Hvornår var det vi afskaffede almindelig pli?

 

 

 

 

foto-8

 

Uden for mit soveværelse er en mand og hans motorsav ved at dissekere fire store træstammer ned til atomer. Eksil i stuen bliver forhindret af, at alle kvarterets unger har udnævnt området lige uden for min lejlighed til legeplads og underbos idiotteenager spiller techno for fuld skrue.

Er det lørdag omkring middag? Torsdag eftermiddag?

Næ! Det er da klokken 07.30 søndag morgen.
Vi tager den lige igen: Halv otte søndag morgen!
Og nej, jeg gider ikke høre nogen småbørnsforældre kvække i kommentarfeltet, at I har været oppe siden kl. 05, for det er ikke det, der er pointen.

Situationen ovenfor er nemlig slet ikke undtagelsen. Det har desværre udviklet sig til at være reglen. At folk overhovedet ikke skænker deres omgivelser en tanke, men konsekvent gør, hvad der passer dem, når det passer dem. Eksempelvis:

- Smider deres bil midt på en af byens mest trafikerede gader, så al færdsel går i stå, mens føreren sidder og   spytter i en kaffe på cafe og hyggesnakker med ejeren.
-Borer en reol ind i væggen kl. 00.45 torsdag nat
-Spiller techno kl. 04 onsdag nat
-Lader deres hund skide overalt og konsekvent ikke samler op
-Forsvinder ud i det blå, uden så meget som at sende en besked. Her er i øvrigt ingen forskel på om man har   kendt folk i 15 år eller knaldet med dem i en uge.
-Kommer halvanden time for sent, uden at sige det, være til at træffe imens eller give en forklaring ved ankomst
-Aftaler at købe noget og så udebliver fra aftalen ved handlen. Ikke noget med at sige, at man har ombestemt  sig, ikke noget med en sms om at man ikke dukker op alligevel, men lader bare folk vente på ubestemt tid.
-Skræller siden på folks bil og glad og gerne kører fra det ?!

Jeg er helt med på, at vi for længst er holdt op med at gøre alt det, som man ikke selv har lyst til, brug for eller lige føler for, men hvornår var det lige, at vi afskaffede helt almindelig pli?
Der, hvor man, enten af sig selv eller fordi man er opdraget til det, godt ved, at man ikke kyler tunge ting i gulvet, støvsuger eller flytter rundt på møbler på tidspunkter, hvor andre normale mennesker, formodes at sove?   Eller jerner en palle fyldt med varer, direkte op i haserne på en kunde og blot siger “Hov”, når kunden med blodet silende ned af benet, råber “Av for satan!”

Tilsyneladende har alle gået så meget til coach og selvudvikling og lært at det udelukkende er egne behov, der gælder, så det er blevet helt legalt at rende rundt med hovedet så langt op i egen røv, at man ikke længere er i stand til at manøvrere i det omkringliggende samfund.
Jeg mener, det er jo ikke forbudt at tænke sig om. Om ikke andet, så fordi man færdes på en arbejdsplads, bor i en by, eller i en etageejendom med 100 andre navne på dørene og ikke på en øde ø. Jeg kan sgu da fx. godt selv regne ud, at jeg ikke skal vade rundt i stilletter døgnet rundt, fordi underboen formentlig synes det er svært irriterende at lægge ører til og jeg har endda papir på, at mit hoved ikke virker.

Heldigvis kommer den adfærd også med fordele, nemlig at man bare kan gøre det samme. Så næste gang jeg møder et hipster-par på politisk korrekt ladcykel med hende siddende henslængt foran (som åbenbart er den nye mode), mens de sipper latte på den helt rigtige, drømmende måde mens de s-n-e-g-l-e-r sig over for rødt midt i myldretiden, så kører jeg ind i dem. Bare lidt.

For det har JEG nemlig brug for.

 

English recap: Blogging is no just about fancy shoes and fashions, but also about opinions. Have we stopped using common decency? Or just being slightly polite? It seems so and it’s a really bad development, imo

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

4 thoughts on “Hvornår var det vi afskaffede almindelig pli?

 1. Pingback: Typer, der burde rulles stramt ind i et gulvtæppe | C & the City

 2. Pingback: Kunsten at invitere folk på ferie | C & the City

 3. Fandt lige herind fra dagens (18 maj 2016) indlæg. Og det er præcis derfor jeg 1. bor på Østerbro og 2. har to etager - som er stur og høj kælder (også selvom det er kælder - så har man bedre råd til det, på østerbro)… Så er der nemlig INGEN der kan spille techno om natten hverken på mit loft (det er jo min egen stue) eller under mit gulv (da det jo er jorden). Jeg er allergisk overfor andre menneskers musikstøj, når jeg skal sove. De må gerne sludre og grine og hygge i gården. Men musik (og bas….!) giver mig knopper.
  Men hundelorte - det er det samme her :-/

  • Sig lige til, hvis du falder over en af de muligheder! Det lyder jo genialt. Vil også have!!!
   Min stress har gjort mig så absurd lydfølsom, at andre menneskers musik er et helvede for mig.

   Derudover er det er mig en gåde, hvordan i helvede man kan tro, at det er ok at høre musik kl 3 om natten, når man bor i lejlighed og ikke har annonceret en fest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *