How low can you go?

En af de ting, jeg hader allermest er nærighed. Stærkt forfulgt, og kun slået med et mulehårslængde på målstregen, af smålighed. Kan ikke se, hvad vi skal bruge nogen af de to egenskaber til. Overhovedet.

Desværre har småligheden udviklet sig til en dansk nationalsport, hvor vi, i modsætning til andre sportsgrene, klarer os virkelig godt. Og man kan godt blive en smule træt af alle de små, selvbestaltede  politifolk, der stryger rundt i fri dressur og føler et stort behov for, at kontrollere alle andre.

Her en lille historie fra den virkelige verden: Man skal på posthuset og as usual er køen alenlang. ”Ny i job”-medarbejderen sidder som den eneste i ekspeditionen, mens den erfarne sidder i baggrunden og piller næse med ”Hun skal jo lære det, så nej, jeg åbner ikke den anden kasse”-udtrykket malet i ansigtet.

Da staklen ved kassen skal hakke sig igennem 20 kunder, inden det er min tur, er den snedige udvej naturligvis at trække et nummer og så udnytte ventetiden ved at stryge ind i den nærliggende butik, ordne et par ærinder og så ud i køen igen.

Med to andre foran ved tilbagekomsten til kø-helvedet, er timingen i top og alt er godt. Da jeg så er i gang med min ekspedition, står en af de andre kunder pludselig ved siden af mig. Hun er i fuld gang med at gennemrode den lille bøtte på disken, hvor man lægger sit brugte nummer. Mærkeligt, tænker jeg, for da det ikke har været hendes tur, så kan hun jo ikke mangle sit nummer.

Det gør hun så heller ikke.

Det er mit nummer, hun roder efter! Mens hun fnyser og sukker højlydt og nidstirrer det bedste, hun har lært. Helt fast i overbevisningen om, at jeg selvfølgelig har snydt mig foran i køen. Overvejer i ¾ sekund selv at finde nummer, klaske det på disken og høre hende, om der i øvrigt var noget jeg kunne hjælpe med.

Men helt ærligt. Når man er så smålig, at man har brug for at tjekke, om andre snyder sig foran i postkøen, så er yderligere kommentarer vist overflødige.

Kan du lide, hvad du læser, så del gerne!


Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Comments

comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *