Lille lykke #Ambassadøren fra Amerika

Nu er det ikke fordi, der skal giffes løs hele tiden, jeg blev lige grebet af stemningen. Og der er ikke en eneste i dette indlæg, I promise.

En af de ting, jeg har skåret ned på, er events og ting, man går til af den ene grund, at jeg sjældent orker det og hader at aflyse. Det er en af konsekvenserne af en brækket hjerne, og det har jeg endelig lært at indrette mig efter.
MEN – når man nu er mægtig begejstret for den amerikanske ambassadør og i dén grad synes, at han nailer jobbet til perfektion ved både, at være superpopulær, dygtig og alligevel få det som han vil have det, så siger man altså ikke nej, når der lander en invitation til en aften i ambassadørens have.
Sgu da slet ikke, når der også er premiere på Homeland 5 OG oplæg med skaberen, Howard Gordon. Er jo, trods alt, ikke idiot. (Og lavede så derfor ikke en eneste aftale i en uge før og efter for, at være sikker på, at tarvelig krop ikke strejkede)

Så Producenten og jeg satte kursen mod Rydhave og blæste nordpå ud af strandvejen en solrig aften i august. Et perfekt set-up til roadtrip, picnic og good times.
Han og jeg evner begge i udpræget grad at piske et stemning op på absolut laveste fællesnævner-måden og der gik ca. 20 sek. fra han var loppet ombord i Mazdaen til, at det stod klart, at det ville blive en aften hvor, at hvis vi blev taget i noget som helst, så var den ene nødt til ikke at kunne engelsk og den anden være døv 😉
Jamen, sådan er det når man slipper provinstosser løs i et set-up med ministre, kultur-pinger og rimeligt smarte Secret Service-dudes. Vi kan jo ikke styre det.

Og jeg bliver tydeligvis aldrig den cool type, der lærer evnen at skjule min begejstring… Ser nærmere helt psykopat-agtig ud:

 

unnamed-97

 

Heldigvis blev vi lukket ind alligevel og vores indre Emma Gad fik os hurtigt banket os på plads til en anstændig opførsel, for der er godt nok pænt hjemme ved ambassadøren.
Der var levende lys hele vejen op ad havegangen, store blomsteropsatser, der var en, der sad og spillede på noget…. Cello (??) og så var det helt tydeligt, at staben omkring er trænede i at afvikle events til fingerspidserne. De uddelte tæpper, stole, madkurve, drinks, der var hot dogs og popcorn-maskine og det hele var virkelig stilet og gennemført.

 

IMG_6584

 

Og NEJ, det stiller man sig ikke op og gennemfotograferer.
Man forsøger lige at styre sin begejstring, tager billeder i smug og opføre sig en anelse dannet , i dagens anledning – selvom man ligner en glad julegris.

unnamed-96

 

Her får man endelig mulighed for at sige sætningen, man altid har ønsket sig at sige:
”De forkæler os, Hr. Ambassadør”:)

 

11887881_10153445442363991_7174388337501431772_n

Plus hotdogs og popcorn til filmen. Meget cool.

Ih, hvor vi hygger…
Sådan ser det ud, når journalister og TV-folk ”mingler” aka. tjekker ind på samtlige sociale medier. Ingen har tid til at tale sammen, men alle skal vise at vi er her. Welcome to a social media-world

IMG_6595

 

Aftenen var planlagt som picnic og udendørs visning af Homeland og som gimmick henover seriens CIA og terror-tema var der planlagt fancy helikoperankomst af instruktøren. Og så gik det jævnt galt derfra:

Helikopteren kommer nemlig til at flyve for tæt på den storskærm, hvor serien skal vises og lufttrykket gør, at blade, græs, blomster, madkurve mv. ryger lige ind i maske på alle os, der sidder og venter spændt og, at skærmen simpelthen vælter ned over de forreste rækker.
Og mens folk råber, skrige og flygter, så står en anden og filmer det. Naturligvis. Indtil Producenten flår mig væk og siger noget om ”Bindegal” (Jamen, jeg kan ikke forklare det, det er ren refleks. Det så sådan her ud:

Heldigvis var der ingen, der kom alvorlig til skade. To blev lettere såret og det er mere end et vanvittigt held, for folk sad lige foran og sådan en skærm giver snildt et kraniebrud, hvis man får den i hovedet.

Efter det var stemingen noget… amputeret og det blev ikke rigtig bedre af, at aftenens anden gimmick: Sortklædte terroristtyper, der kom løbende ind, skydende til højre og venstre, ikke var blevet aflyst i forvirringen og oprydningen.
Set-uppet havde været SÅ gennemført og cool, men efter uheldet nåede man et kort sekund at tænke “WTF? Kan det her være for real?!”

Forståeligt nok havde aftenens vært, ambassadøren fra Amerika, også lidt svært ved at finde en grimasse, der kunne passe og få at få arrangementet tilbage på sporet. Stakkels Rufus – der i vanlig ambassadørstil, klarede det mægtigt. Virkelig cool!

 

IMG_6599

 

Nå, men vi fik set Homeland og den er skidegod som sædvanlig:
Carrie har forladt CIA og arbejder som sikkerhedskonsulent i Berlin, da hun ved et sikkerhedsangreb på det gamle firma, bliver indhentet af sin fortid. Serien tager i udspring af mange konkrete, aktuelle begivenheder, hvilket er noget af en balancegang, fortalte Howard Gordon og sæson 5 er bla. inspireret Edvard Snowden og af hændelserne i Rusland.

Fik sagt pænt farvel til Rufus G., ja, med kindkys, håndtryk og det hele, takkede for en… begivenhedsrig aften (Han fangede godt joken og tog det pænt) og blev tvunget af Producenten til at afstå fra min selfie med ham. Ambassadøren altså. Er stadig lidt muggen over det. Han kunne sguda i det mindste lige have fanget vores krammer. Øv.

Afpressede ham derfor til at forevige set-uppet udenfor. Tænkte det ville være ok cool baggrund med ambassadørbolig som baggrund. Gik dårligt. Vi brød sammen af grin over, hvor surrealistisk en aften, det havde været. Altså, uden overdrivelse, folk kunne jo være blevet slået ihjel under det uheld og så kan man altså ikke stå der og posere.
Det føltes helt forkert, så outfitbilleder må I undvære. Men det var en oplevelse for livet!
Det er trods alt ikke hver dag, at den amerikanske ambassadør forsøger at tage livet af kultureliten og den samlede danske TV-branche – og at jeg vælger rigtigt i fodbeklædning. Støvler med lav hæl er et glimrende valg, når man skal løbe for livet -;)

 

IMG_7103

                                        Skjortekjole: Equipment Taske: Mulberry Bayswater Heritage Stølver: Mango

Homeland har premiere i aften kl. 21.30 på DR2.

Bonusinfo: Han er faktisk ikke særlig høj, ambassadøren. Jeg er faktisk højere end ham. Hvilket jeg ikke havde forventet.

 

English recap: A night to remember: Pre-screening of Homeland 5 at the ambassador, Rufus Giffords home, Rydhave. Great music, food and company and an unintended event when the screen crashed. Luckily none got hurt and it was a fantastic evening. Thank you so much for having us, Mr. Ambassador and Copenhagen TV-Festival.

 

 

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

One thought on “Lille lykke #Ambassadøren fra Amerika

  1. Pingback: Årsopgørelse årsskiftet 2015 / 2016 | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *