Om at stikke af fra et fængsel, krimimesse og #AnanasIEgenJuice

Hvis I savner ord fra min hånd, så sving forbi Vildmedkrimi.dk, hvor søde Rebekka har givet mig taletid til at kloge mig på læsværdige krimier og hvorfor de er så interessante at bruge sin sparsomme fritid på.

Hvis man har de tendenser, så vil jeg i øvrigt på det varmeste anbefale at tage en tur i fængsel til marts. Her er der nemlig Krimimesse i Horsens og det er edderhylme fedt.
To hele dage, hvor man kan få lov til at være nørd for fuld udblæsning, møde alle sine yndlingsforfattere, få nye yndlingsforfattere, høre sjove anekdoter, gøre bogkup og drikke portvin og spise slik i bløde møbler hos flinke forlag.

Jussi Adler Olsen læste fx op at sin, på det tidspunkt, meget ufærdige bog ” Den grænseløse” som han kæmpede for at få færdig. Dengang hed den i øvrigt ”Mirakelmageren”, men har som bekendt skiftet titel

 

IMG_2820

 

Messen bliver holdt i det gamle Statsfængsel og det betyder, at man går rundt mellem flere forskellige afdelinger. Jeg anbefaler at man laver sig en benhård slagplan på forhånd, så man sikrer sig, at man får oplevet det, man allerhelst vil. Der er mange mennesker og man kan ikke regne med, at komme valsende i sidste øjeblik. Jeg måtte helt seriøst og i ramme alvor trække pressekortet for at få lov til at komme ind til et event med yndlingskollega Buhr – og jeg skulle sådan set skrive om det. Så vær lige forberedt på et shitload af mennesker.

 

IMG_2825

 Sidsel Jo Gazan, Stephanie Caruana og Jesper Stein fortæller om sex og sexscener i deres bøger. Uden at rødme.

En af de fede ting er, at man render ind i fx forfattere som man aldrig har hørt om før. Jeg havde ikke hørt om Chris Carter, før jeg gik til et oplæg med ham – og det var en stor fejl at messen kun havde tildelt ham 30 min.
Han er født i Brasilien, opvokset i Italien, uddannet psykolog i USA og den yngste kriminalpsykolog nogensinde hos FBI.
Så fik han nok af at arbejde med seriemorderes mørke sind, gav sig til at spille guitar og turnerede rundt i verden med nogle af de største rockbands, indtil han gav sig til at skrive krimier og det er han så også skidegod til.

Med kæmpelangt, kulsort hår, tatoveringer overalt og biker-outfit har man ret svært ved at forestille sig ham som poleret FBI-type, men det var han altså og vildt dygtig. Samtidig er han også virkelig sød og jeg fik lov at interviewe ham, helt uden at have en aftale. Cool.

IMG_2823

 

Det er ikke kun forfattere, der er på messen, men krimi- og bogfolk af alle afskygninger, altså journalister, politi-folk, bloggere, forlagsfolk osv., så for nogle af os er det også en netværksfest uden lige.
Jeg var så møg-heldig at en af mine yndlingskolleger også var med. Han skulle tale om sig selv (!), jeg skulle tweete om messen og derimellem gik der totalt kriminørdsnak i den, hvilket er så superfedt ved venner med samme stofområde som en selv. Folk har det, sjovt nok, med at synes man er mærkelig, når man fx sidder og dissekerer det kriminelle miljø i Danmark, så det er ret så skønt, når nogen gider det samme. Hvilket så betød, at fængslet var ved at lukke mens nørderne knævrede. Heldigvis nåede alle ud inden de store glitterlåger klappede, for det havde unægtelig været et ømt syn, hvis flokken af danske kriminalreportere var blevet set kravlende over hegnet fra et fængsel…

 

IMG_2827

Trætte, trætte, trætte typer aka. Store Nørd og Lille Nørd  😉

Og ja, jeg ved godt at billederne er røvdårlige, men der var halvmørkt overalt og folk blev gnavne, når man fyrede en blitz af.

Tip: Husk, lige hvor meget bøger egentlig vejer, inden du forkøber dig. Jeg havde megaondt i hele den ene side af kroppen i dagevis efter at have forkøbt mig bigtime og slæbt rundt på lortet i timevis…

Info:
Krimimesse i Horsens
21-22 marts 2015
Kl. 10 – 17 begge dage
www.krimimessen.dk

Program følger.

 

 

 

 

 

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *