Seriesøndag

Du føler du har set ALLE, de serier, der er værd at se, du har genset The Sopranos, Matador og West Wing igen, igen, igen og det er stadig januar, koldt, mørkt og blæsende. Og hvad gør man så?

Du går i gang med serierne på listen her, og hvis du har en kæreste, kan I snildt se dem sammen.

the-killing667_0(1)

The Killing
Den amerikanske udgave af den danske ”Forbrydelsen”, bare bedre. Retfærdigvis skal det siges, at jeg ikke så Forbrydelsen 1, men The Killing er fuldstændig fantastisk og fucker i den grad med dig. Når du tror, du har regnet den ud, så tager den en ny drejning, så alt ligger åbent igen.
Serien kombinerer på fineste vis politik, utroskab, misbrug, drab, kriminalitet, kærlighed, racisme, fordomme, pædofili, svindel og bestikkelse.

Du finder alle 4 sæsoner på Netflix

Top of the Lake
Magt, skuffelse, begær, incest, drab, narko og forvredne relationer af alle slags: Velkommen til Laketop.
Man kunne godt forledes til at tro, at historien, skåret over konceptet:,
”Kvindelig kriminalassistent kommer til sin hjemby i New Zealand for, at besøge sin døende mor, da hun bliver trukket ind i en sag om en 12-årig gravid pige, der har forsøgt selvmord”, er standard krimi, som man har set før. Men den er meget mere end det.

Eminent skuespil, alle karakterene hænger på hver deres måde ude på kanten af afgrunden og hovedpersonen, betjenten Robyn Griffin, har naturligvis også masser af fortidstraumer og lig i lasten og det er et godt, men dystert portræt af en by, hvor alle har deres helt egne, og ikke specielt, etiske regler. Og smid så lige en mærkelig new age-kult bestående af ældre kvinder oveni…
Jeg siger ikke, at det ligefrem er en fest at se den, der er en tung, langsom, lidt “Twin Peaks”-agtig stemming over serien, kombineret med fantastisk natur. Det og så Elisabeth Moss, “Mad Men’s” Peggy Olson, i hovedrollen er ret så seværdigt.

Top of the Lake kan ses på Netflix

Anderson-550x382

The Fall
Gillian Andersson (X-Files) er tilbage som kick-ass kvindelig politiinspektør, der bliver tilkaldt, da et drab i Belfast stadig er uopklaret efter 28 dage. Serien adskiller sig fra andre krimier ved, at man, som seer, godt ved hvem gerningsmanden er og følger ham, mens han begår nye forbrydelser, samtidig med at man også følger politiets jagt på ham, ledet af den intelligente og dygtige Stella Gibson.
Udover at hun rask sætter alle mandlige kolleger til vægs, er hun også noget af en man-eater, hvilket ikke er helt uproblematisk. 

Serien har faktisk været vist på DR2, men er påfaldende upåagtet i Danmark. Ærgerligt, for den er fremragende, især pga. godt skuespil, hvor karaktererene virkelig får lov til at folde sig ud.

Første sæson ligger på Netflix og optagelserne til sæson 2 er i gang

Homeland
Hvis du hører til de få, der endnu ikke har set Homeland, så kom i sving. Men tag lige højde for, at du ikke kommer I seng, for du har set sæsonen færdig, for den er decideret afhængighedsskabende.
Det begynder med en amerikansk soldat, man troede var død i Irak for 8 år siden, og som alle modtager som USA s helt. Bare ikke CIA-agenten Carrie Mathison.
Hun har nemlig kilder, der vedvarende fortæller om “En omvendt” og hun er overbevist om, at det er den hjemvendte amerikanske soldat, Nicholas Brody, der er dukket op igen med planer om endnu et terrorangreb på amerikansk jord.

Intet af det, du tror, som seer, viser sig at være rigtigt og udover spændingen er det også et ret interessant blik ind i amerikansk politik og terrorbekæmpelsen efter 9/11.
Alle 4 sæsoner kan ses på Netflix. Optagelserne til 5. sæson er igang. 

The Honourable Woman
Maggie Gyllenhaal spiller overbevisende kvinden Nessa Stein, hvis jødiske far blev dræbt af PLO for øjnene af hende, da hun var barn.
En oplevelse der for de flestes ville udmønte sig i rendyrket had, men Nessa Stein står som voksen i spidsen for en stor organisation, der forsøger at skabe fred i Mellemøsten.

Udover fremragende skuespil og en god historie er serien interessant, for dem, der interesserer sig lidt for udenrigspolitik. Den giver nemlig et lidt anderledes udgave af et forsøg på at skildre Israel-Palæstina konflikten.

1. sæson kan ses på HBO Nordic

True-Detective-HBO

True Detective
Lad det være sagt med det samme: Jeg har aldrig været fan af hverken Matthew McConaughey eller Woody Harrelson og især ikke tiltroet dem noget nævneværdigt skuespiltalent. Shame on me, for det er lige præcis de tos fuldstændig blændende skuespil, der rykker denne serie op i absolut topklasse. Nok faktisk årets bedste serie. Den er simpelthen episk for alt ved den er over niveau: Plot, skuespil, handling, klipning, filmning – det hele. Og ja, det er to politifolk, der skal opklare en forbrydelse, men det er meget, meget mere end det.
Bare se den.

1. sæson ligger på HBO Nordic.

House of Cards
I samme liga som True Detective. Altså Må Se-ligaen. Om ikke andet så fordi det er lykkedes, at lave en serie om amerikansk politik, som man virkelig godt gider at se, især når hovedpersonen er så gennemført usympatisk.

Det demokratiske kongresmedlem Frank Underwood skyer ingen midler for at nå helt til tops i Washington. Ikke engang drab.
Han følger nådesløst sin egen dagsorden, nemlig hvad der er bedst for ham selv og ind i mellem, hans hustru. Sammen er de et power-couple af værste skuffe og selv der, hvor andre magtliderlige mennesker, trods alt trækker en grænse, træder Frank elegant hen over den…

Sæson 1&2 findes på Netflix og du kan lige nå at se dem, inden sæson 3 har premiere i februar.

Kevin-Spacey-in-House-of-Cards

Looking
Det er egentlig lidt pinligt, at fremhæve en serie fordi den handler om homoseksualitet. Vi burde lissom være nået længere, ikke?
Men i USA er det ret opsigtsvækkende at lave en serie, der fuldstændig ligeud og ublufærdigt viser sex og kærlighed mellem mænd. Og ret mig, hvis jeg tager fejl, men jeg mindes egentlig heller ikke at have set det specielt meget i tv-serier herhjemme?

Så på den måde er det både fint og forfriskende, at der er en serie, der ikke diskriminerer på det punkt, men ellers kunne det lige så godt være om tre hetroseksuelle venner i San Fransisco.
Venskab, karriere og kærlighed i storbyen er temaet og det har man jo set før – bare ikke på den her måde.

1. sæson kan ses på HBO Nordic

Har I andre favoritter? Del endelig!

English recap: Some of my favorite shows on Netflix and HBO Nordic at the moment. I’m looking very much forward to the new episodes of Suits and House of Cards airing in january and february this year. What are your favorites?

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

2 thoughts on “Seriesøndag

  1. Pingback: Her er jeg – hvem er du? | C & the City

  2. Pingback: 5 ting, jeg glæder mig til i august | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *