Odense-guide: Sortebro Kro og en stor bid af julehimlen

Er man i Odense har man nærmest pligt til at besøge Sortebro Kro.
Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at Sortebro Kro er hele turen til Fyn værd, uanset hvor i landet man bor – i særdeleshed her i december, hvor kroen byder på det store julebord. Du bliver ikke skuffet, I promise!

Den julebuffet er et hver madøres våde drøm, intet mindre. Smid en excellent kvalitet og betjening oveni og det er det tætteste, man kommer på madporno. Nogen vil finde referencen upassende, men det er kun indtil I har prøvet det. Det eneste problem er, at maven bliver mæt lang tid før øjnene og at man er utrolig skuffet over sig selv, når man ikke magter runde 4 og 5…
(Billedkvaliteten er virkelig ringe, men det er fordi der er så fin og hyggelig dæmpet belysning på kroen. Og jeg gad ikke være hende, der ødelagde stemningen ved at knalde en blitz af konstant)

382 383

 

Konceptet er ret enkelt:
Du lægger ud med ALT, hvad (jule)hjertet kan begære af julemad på buffet.
Korrekt: Der er ingen, der tæller, hvor mange tarteletter, du hælder indenbords. Det er alle klassikerne, der er på bordet: Frikadeller, sild i alle afskygninger, laks, leverpostej, fiskefiletter, medister, kyllingesalat osv. Bare lige med den finesse, at det er fintunet med alle de finesser som mesterkokkene på Sortebro kro evner og at råvarerne er i en kvalitet ud over det sædvanlige.
Det er altså ikke uden grund, at de vinder priser på stribe og man kan kun undre sig over, at der ikke er dalet en Michelin-stjerne ned fra himlen endnu til John Kofoed og hans team. Helt seriøst, for det er en af landets allerbedste restauranter.

385

Når man så er så mæt, at man nærmest ikke kan rokke med ørerne, fordi man er nødt til at smage det hele på buffeten, så begynder festen for alvor. Nemlig de næste retter, der ankommer på tallerkenservering: Først ribbenssteg med bagt æblepuré og portvinskogte svesker, så confiteret and, brunede kartofler og sovs og så dessert.

389 391


Og som afslutning: En ekstra dessert, hjemmelavede chokolader, flæsk og og hjemmebagte småkager og klejner.

393 396

 

Hvis man overhovedet tror på, at engle kan synge af fryd, så vil de altså råbehvine i kor efter den omgang!

Kroen laver i øvrigt også deres egen specialøl i en meget begrænset udgave på 200 stk., der er designet af dens egen ølkellner og den gør sig aldeles glimragende til julebordet, der også fås i forskellige versioner udover Julebordet, nemlig i 7 retters julemenu og en signatur julemenu plus almindelig a la carte.

381

Det er helt klart alle pengene værd og det er aldeles selvforskyldt, hvis man ikke bliver mæt og meget, meget glad. Især fordi servicen i den grad også er upåklagelig. Med andre ord: Sæt i gang og få sat kursen mod Fyn. Det kan kun gå for langsomt!
Og gå endelig en tur i mit gamle hood i den smukke skov omkring Skovsøen. Har du trang til at være kulturel, så ligger Den Fynske Landsby lige ved siden af. Men i min optik er maden på Sortebro Kro det egentlige udflugtsmål 0g en herlig fast juletradition. Du kan se alt, hvad julebordet byder på her.

Info:
Sortebro Kro
Sejrskovvej 20
5260 Odense S
www.sortebrokro.dk
Åbent: Alle dage fra 12 – 24 (Søndag 12-15)

English recap: One of the best restaurants in Denmark is situated in Odense. The quality of the food and the service is absolutely amazing and in my opinion it’s a absolute must to visit Sortebro Kro. During december you can enjoy a buffay full of danish christmas delicacies, followed by a 4 coursed menu, that also are the traditional danish christimas dishes. It’s absolutely fabulous! Find the details above  

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *