Guide: Her får du Odenses bedste takeaway burger

 

Lad det være sagt med det samme: Det har ikke været verdens nemmeste opgave, at guide til Odenses bedste burger.

For det første så åbner og lukker steder i byen efterhånden i et tempo som andre skifter undertøj og der skal, trods alt, researches en del steder før man ender op med de få, man har lyst til at anbefale.

For det andet, så ændrer kvaliteten sig lige så hurtigt, så de steder, der ellers var en klar favorit, pludselig rasler ned ad listen, og fordi der åbenbart bliver stor forskel på, om man spiser i restauranten eller henter som takeaway. Og den går altså ikke i min bog.

Så jeg kan allerede nu afsløre at det sted, der i lang, lang, lang tid ikke har været til at sparke af førstepladsen, nu må se sig slået, fordi det kvalitetsmæssigt er gået for meget ned ad bakke.

For at gøre testen så sammenlignelig som muligt, er jeg gået med et klassisk burger-set up med cheeseburger og fritter, plus at den skal kunne fås som takeaway.

Når man har tømmermænd er det alligevel umuligt at tage stilling til jalapenos og pankopaneret fisk, mens fedt, brød og kød ved man, hvad er. Og er vel nærmest også det eneste, man har lyst til, selvom vand, grøntsager og frisk luft teknisk set er det, jeg skal anbefale her. Men så kan du jo vælge selv at gå ud og hente din burger og på den måde bringe lidt balance i regnskabet 😉

Læs også: De gode spisesteder til frokost i Paris

 

 

Nummer 5: Halifax
Havde der været en pris for den pæneste burgerrestaurant, så havde Halifax klart vundet. Den københavnske burgerkæde rykkede ind i Franck A’s tidligere lokaler og efter en komplet make-over slog de dørene op i marts 2019.
Med en særlig takeaway-afhentnings-luge er det herligt nemt, at hente sin mad og der er virkelig meget at vælge mellem, både indenfor burger, dip – og frittekombinationer.
Er I flere, der skal spise sammen, så er Halifax et godt bud, fordi alle behov kan tilgodeses, også veganernes. Dog er der ikke mulighed for glutenfrit brød, men man kan få burgeren i salat i stedet for en bolle.
Kvaliteten fejler ikke noget. Bøffen er saftig og fritterne er virkelig gode, men portionerne er ikke voldsomt prangende og til den forholdsvis høje pris, så bliver det en femteplads til Halifax.

Info: Halifax
Jernbanegade 4
5000 Odense CNummer 4: Molotov
Now we’re talking.
Molotov formår at lave en burger, som en burger skal være, uden dikkedarer. God bolle, tilpas ristet og en saftig bøf, salat, tomat, agurk. Bum. Præcis som det skal være. Derudover er det virkelig gode, sprøde, krydrede fritter og god dip og der er en overordentlig god sammenhæng mellem pris, mængde og kvalitet. Med så stor konkurrence der er på området, så vidner det også om, at man kan noget, når der stadig er liv i forretningen efter halvandet år, hvor burgerkrigen har raset på sit højeste.

Desværre er ikke mulighed for en glutenfri bolle. Til gengæld er der en anden bonus: Cocktails. Gode cocktails som man også kan købe med to go. Det er altså et vinderkoncept.
Med 100 kr. for burger og fritter er der absolut intet at klage over.

Info: Molotov
Gråbrødre plads 4
5000 Odense C

 

 

Nummer 3: Bull Burger
Engang var Bull hele byens to go burgersted indtil de blev overhalet af de nye, unge og smarte steder, der er skudt op. Og så glemte jeg dem egentlig lidt. Shame on me.

Men jeg er ikke for fin til at indrømme mine fejl og åbenbart har den øgede konkurrence på feltet også været godt, for jeg synes egentlig, at Bull har oppet sig gevaldigt på kvaliteten og mulighederne fx i forhold til også at tilbyde glutenfrit brød (Som dog er en tør Fanden, hvor der er plads til forbedring)

Kødet kommer fra frilandskvæg, er dyrevelfærdsmærket og super saftigt. Der er mange muligheder for forskellige boller, fyld, tilbehør, fritter og dips – og det er virkelig gode fritter i øvrigt.
Bulls eget motto er ”Size matters” og det ved vi jo alle sammen er rigtigt 😉
Der er r-i-g-e-l-i-g-t af både salat, tomat, bacon og agurk, bøfferne er velstegte uden at være tørre og brødet er saftigt i burgerne, der også præsterer en solid herrestørrelse på både fritter og burgere. Altså hvis du går sulten fra det her måltid, så vil jeg egentlig anbefale dig at søge læge.

Prisen er 114 kr. for en gigantisk, virkelig velkomponeret burger, ditto fritter og ½ liter drikkelse. Det er seriøst meget for pengene og højere kvalitet, end hvad du betaler for, så set i det lys, er det her, at du får mest mad for pengene. Det rækker ikke til en førsteplads, men ”Bedste køb” kan også noget.

PS: Gå med bacon-cheeseburgeren. Den er genial.

Info: Bull Burger
Mageløs 7
5000 Odense C

 

 

Nummer 2: Burger Anarchy
Det gør lidt ondt i hjertet, det her.
I lang, lang, lang tid har Burger Anarchy været min klare favorit og jeg har uden at blinke udnævnt dem til byens bedste burger, gang på gang. Desværre er det ikke tilfældet længere. Der er sket alt for meget med kvaliteten for nedadgående retning til at førstepladsen kan oprettes – i hvert fald på takeaway-delen.  Jeg synes det er SÅ ærgerligt, at den kvalitet, man får i restauranten og tidligere har fået på takeaway, nu ikke længere gælder burgerne ud af huset.

Faktisk har jeg haft virkelig dårlige oplevelser med en helt rå bøf, en helt brændt bøf, verdens tørreste bolle og at den tilkøbte dip nærmest konsekvent glemmes. Ikke godt nok. Overhovedet.

Når det spiller, så spiller det til gengæld virkelig godt. Meget lækkert kød, et godt udvalg af forskellige burgere, totalt geniale fritter og dips og rigtig høj kvalitet. Pt. svinger den bare for meget til, at det kan blive til en førsteplads, især fordi prisen også er i den høje ende.
En ”almindelig” burger, hvor du tilvælger ost og fritter ender på 150 kr, dertil kommer tillæg for dyppelse, hvilket er testens klart dyreste og så skal der hverken være brændte bøffer eller tørre boller (Som man siger 😉 )

Til gengæld er der klart bonuspoint for mange forskellige muligheder for boller, bla. glutenfri, mange slags fritter og virkelige opfindsomme og innovative burgere med bla. vildsvin og andekroketter og hvor der også er noget for vegetarer og veganere.

Info: Burger Anarchy
Gravene 2A
5000 Odense C

 

 

 

Nummer 1: Burger Shack
De kom, de så, de sejrede.
Burger Shack har på bare et halvt år, åbent to restauranter i Odense for at kunne følge med efterspørgslen og det er forståeligt.
Med økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd og en pris på 90 kroner for en menu af fornuftig størrelse med burger, fritter, drikkelse og dip, så beviser Burger Shack, at man sagtens kan kombinere høj kvalitet med lave priser. Selv æggene i mayoen er øko, og det er bare god stil.
Bøffen er saftig, grøntsagerne sprøde, bollen blød og dressingen lige tilpas.

Du kan vælge mellem tre slags: Okse, kylling eller vegetar og få en glutenfri bolle.  Når man lægger kvalitet, pris og mængde sammen, så er der ikke voldsomt meget at rafle om:
Odenses bedste burger får du på Burger Shack (Er du ikke til flammegrillede bøffer, skal du vælge et andet sted)

Dog er der også et par hjertesuk:
Dressingerne er ikke specielt spændende, og det er heller ikke her, du får byens bedste fritter. Desværre. Hvor parmesan på fritterne er et godt kald, så er det eventyrligt irriterende, at der også er timian på, for det smager for meget igennem.
Derudover sker der alt for mange fejl, og der er ingen kompensationer eller undskyldninger.

En enkelt gang var oplevelsen så elendig, at jeg var nødt til at skrive en klage, som der aldrig blev reageret på.
Det er simpelthen for dårligt og noget, man skal have med i sine overvejelser, når man bestiller.

Info: Burger Shack
Vintapperstræde 6 og Englandsgade 2
5000 Odense C

Læs også: Her skal du bo i Paris

Med andre ord: Er det mængden, der tæller, så gå med burgeren fra Bulls. Der er seriøst meget mad og kvaliteten er i top. Er du til det flammegrillede og skal prisen være lavest mulig, er det Burger Shack, du skal besøge og er prisen ligemeget, så er det Burger Anarchy, du skal besøge.

 

 

Dem, der ikke klarede cuttet:
Mauritz, Hungry Dane og Gertruds burgere er også blevet testet, i flere omgange og nåede ikke ind på listen.

Gertruds havde engang byens bedste caféburger og de tider er i dén grad slut. Tør bøf, tør bolle, et lille stykke tomat og fem forkølede fritter. Slet ikke pengene værd.

Hos Mauritz er kødet er ret kedeligt og smager ikke af den sædvanlige Grambogård-kvalitet, tomaterne smattede, bollen ret tør og kun en enkelt, forkølet agurkeskive har fundet vej til burgeren.
Fritterene er tydeligvis hentet på frost i det lokale supermarked og dippen (Chilimayo i dette tilfælde) er rørt så hurtigt sammen, at det faktisk ikke er blandet.Til 119 kr. for en menu kan pengene bruges bedre et andet sted.

Hos Hungry Dane skal du gå med den confiterede and. Den kunne bruge en ekstra afdrypning, så den er knap så fedtet, men ellers er den pragtfuld. Til gengæld er dressingen skrabet, bollen til den tørre side og der er alt for lidt dip til fritterne. Når prisen er 110 kr. for burger, fritter og dip, så får du mere for pengene på et af stederne i top fem.

Pro-tip: Hvis du er en lille smule smart, så forudbestiller du din burger den 1. Januar og efter Tinderbox festival.
Tro mig, du bliver SÅ glad for at have været forudseende på det her punkt, når du undgår flere timers kø – og leveringstid.

Er du enig? Eller har du et andet bud på, hvor man får Odenses bedste burger?

Læs også: Her er hotellerne, du skal bo på i Hamborg

 

2 thoughts on “Guide: Her får du Odenses bedste takeaway burger

  1. Joeys burger! 😍 det ser ikke ud af meget udefra, men åh min gud, de lavet altså virkelig gode burgere! De er tilpas snaskede med en blød, velsmagende bolle og hjemmelavet dressing.

    • Spændende! Tak for bud! Må se om jeg har mulighed for at prøve den af. Glutenfrie muligheder er desværre stadig lidt begrænsede, men det lyder godt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.