Anmeldelse: Forelsket i Kjøbenhavn

Hvis man vil have en mand til nærmest at centrifugere af overraskelse, så skal man bare fortælle, at man egentlig ikke er specielt vild med sushi. Det er åbenbart aldeles uhørt og meget lidt ladylike.
Bevares, det er da heller ikke fordi, at jeg ikke kan fordrage det, tempurarejer har fx aldrig gjort nogen noget, men jeg tilskriver det nu paneringen, friturestegningen og chilimayoen, der aldrig har gjort nogen noget. Sushi er bare ikke i min top 10 over favoritspiser og rå fisk og ris er altså… Rå fisk og ris. Og når man først har været invaderet af en ukendt parasit, så er min indre Maude ikke så vild med den slags risikoadfærd.

Det kan naturligvis også være en medfødt defekt, der skyldes mine jyske aner, for jeg er bare mere til kød. Og sovs!
Det kan vi altså virkelig godt lide i Jylland og vi vokser ikke fra det. Jeg morer mig stadig over, da jeg skulle have en af mine mandlige (jyske) venner til middag og det lykkede mig, at bilde ham ind at jeg var blevet vegetar og udelukkende spiste raw food… Jeg burde naturligvis vide bedre end at spøge med den slags, men fårk, hvor var det sjovt! Og selvfølgelig fik vi bøffer og bearnaise, jeg er jo ikke ond!

Hummer Restaurant Kjøbenhavn Christina Melchiors

 

Med den historie in mente er jeg allerede nu nødt til at afsløre, at jeg er svært begejstret for restauranten Kjøbenhavn, da de svøbte mig i et sandt overload af kød og sovs.
Seriøst, hvem kan modstå tre retter med sovs?!
Og det er ikke kun, fordi jeg kom til at hælde Creme Anglaise udover mit ene lår, at jeg var ved at glide ned af sædet af begejstring. Det sted er bare virkelig, virkelig godt!

Menukortet skifter hver måned og ved mit besøg faldt jeg for hummer med bearnaisecreme, et kæmpe svin af en bøf med rødvinsglace (og bearnaisecreme som jeg havde fået tiltusket mig on the side…) og så friske bær med syndig flødeis og den lune creme anglaise henover. Ikke et sæde var tørt!
Medspiserinden fik rimmet torsk med østers, perlehøne og bærcrumble og var tilsvarende begejstret.

 

Christina Melchiors blog Restaurant Kjøbenhavn
Alt var godt, maden, stemningen, betjeningen, vinen, prisniveauet – det spillede bare. Og der er Gramsesepktrum i højtalerne på toiletterne, hvilket jeg ser som en yderligere bonus, men det er jo en smagssag, som man siger.

Så skulle man jo tro, at aftenen ikke kunne blive bedre, men det blev den, da jeg mit nye girlcrush indfandt sig ved bordet lige over for vores. (Nuvel, jeg skulle lige en tur omkring Instagram for at sikre, at det nu var Mama Twinpeaks, men lad det nu ligge)

 

Christina Melchiors blog

Jeg blev fan, da hun, på sin blog, afslørede at hun i sine yngre dage, har scoret en tiltalt i en retssag, noget som jeg, i mine 12 år som kriminalreporter, aldrig har bedrevet. Det var mere noget med at score mine kilder, men det er en helt anden og irrelevant sag.

Hvorom alting er så kom jeg, i min nye ”Ros, der hvor der roses kan”-stil, til at kaste mig over Mette Marie og hendes søster. Normalt er jeg mere dannet, bilder jeg mig ind, men høj på bobler, hummer og bearnaise er barren åbenbart noget lavere – og de tog det nu pænt, i øvrigt. Min begejstring for damen blev heller ikke mindre, da hun, efter opkald fra hendes anden halvdel, sagde:

”Det er min mand, der putter i aften. Det går ikke så godt… Kan jeg få to gintonic?”

Jamen, jeg er pjattet med hende og synes du skal suse forbi både bloggen Twinpeaks og Kjøbenhavn.

Info: 
Restaurant Kjøbenhavn
Dronningens Tværgade 10
1302 København K
www.kjobenhavn.dk

Åben alle dage

English recap: One of my favorite restaurants in Copenhagen. Great food, cosy and at a very reasonable price. I really recommend this place. When I visited I also met one of my favorite bloggers, Mette Marie, who run the blog Twinpeaks.dk. My warmest recommendation of her as well. 

 

 

 

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *