Om dovne hunde, nasserøve og mediers selvsving

Der er ikke noget, der kan få folk til tasterne som forargelsen over en, der åbenlyst og ganske skamløst nasser på samfundet. Det er naturligvis ”Dovne ”Robert”, jeg taler om, manden, der har været på alles læber, forsider og Facebook-opdateringer efter han, i et DR2 program, meddelte at han har det helt fint med at blive forsørget af det offentlige og ikke gider udføre lortearbejde.
Man kan nærmest ikke sparke sig frem for politikere og samfundsborger, der er ved at gå i selvsving i forargelse over Dovne Robert. Men udover at være doven og kontanthjælpsmodtager på 11 år, er han angiveligt også ordfører for Nihilistisk Folkeparti, en gruppering, der gør sig i provokunst og har et stort behov for eksponering af medierne.
Men som forfatteren til dette glimrende blogindlæg anfører, så er der øjensynligt ikke nogen af os journalister, der er ansatte til at være kritiske, der har undersøgt, hvem Robert egentlig er og hvad hans eventuelle dagsorden kunne være.
Spørgsmålet er om medier og politikere, er blevet spændt for en vogn med en dagsorden som ingen har været opmærksomme på? Går det så stærkt på redaktionerne, at hvis historien virker stor nok, så glemmer vi den kildekritik, der burde sidde på rygraden?
Er Robert en doven samfundsnasser eller er han en mand med en politisk agenda, der vil gøre opmærksom på en velfærdsproblematik?
Er der overhovedet nogen, der gør sig den ulejlighed at lave et fakta-tjek, så vi kan få opklaret, hvad der er op og ned på Robert-sagen?

Link til omtalte blogindlæg kan læses her: http://www.kommunikationsforum.dk/knud-h-nielsen/blog/dovne-robert

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *