, der var åbnet lige over for min gamle lejlighed. Alt var som det plejede. Desværre. Og heldigvis!

 

 

Og så er det jo jul lige om lidt. Same procedure as every year. Hvis du vil slippe nemmest muligt om ved det, så har jeg lavet de komplette guides til stressfri jul. Du finder del 1del 2 og del 3 her.

English recap: Some of the highlights of my week, nearly a month ago because I deleted the piece. It aired the day after the Paris attacks, and it didn’t seem appropriate. 
But it was a great week, so now you get it anyways, with visits at great restaurants in Odense, Tivoli in Copenhagen and a really great book, Aisha by Jesper Stein, which is a must read

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *