Rejseguide: Tag til hotte Hamborg

 

Når man gør den interessante oplevelse, at Spies begynder at følge en på Twitter, så havde jeg egentlig forventet, at det også ville afstedkomme en lind strøm af forespørgsler om, at smide al ære og integritet overbord og suse afsted på den ene anmelderrejse efter den anden og teste strande, spa og shopping, alt sammen for Jeres skyld.

Måske den manglende invitationsstrøm skyldes, at jeg lovede rejseindlæg, der så aldrig blev til noget, men hvis I er villige til at se igennem fingre med det – og at det er jul på de fleste af billederne i dette indlæg, så vil jeg godt fortælle at Hamborg er hot. Uanset om det er juleshoppetur, vinterferie- getaway eller en sommerweekend.

Hamborg er en by med masser af grønt og blåt, altså åndehuller i form af parker og vand, hvilket gør den attraktiv for de fleste - også børnefamilier. Der er god shopping, god mad, et lækkert havneområde og så, nå ja, julemarkeder.

 

Lad det være sagt med det samme: Hvis du er anti-juletypen, så hold dig langt væk fra Hamborg omkring juletid. Tyskland er alle julemarkedernes moder og de begynder som regel i midten af november, hvorfra der, stort set, ikke findes et gadehjørne, hvor der ikke er klappet nogle boder op med glühwein, ristede kastanjer og grillede pølser.

 

Til forskel fra Danmark er det pølser af virkelig god kvalitet og god glühwein i ægte kopper, ikke en gang sur gløgg-pjask i et plastickrus. Du kan endda vælge at få din varme vin med et skud rom, cognac, snaps eller hvad du nu ønsker, hvilket både giver varmen – og får en til at se mildere på de mange horder af mennesker, der også har fundet vej til julemarked, for der er altså så crowded, at en adventssøndag i Tivoli i København virker som en åben græsmark.  Det største julemarked findes på Rådhuspladsen, til gengæld kommer julemanden, med mekaniseret ”Ho ho ho”-lyd, jævnligt flyvende hen over hovedet på dig… Om sommeren er der tilgengæld en kæmpe vinfestival på Rådhuspladsen, så der kan man jo vurdere, hvad man mest er til .


Der er ikke noget ”Strøg” i Hamborg og kun få gågader. Byen har lidt en krank skæbne og med både bombardementer, oversvømmelse og storbrand betyder, at der ikke er meget af den gamle by tilbage, så brostensbelagte kvarterer finder du ikke rigtig her, hvilket kan gøre det lidt svært at sigte efter shoppingområderne. Til gengæld er der masser af de overdækkede arkader fx Europapassagen eller Gänsemarkt, hvor du kan shoppe i tørvejr – husk at holde øje og gå indenfor, for man kan nemt komme til at afskrive dem som ligegyldige og det er de ikke!.

Centrum udgøres af Neustadt og Altstadt og indkøbskvarteret Neuerwall  er den dyre afdeling. Her er Louis Vuitton, Gucci og alt, hvad et designerhjerte kan begære. I gaderne omkring, fx Hohe Bleichen, Bleichenbrücke, ABC-strasse og Grosse Bleichen, er der både highstreetbutikkerne og  unikke modebutikker med Acne, Muji, Stella McCartney, Alexander Wang og Lanvin på hylderne. I kvarteret op mod banegården ligger kunstruten med masser af gallerier, der bestemt er et besøg værd.

Her skal du spise:
Skal det være godt og dyrt er die Bank et godt bud, steaks i verdens klasse her, sushi, japansk og havudsigt finder du på Hennsler Hennsler i det nye hippe havneområde, frankofil cafehygge og tysk Jugendstil på Cafe Paris i centrum og god frokost og kage hos Cafe Flamant. Det ligner en interiørbutik og det er det også. Fortsæt igennem og op ad trappen, så er der en meget fin cafe med en lækker, hjemmelavet kagebuffet og lækker, veltillavet mad, langt over cafeniveau.

Her skal du bo:
Vi boede på et lækkert hotel, Onyx, på Reeperbahn. Hotellet var super, store værelser, store badeværelser og lækker bar og gratis spa, men næste gang vil jeg foretrække mindre neonlys, stripbarer og gadeprostituerede og mere central beliggenhed. Fx på Side, Barceleó , Mariott eller Sofitel, der alle ligger i centrum.
Mange kalder St. Pauli, som Reeperbahn ligger i, for det nye, upcoming kvarter med masser af hyggelige kneiper og cafeer med god mad. Det så jeg intet af, og jeg har aldrig fået dårligere mad, men jeg håber, at jeg bare var uheldig og ledte de forkerte steder, så sidder der nogen, derude der har tip til de fede steder i St. Pauli, så skriv endelig. Udfra beliggenhed virker Empire Riverside Hotel som et godt sted at bo, hvis man gerne vil være nær havneområde og St. Pauli, uden neonlys og prostituerede i hobetal.
Bloggeren Camille Kaasby-Wang har langt bedre erfaringer med St. Pauli og hendes tip til området kan du bla. læse om her.

Bonustip 1: Tyskerne er ret vilde med økologi og du kan finde masser af lækker økologisk mad og makeup, hvilket bestemt er værd at gå efter, især fordi det er billigere end i Danmark.

Bonustip 2:Tag på fiskeauktion. Besøg den gamle Fischauktionshalle, hvor der er gang i den søndag morgen med salg af fisk og grønt – plus servering af morgenmad på lækre cafeer- med alkohol til! Der er åben fra ca. 7-11 på Grosse Elbstrasse 9.
For mig er det nu ikke så meget fiskene, der trækker, men mere brunch med bobler til og så viben af morgenfest.
Det er et fantastisk studie i helt udkoksede festtyper, turister, handlende og meget mærkelige mennesker, der enten begynder eller slutter dagen/natten med brunchen og boblerne.
Der ligger nemlig også nogle ret heftige feststeder i nærheden 😀
Ren undergrund - på den fede måde 😉

Bonustip 3: Hamborg er en havneby. Gør dig selv den tjeneste at opleve den fra søsiden med havnerundfart på Elben, hvor du kommer tæt på kæmpecontainerskibe, kraner, futuristiske kontorbygninger og store pakhuse. De fleste afgår hele tiden fra Landungsbrücke i St. Pauli.

Hamborg er på alle måder et besøg værd og der er kun 3 timers kørsel fra Fyn/Jylland, så selvom det kun er for en enkelt overnatning, så kan det godt betale sig. Prisniveauet er lavere, der er god shopping og der er masser af muligheder for kulturelle indspark, koncerter i træhytter, fodboldkampe og vinfestivaller - eller bare cykle rundt og indsnuse byen og stemningen.
Man kan tydeligt mærke, at det er en rig by, hvor indbyggerne har mange penge og gerne bygger og investerer i deres by. Hafencity er et godt eksempel på dette. Den fremdrift synes jeg er meget inspirerende -og jeg glæder mig allerede til jeg skal afsted igen!

 

English recap: Hamburg is THE place to go. And everybody does these days. Its a great city with delicious and very affordable food, great shopping, a pretty hectic nightlife - and suitable for childrensfamilies as well because of the many parks and the lakes. 
I really recommend going on a tour boat in the habour, it really shows the city and it’s industrial power. A visit at the fish auction in the morning is also highly recommendable, not for the fish, but for the great brunch with champagne - and a view at all the party people having their last stop after a looooong festive night 😉 

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

2 thoughts on “Rejseguide: Tag til hotte Hamborg

  1. Pingback: Guide: Her skal du spise frokost i Paris | C & the City

  2. Pingback: Guide: 5 tips til Paris i børnehøjde | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *