Fem favoritter for feriefølelse i februar

Wuhuuu, så er januar slut. Så er der kun… fire … måneders vinter tilbage…
Jeg er ved at blive bims af trangen til lys, sol, varme, cocktails, eksotiske oplevelser, ja, selv en tur til Harzen vil falde på et tørt og meget taknemmeligt sted.

Har du det på samme måde og er der ikke lige en rejse i budgettet, så har jeg fundet nogle måder at fake lidt feriefølelse ind i hverdagen:

Den billige:
Se dine feriebilleder igennem.
Ret hurtig og nem måde at drømme sig lidt væk på. Hvis du vil gøre mere ud af det, så hold en aften sammen med dine rejsefæller, hvor I snakker ferie, drikker rødvin og evt. planlægger, hvor I skal hen næste gang.
Det er godt at have noget, at glæde sig til.

Christina melchiors blog Fuerteventura

                                                                    Glad type på Fuerteventura 

Den hurtige:
Find din yndlingssommerduft frem eller køb en ny.
Dufte er noget af det mest markante og virkningsfulde, når det kommer til at påvirke humøret.
Tænk bare på lækker type i dit sengetøj, en lavendelmark eller effekten af nybagt brød eller et bageri…
(Mkay, de første to sker for sjældent, men den sidste kan jeg skrive under på. Er i hvert fald parat til at tilstå hvad som helst, når duften af kanelsnegle kommer bølgende)
Mange sommerparfumer er på udsalg nu, fordi vores vaner og præferencer er anderledes om vinteren.
Lige pt. marinerer jeg mig selv i Tromborgs ”Sweet Harmony”, der er sødme, sol og sommer på flaske.

Den nemme:
Få instant feriestemning ved at gå ind i fx cafeen Tranquebar eller i en fairtrade-butik.
Tranquebar ligger i Borgergade i København og er en kæmpe bogbutik og café. Alle butikkens bøger, musik og varer er hentet i den tredje verden og de har vildt god kaffe.
Du får eksotisk fornemmelse, fremmed musik, krydderier, god kaffe og god samvittighed. (Og måske mere lyst til at rejse…)

218Tranquebar_SL-

                                                                          Tranquebar, Borgergade 14, 1300 København K

Den lækre:
Tag din yndlings m/k under armen og skrid til syden for en aften.
De fleste byer har et hæderligt udvalg af mexicansk, indisk, pakistansk og spansk mad, så vælg et sted, hvor man kan gå all in på feriestemning. 
Når det er koldt, vådt, rusker og sner udenfor er det fantastisk, at hoppe ind i varmen og skyde aftenen i gang med et par velvoksne Margaritas eller en kande Sangria. Så er man lissom i gang.

Jeg tog min favorit-amigo med på Senorita i Istedgade, fik Pina Colada & Margarithas på bordet og gik all in på ”Taco Fiesta”, hvor fadene bliver fyldt op med kylling, oksekød, forskellige salater, guacamole, salsa, creme fraiche, ris, tacos og tortillas indtil man ikke orker mere.
Der var ingen, der gik sulte derfra, skal vi sige det sådan. Og til rørende 169 ,- pr snude er det til at overkomme og så kan man smide drinks i efter forgodtbefindende.
For det må man jo gerne, når nu man er på ferie – selvom det kun er for en aften 😉
(Ligesom man helt selv må bestemme, om man har verdens korteste feriekjole på og gå en omvej på vejen hjem for at køre feriestemingen helt ud… 😉 Nej, nej, ikke mig – dig)

Denne kan også laves i en hjemmeversion, hvis det er umuligt at forlade hytten. Noget antipasti som takeaway, fuld knald på varmen, en dristig drapering af vasketøjsbunkerne og det er ren Lady og Vagabonden. Altså, hvor der er vilje, er der vej, ikke? 😉

christina melchiors blog food copenhagen mexican

 

Den ekstravagante:
Er den helt gal, så pak sydfrugterne og kufferten og tag over vandet.
Hvilket vand er ligegyldigt, bare du ender et sted, hvor de taler anderledes, pengene er fremmede og ting hedder noget andet end herhjemme.
For mig skal der ikke mere end tre timer i Malmø til, før jeg opfører mig totalt som turist, der kører Visakortet igennem alt for mange gange og tror, jeg skal tale svensk. På den måde er jeg vældig nem at begejstre, men der sker altså noget, når man er i et andet land.
Malmø, Lund, Stockholm, Varberg, Flensborg, Lübeck, Berlin og Hamborg er super destinationer, når man bare skal på en hurtigt og billig getaway for ikke at blive vinterskør. Det samme gælder for London – men det er bare ikke specielt billigt. Her er Manchester et bedre alternativ.

Miriam_Preis_IBS_HR_100_70_pronot_lillatorg_vinter

                               (I Malmø er de mere large med lys og julestjerner, der stadig får lov at hænge. Love it! Cafe Pronto, Lilla Torg, Malmø (Photocredit Visit Sweden)

 

Har I andre gode ideer derude til at få stillet den værste rejse-kløe?

 

 

English recap: I want to go traveling soooooo bad, unfortunately I can’t decide if I want to go skiing or to a sunny place - and I’m not supposed to go anywhere… Is guides you to instant holiday mood if you’re in same position: Look at your old holiday pictures, buy a new perfume with a very summer-ish scent like Tromborg “Sweet Harmony”. Visit a fair trade ethic café, take your boo out for dinner fx a mexican feast with margaritas and the whole enchilada or - if you’re naughty - go on a mini-vacation to one a country near you. I recommend Sweden or Germany, if you’re in Denmark like me.

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *