Find selv fejlen

De to, absolut, bedste grunde til, at være til stede på de sociale medier er
1) Alle de nyheder man får lynhurtigt - og her er det ikke venners civilstatus, jeg mener, men fx. nyheder om jordskælv, ministerrokader osv. Mange unge bruger efterhånden Facebook som primær nyhedskilde, simpelthen fordi de stoler på deres venner, der videreformidler historierne, meget mere end de officielle nyhedsmedier. Og det skal vi, der arbejder med nyheder blive meget bedre til at fange, eksempelvis, ved at lave historier som folk har lyst til at dele.

Den 2. grund er underholdningen. Aldrig nogensinde før har det været så nemt, at se noget sjovt og få det videreformidlet til mange tusind mennesker. Det fænomen kaldes en internet meme og dækker over sjove billeder, klip og videoer i mange forskellige kategorier, der bliver delt af mange mennesker. Eller, som det sker i øjeblikket på politikeren Ellen Thrane Nørbys Facebook-væg, hvor folk bombarderer hende med spørgsmål i kølvandet på historien om de 696 spørgsmål, hun har stillet til kulturministeren vedr. hendes mors museum.

Smartphones med kameraer og de sociale medier gør det, stort set, umuligt at dække sig, når man laver en brøler. Sandsynligheden for, at det ikke bliver opdaget er efterhånden lig nul og det burde kommunikationsrådgivere og andre, der arbejder professionelt med kommunikation, fx. reklamefolk og tekstforfatter, efterhånden vide.

Derfor må man virkelig undre sig over, hvordan kiks som dette, jævnligt slipper igennem:

Jep, den er fra Twitter, fra en, jeg ikke kender. Og jeg vil vædde med, at den også kommer brage rundt på www i de kommede dage.

Hvordan i himlens navn kan sådan et skilt blive skrevet, trykt og hængt op uden, at nogen fanger det stærkt upassende ?

(Alternativt: Please sig, at det er en photoshoppet, dårlig joke)

 

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *