Rejsetip: Så nemt undgår du at betale overpris for ferien

Kreta Christina Melchiors

De fleste af os kender nok til en lettere krampe i ”F5-opdaterings-fingeren”, når man har sat jagten ind på en billig afbudsrejse og manisk opdaterer siden i håbet om, at score et ophold på et 5-stjernet spa-hotel på Mallorca til 1500 kr.

De fleste kender så nok også overraskelsen, når det viser sig at prisen rent faktisk ofte stiger, når du løbende tjekker udbuddet, tættere og tættere på afrejse.

Rejseselskaberne er nemlig ikke dumme. De ved udmærket godt, at der går nærighed i den, når vi tilbudsjægere har udset os en bestemt rejse på et bestemt tidspunkt og kun venter på at kunne gøre det helt store kup.
Grunden til, at de ved det er, at de jo kan se hvilken IP-adresse din computer eller smartphone kommer fra. Og så ryger prisen, sjovt nok, op, således at jo mere du tjekker det samme, jo dyrere bliver det faktisk, så du ender med at købe din rejse til overpris. Det er præcis samme princip, som når du er alt for interesseret i en skål på et loppemarked og vender tilbage til den igen og igen…
Tippet kommer fra en insider i rejsebranchen, så jeg tror den er god nok. I hvert fald har jeg selv prøvet, at den billige afbudsrejse, på mirakuløs vis, steg, jo mere jeg tjekkede.

Selvfølgelig er der et trick, så det kan undgås. Hvis du fx bruger din iPhone til søgning, så gå ind i Indstillinger, vælg Safari og slå feltet Privat Browser til. Og voilá – så kan du gå på rejsejagt uden, at nogen kigger dig over skulderen og hæver prisen.

Husk også, at mandag den 23. september er sidste frist for at nominere din favoritblogger til Femina Blog Awards - fyi.

Har du andre gode tips, der giver billigere rejser?

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *