Førstehjælp til frosne fjæs

Christina Melchiors blog Wilma Cockerspaniel

Her i etablissementet er vi svært begejstrede for, at det nu er blevet rigtig vinter. Altså med sne.
Mig, fordi at månedsvis med regn, blæst, storm, mudder og mørke gør mig sammenbidt rasende på en utrolig uklædelig måde og Wilma fordi alt åbenbart er bedre med sne.

Alt det lækre (I Wilma-optik): Tis, skrald, gammelt mad og rådne kyllingeben er nu opgraderet med 1000 %, fordi der er sne oveni og man derfor også skal grave lidt for at nå ned til det, i mens man sniffer sne. Hun ter sig med andre ord som om hun er stiv, høj på coke og stikker sig med hash* – samtidig.

Man kan godt blive lidt stiv i ansigtet over al den begejstring og i særdeleshed den isneende, stive kuling, der altid er herude ved vandet. Selv når det er vindstille blæser det, hvilket betyder at jeg altid går rundt med et fjæs, der føles som om at det falder af lige om lidt.
Formentlig er jeg ikke den eneste, der er lidt stram i betrækket for tiden, så derfor er der nu favoritter til frosne fjæs. Som altid gennemtestet, tried and loved, lige velegnede til både damer, herrer børn. Et par af dem er endda til at betale med menneskepenge:

Christina Melchiors blog skønheds favoritter vinter kulde

 

Tromborg Below 10 Degrees Creme
Aller, aller, aller-yndlings-vinteransigtslivredder og helten på min badeværelseshylde. Der er nærmest ikke det, den ikke kan: Beskytter mod kulde, virker helende på sår og karsprængninger og forhindrer udtørring. Helt fabelagtig, dur til alle hudtyper, men også halvdyr med sine 580 kr.
Den dufter ret kraftigt af citrus, personligt er det noget ved cremen, jeg ææææææslsker, men hvis du vil undgå parfume eller har det stramt med citrusduft, så skal du gå uden om denne.

Fås hos bla. hos Magasin, Tromborgs hjemmeside, Self Care Shop og Greenskin til 580 kr. Fragten er gratis over 500 kr. hos de to sidstnævnte.

Caudalie Vinosource Recovery Cream
Et værdigt alternativ til Tromborg er Caudalies Vinosource Recovery Cream, der fugter og blødgør tør hud, genopbygger hudbarrieren, så huden bliver bedre til at holde på fugten af sig selv.
Hvis du døjer med rødme eller har fornemmelsen af, at din ansigtshud er blevet et nummer for lille, så er det denne du skal have fat i, hvis ikke pengene er til Tromborg.
Den er uden parabener, mineralske olier, farve og heller ikke testet på dyr, hvis du er en af dem, der går op i den slags.

Fås hos Magasin, Sephora og hos Escentual, hvor den pt. er på tilbud til 216 kr.

Avène XeraCalm A.D Lipid-Replenishing Balm
Hvis din hud bliver så vinter-gnaven, at den reagerer med eksem eller udslet, så er hjælpen hos Avène. Da den er uparfumeret, er den samtidig god til babyer og børns sarte hud.
Rødme, kløe, irritation og eksem, denne creme fikser det, giver fugtighed og er, som sagt, uden parabener og parfume.

Fås på apoteket og hos Escentual til ca. 183 kr. 

A-Derma Exomega Emollient Cream
Helt ekstremt tør hud får hjælp hos A-Derma.
Den kan det samme som Avène-cremen ovenfor, men er mere fedtet. Dvs. god til børn, på skiferie, udendørs-motion eller til brug om aftenen, hvor der ikke skal make-up over, for det bliver ikke kønt (Hos mig i hvert fald)
Er ret tyk i konsistensen, uparfumeret og indeholder også fedtsyrer, der hjælper med at genopbygge hudens fugtighedsbarriere.

Fås på apoteket og hos Escentual til 130 kr.

Stellar Face Balm
Kan ikke huske om jeg har skrevet om den før, men hvis jeg har, bliver den ikke dårligere af det.
Det er den, du skal have i ansigtet, når du løber, cykler, står på ski og flyver – også på børne – og mandekinder! Plus på læberne, hvis de sprækker, på albuerne, hvis de er tørre og hvis du har et rest på hænderne, funker det fint lige, at køre det over de tørre spidser i håret.
Tricket er at bruge den som et slags beskyttende maske, IKKE som dagcreme eller som basis for makeup. Er der noget tilbage, kan det bare masseres ind i ansigtet eller tørres af.
Økologisk, uden parabener, men med æteriske olier, der kan virke irriterende på parfumeallergikere.

Fås hos Magasin, forskellige helsebutikker, Self Care Shop og Greenskin. Koster 195 ,- for 50 ml, der holder i tusind år.

Og nå ja - lige et billede af mit udsigt fra soveværelset til pæne Amager Strandpark i vintertøj 😉

Christina Melchiors Blog amager

* Ja, man ryger hash, I know. Det var et forsøg på at være morsom, Brian Mikkelsen-style, da han om talte de autonome “Som skæve og vinde…. af fuld” Se klippet her. 

English recap: In Denmark it’s freezing and snowing at the moment. Wilma - The snow loving dog on steroids - is a very happy camper these days. However winter is very hard on the skin and especially the face is very exposed. The products above are my current favorite skin cream - and balms, suitable for both men, women and children. The dog is on its own in this matter 😉   

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

One thought on “Førstehjælp til frosne fjæs

  1. Pingback: Førstehjælp til frosne fjæs #2 | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *