Guide: Gratis oplevelser til børn og barnlige sjæle

De, der kender mig, vil nu tro, at det for alvor rabler for mig.

“Børnehaderen” (Som nogle kalder mig i sjov) har præsteret at lave en guide med oplevelser til børnefamilier! Men den er god nok. Mit job som forbrugerredaktør indebærer også at finde de bedste og mest økonomiske løsninger fx. på oplevelser- og det kan I, som læsere, jo også få gavn af, uanset om I har børn, er barnlige eller slikmunde.  Slikfabrikker er jo heldigvis også for voksne!

1) Tag på museum

Det kan godt betale sig at tjekke det lokale museum ud. Mange har nemlig en dag om ugen, hvor der er gratis entré for både børn og voksne. Museerne har ofte også særlige tilbud til børn, hvor der er mulighed for udklædning, tegning eller højtlæsning. Eksempelvis har Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst, Post- og Telegrafmuseet, Thorvaldsens Museum, Glyptoteket, Odense Kunstmuseum og Landbrugsmuseet Gl. Estrup ved Randers en ugentlig dag med gratis adgang.

2) Besøg biblioteket

Det behøver hverken være støvet, kedeligt eller involvere bøger, når I besøger det lokale bibliotek. Landets biblioteker gør meget for at underholde ungerne med tryllekunstner, bugtalerdukker, babybio, udklædning, puslespil og højtlæsning. Tjek bibliotekerne i din kommune og se, hvad der er på plakaten der, hvor I bor.

3) Udendørs teater og musik

 I Lotzes Have i Odense, tæt ved H. C. Andersens hus, spiller H.C. Andersen Paraden tre forestillinger dagligt i juli måned, hvor I kan se uddrag af forfatterens eventyr. I København danner Kongens Have rammen om Marionetteatret, hvor der i de tre sommermåneder er to forskellige opsætninger på repertoiret og to daglige forestillinger. Udendørs teater kan med fordel kombineres med hjemmelavet picnic.

Mange byer har også gratis koncerter på programmet, der også er velegnede til børn. I København er der eksempelvis også Jazzfestival for de mindste.

4) Se på dyr

De fleste børn elsker dyr, så her er der rig mulighed for en gratis fornøjelse over det meste af landet. Nogle eksempler er: Dyrehaven Marselisborg i Aarhus, Bredekærgård i Ishøj, Randers Dyrehave, Holbæk Naturskole, Natursamarbejdet i Brabrand, Klithusegården i Hjørring, Dyrehaven Ribelund i Ribe, Vestamager Naturcenter, København, Karens Minde i Sydhavnen, København og Mols Bjerge ved Ebeltoft.

5) Se på fly

 København, Århus, Ålborg, Karup, Odense og Sønderborg har alle en lufthavn, hvor hele familien kan tage på udflugt og se flyene, der lander og letter. I kan endda lægge lidt geografisk læring ind over ved at tale om, hvor de forskellige fly flyver til og fra.

6) Saml bær

Naturen bugner lige nu af lækkerier, lige til at plukke. Solbær, hindbær, ribs og stikkelsbær er alle i sæson lige nu, i august er brombærrene klar og i efteråret kommer hyldebærrene. Udover bærrene er de rene vitaminbomber, er det også hyggeligt at spise noget, man selv har været med til at plukke, fx. hjemmelavet syltetøj, is eller kager.
Bærrene voksner vildt mange steder i Danmark - du finder dem i krat og i bevoksningen mellem skov og mark. Der findes også flere pluk-selv steder rundt i landet, men husk, at du her skal betale for din høst.

7) Besøg slikfabrikker

Landet over er der små steder, der producerer karameller, bolcher og chokolade. Udover at det er sjovt at se, hvordan lækkerierne bliver til, vil de tilhørende smagsprøver nok også falde i god jord. På Bornholm kreeres der karameller i Gudhjem, bolsjer koges i Løkken, Skagen, Mariager, Svaneke og Ebeltoft, mens du kan se og smage på chokoladefabrikation i Skanderborg hos Chokolade-Fabrikken.

8) Gardervagtskifte

En klassiker, men populær blandt børn, barnlige sjæle og royalister. På Amalienborg er der hver dag vagtskifte kl. 12, hvor livgarden i fuldt ornat marcherer og spiller musik. Når Dronningen er på ferie på Marselisborg Slot og Gråsten Slot er der også gardere med, man kan kigge på - men knap så meget march og musik.

Ovennævnte er forslag, men der findes mange flere gratis glæder derude i sommerlandet.

 

Fb-Button

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *