Rejsetip: Sol, strand og shopping = Perfekte Palma

Hotel Deia Recidence

For meget af det gode er fantastisk! Det gælder i hovedparten af livets forhold og i særdeleshed, når det kommer til rejser, i min optik, i hvert fald.
Foråret byder på den rene svir af helligdage, og her er Palma intet mindre end perfekt til en miniferie.

Allerede nu er der et godt skud sol og varme at hente i Mallorcas hovedby, der er langt fra ”bare”, at være en charterdestination. Faktisk er Palma med sin gamle bydel, strand, varme og korte rejsetid ligeså ideel til storbyferie som fx Barcelona og Madrid – og har steder, der er lige så hippe - og se selv; man blir så glad på Mallorca 😉

124

Spise:
Spanien er lig med tapas og allerede her er jeg glad. Og jep, du kan få meget juks i turistfælderne, så her får du adresserne på de gode steder (Bare lad være med at sige det til nogen 😉 )

Restaurante Forn de Sant Joan byder på et rigt udvalg af super lækre tapas, samt klassiske spanske retter med en tvist. Prøv f.eks. deres tun og røgede mozzarella. Yay!
Sant Joan, 4.

rejer

Bar España
Kom før kl. 9 for der bliver fyldt hurtigere end jeg kan nå at tømme en æske chokolade. Du vælger dine tapas ved at se udvalget i disken og på tavlen og får tapas og vin for ca. 16 €. Maden er ret krydret og inspireret af Mexico, Indien & Thailand.
Calle Can Escursac 12

Es Baluard
Ligger ved siden af museet og har et stort udvalg af moderne mallorcinske retter som rejer med mangodressing, lam fyldt med aubergine og den locale pølse “Sobrassada”. Hovedretterne begynder ved 15€
Plaça Port de Santa Catalina 

borg

Simply Fosh 
Smart sted, der drives af den britiske Michelinstjernebelønnede kok, Marc Fosh, der bor på Mallorca.
Forvent vandmelongazpacho med rejer fra Sóller og røget paprikagéle. Ambitiøst og lækkert. Fx. 3 retter til frokost koster 25€.
Carrer de la Missió 7A 

Forn des Teatre
Ind i mellem skal det ikke være mere fancy end god kaffe og kage. Dette er stedet og forvent kø, da attraktionen er “Ensaïmada”, det man vist på dansk kalder “Bagerens dårlige øje”. På Mallorca er den dobbelt så stor, meget lettere og med flormelis på toppen. Plaça Weyler 9

ensaimada

 

Shoppe:
I Palma er de to store, eksklusive shoppegader Avinguda Jaume III og Passeig de Born.
Her finder du både highstreet (Mango og Zara er spansk hjemmebane og derfor mega-billigt) og de eksklusive som Mulberry, Burberry, Louis Vuitton, Gucci, Hugo Boss og Jimmy Choo.
Det er klart i de små gader, på kryds og tværs af de store shoppegader og omkring Placa Major, man finder de bedste butikker.
Jeg har stadig optur over dengang, jeg sad og prøvede et par sko i meeeeget fancy skobutik og både ekspedienter og kunder kom farende hen og ville have fat i de sko, jeg havde på – der var et par flettede guldsandaler med muslingeskaller på (Jo, jo. De er fede. Har dem stadig!)

Palma

Drikke:
Puro Beach Club
Legendarisk beachclub, hvor der er yoga, spabehandlinger og driverliv om dagen, og den svedigste bar om aftenen med lækre mennesker, gode drinks, fest og dans under åben himmel. Populært og med god grund

puro christina melchiors blog

Bar Nicolás
Om dagen er det de trendy lokale, der sipper kaffe på den lille plads, men om aftenen er det et up-beat sted og en af Palmas mest sofistikerede cocktailbarer.
Det afspejler sig også i klientellet, der er lige så perfekte, som stedets mojitos.
Plaça del Mercat 19

Bar Nicholas

Cappuccino Borne Grand Café, 
Se på mennesker, drik kaffe og hvil poterne, mens du følger med i livet på den central plads i Palma. Maden er faktisk også god og lidt sulten er man jo altid…
Pza. Juan Carlos I, 9.

cava

Og ellers er der lyserød cava i mini-udgave. Perfekt til stranden med et lille sugerør .. 🙂

Elske:
Palma byder på et væld af lækre boutiquehoteller, oftest beliggende i smukke, gamle bygninger og restaureret til det yderste laberhed. Når man er et lille luksusdyr som mig, så er det altså noget, man godt gider. Prøv det!

boutique_hotel

 

Luksus: Skal det være lækkert, dyrt og alle pengene værd, tjekker du ind her med udsigt over katedralen, Passeig des Born’s trætoppe, loungebar og pool på taget til ca. 2000 kr. pr. nat og totally worth it!

portada_images.piscina_1gk-is-179

Middel: Palau Sa Font ligger midt i den gamle bydel, du har både seværdigheder og natteliv lige rundt om hjørnet, lækre værelser, god morgenmad og virkelig sødt personale. Ikke verdens mest moderne hotel og poolen er ikke noget at skrive hjem om.Værelsesprisen begynder ved 640 kr. for det mindste (86 €)

Budget: Hotel Feliz er ret meget et scoop til prisen! Synes jeg.
Ligger på havnen, midt i nattelivet, med udsigt til bugten, tagterrasse, helt ok værelser og til skaldede 530 kr. (71 euro) pr. nat. Ikke specielt børnevenligt pga. beliggenden.

god-tapas

Sanse:
Madmarkedet Mercat d’Olivar
En eksplosion i farver, smag og dufte
Grønt, frugt og skinker, friskbagt brød og gode spanske oste, vin og fjerkræ på Olivar-markedet.
Plaza Olivar

Olivar marked

Tænke:
Es Baluard

Skal der lidt åndelig føde indenbords er museet for moderne kunst, Es Baluard, et bud. Flere end 500 kunstværker af de største mestre inden for den moderne kunst som Cezanne, Gauguin, Picasso, Miró og Magritte. Alternativt kan du nøjes med at nyde den betagende udsigt ud over byen og Palma-bugten.
Plaza Porta de Santa Catalina, 10

Bonustip 1: Hvis du ikke har brug for at bo helt inde i byen, så anbefaler jeg på det varmeste dette hotel. Magisk udsigt, infinitypool, der går i et med havet, spa, private terrasser, havudsigt og laber mad. Priserne begynder ved ca. 1000 kr. pr. nat (140 €)
Klart stedet, man skal have en sød type med til!!!

GMG InkOptimizer

             Picture borrowed from Hotel Hospes Maricel & Spa 

Bonustip 2:
Er du til outlets, skal du tage til Festival Park kun 10 minutters kørsel fra Palma. Her finder du masser af kendte mærkevarer, og priser er langt under de danske.

Bonustip 3:
Rejser du i marts er der yderligere den fordel, at mandeltræerne blomstrer Hele øen er dækket af et hvidt, fluffy tæppe og det ser fuldstændig magisk ud ovenfra, når man flyver ind. Så romantisk!!!

Og så er der jævnligt både billige flybilletter og pakkerejser at få.

English recap: Some of my best insider tips for Palma de Mallorca. Perfect for a spring break!

 

 

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *