12 grunde til at elske januar

IDE-miljofoto-aarskalender-1

Det troede du nok ikke, men det er der. Se bare her:

1) Al juleslikket er til sat ned til mindre end halv pris og bare fordi det er januar, betyder det ikke, at det ikke smager godt. Haps, haps, haps til honningkager, lebkuchen, snebolde og brandybønner til ingen penge.
Kur? Det kan du være på i februar. Den måned er lige så kedelig, men kortere…

2) Det er helt legitimt, at få lov til at passe sin januar/vinter/almindelige depression i fred, uden at nogen står og råber:
”Naiiii, det er jul, der er lys, der er pynt, vi skal jo HYGGE!!!” og synes man er vildt underlig, fordi man mest har lyst til at smide en håndgranat midt i ”hyggen”
Efter 6 ugers juleri med så megen entusiasme, at man havde alle mistænkt for at være på speed og jule-sne, er luften gået af af selv de mest ihærdige og vi er tilbage i en mere normal humørskala, hvor man, som bonus, ikke bliver tvangsjulet på.

3) Det er mørkt, koldt og det stormer = Den perfekte undskyldning for at bure sig inde med serier, film, Netflix og ovenstående guf. Ingen synes man er kedelig. Mangler du inspiration, så se listen over de bedste serier her.

4) Du kan snart se bunden på din indbakke igen efter mailstormen, der begyndte i november. Først var det ”Black Friday”-tilbud, så var det ”Cyber-monday”, så var udsalg inden jul, julekalendere i alle afskygninger, nytårstilbud og nu udsalg, igen, igen.
Slap.Nu.Af. med den mailmarketing!

5) Udsalg kan vi til gengæld godt lide.
Nu er priserne nemlig ved at være nede i reelle udsalgspriser på minus 50-60%. De der fesne 20 -25 % som nogle butikker kalder ”udsalg” og spammer ens mail med, er bare en fornærmelse.

6) Du kan se dine venner igen.
Alle dem, der igennem november og december har været drunkede i juleklip, familiehygge og arrangementer af den mest obskure karakter, er nu dukket op til overfladen igen og gider at lege.

7) Du kan med god samvittighed lade være med at træne.
Alle steder indeholdende fysisk udfoldelse er fyldt til bristepunktet og det bliver man bare sur af. Bliv hjemme, iværksæt punkt 2, 3 og evt. 5 og 6 og vend tilbage i februar, hvor alle nytårsfortsætterne har givet op.
Gå i stedet en tur og mor dig over alle de nye ”løbere”, der pruster afsted, helt forvredne og gasblå i ansigtet.
(Grin dog ikke åbenlyst. Vi er meget sårbare i forsøget på, at få røv til at flytte med fra gang til løb!)

8) Alle de dumme ting du gjorde til julefrokoster og lignede er nu sidste år – også selvom det i real time er 14 dage siden. Det er en ren teknikalitet. Sidste år lyder meget bedre og tænk på, hvor meget klogere, du kan have nået at blive siden sidste år…

9) Verden bevæger sig igen i normalt tempo. Jeg ved ikke hvad der er med folk i december, men det er som om hele byen bliver kollektivt gangbesværet og alt skal foregå i s-n-e-g-l-e-f-a-r-t. Formentlig jf. punkt 1, den fordømte hygge. Men når det tager 20 min. at nå fra metroen på Kgs. Nytorv og til Strøget, så går hyggen altså af!

10) Tænk på alle de fede ting, man kan nå på et år.
Jeg elsker den kollektive optimisme, der hersker i januar, hvor alle er helt høje i troen på at dette bliver ÅRET, hvor man både vinder i Lotto, får et nyt, fedt job, finder den store kærlighed, rejser til eksotiske steder med nøgendans under fuldmånen, taber 20 kilo, kommer i kanonform og løber mindst tre maratons. Naturligvis i New York, Berlin og på Hawaii.
Det er som om, at det er en kende sværere, at overbevise sig selv om, at man når det, når kalenderen skriver november og man er bagud 0-7 i de ting, der skulle nås.

11) VM i herrehåndbold.
Siger det bare – og selvom du ikke gider håndbold, så gider du godt se på spillerne. Jesper Nøddesbo fik stående ovation fra 1000 kvinder i Brøndby-hallen efter Danmark - Litauen, da han smed trøjen. I rest my case: 

Jesper Nøddesbo Christina Melchiors blog håndbold VM

 

12) Der er et helt år til næste gang.
Hvilket vil sige, at hvad som helst kan ske og hvis du begynder at spare sammen nu, så kan du godt skride til de varme lande til næste jul og nytår. Alternativt kan du allerede nu købe billetten og så er eventuelle diskussioner om, hvem, hvad og hvor i julen 2015 slut før de er begyndt.

Og så skal man heller ikke kimse ad de gratis ting, man kan score sig i denne måned. Fx den fine print-selv kalender, som du finder lige her. 

 

English recap: 12 good reasons to love January. Discounted christmasgoodies, sale, tv-series, no need to exercise because its too crowded, your friends has time to hang out again, you’ll soon be able to see the bottom of your inbox again after all the bargain-mails, there is a whole year till christmas again, no one is so excited about christmas that you think they’re on steroids and you are so optimistic about all the things that you’re able to accomplish in a year.  

  

 

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *