Guide: Fem ting du skal opleve på Tinderbox

 

Tinderbox er efterhånden kravlet ud af tumlingestadiet og sprinter derudaf som en fuldvoksen festival. Det er ikke ”Kun” musikken, der er i fokus, der bliver i langt højere grad lagt vægt på ”Den fulde oplevelse”, både visuelt, kunstnerisk, madmæssigt og underholdningsmæssigt.

Det kan så til gengæld give lidt udfordringer med at finde ud af, hvor man skal lægge krudtet og så er det jo godt, at du har mig til at guide dig rundt til highlightsene 😉

 

 

Glow
En af de ting, der blev dokumenteret allermest i de første udgaver af Tinderbox, var den fine stjerneudsmykning omkring ginbaren ved ”Smutvejen”. Lysudsmykningerne er også noget af det, der gøres mest ud af på Heartland festival og derfor er det også oplagt, at der er blevet skruet op for den del i år.
Verdens største indendørs vinterfestival Glow kaster nemlig også lys over den musikalske festival ved, at dekorere skoven med lysende vipper, gynger og noget med en kæmpe-kogle. I sagens natur kan jeg ikke kloge mig på, hvordan det ser ud, men jeg vil anbefale at man tjekker det ud og gør det til en del af oplevelsen.

 

 

 

Duran Duran
Det virker unødvendigt, for der skal nok blive trængsel foran Blå scene, når et af firsernes største navne, Duran Duran spiller op fredag nat.
Men jeg gør det alligevel, selvom det virker åbenlyst, for når man har lavet hit på hit i 40 år, så ved man et og andet, og som Depeche Mode cementerede sidste år, så er der både erfaringen til at levere et kæmpe show og et publikum, der tager imod med åbne hjerter og elsker det.
(Og nej, vi gider ikke høre det nye. Bare spil hele hitparaden, så vi kan have firserfest, tak)

Så Duran Duran er på must see-listen.

Det samme gælder for legenden Neil Young, og jeg kender voksne mænd, der næsten ikke kan være i sig selv af begejstring over netop de to navne.
Info: Duran Duran spiller fredag nat kl. 00.20 på Blå Scene og Neil Young indtager Rød Scene lørdag aften kl. 22.35

 

 

For businesstyperne
Sidste år lavede Odense kommune et ret fint tiltag, hvor en masse af byens forretningsdrivende, influenter mv. blev inviteret en dag på Tinderbox for at netværke, diskutere byens udvikling og generelt bare møde hinanden på kryds og tværs. Det er hele fundamentet indenfor networkning: Folk, man kender (Eller i hvert fald har mødt før) er nemmere at lave forretning med og det skader ikke lige frem, hvis man er mødtes i festligt lag, hvor der ikke er fokus på salg.
Af samme grunde er der virkelig mange virksomheder, der enten inviterer deres medarbejdere på festival, eller inviterer deres samarbejdspartnere (Det er så ikke altid lige kønt, når fynske håndværksmestre dikker på sponsorbilletter tre dage i træk, men det er i hvert fald festligt 😉 Og af samme grund har jeg valgt et tomt billede, så ingen føler sig “Outet” på en blog )

Det er også blevet et erklæret mål for festivalen, at der skal lokkes flere af de fynske virksomheder og medarbejdere på festival, så flere får skabt forbindelser på tværs, på den uformelle måde.

Erhvervsdelen foregår typisk i VIP-området for det er der, man kan købe medarbejderbilletter til og man skal heller ikke være blind for, at Tinderbox naturligvis også gerne vil sælge så mange VIP-billetter som muligt.
Det er smag og behag om man vil blande forretning og fornøjelse, jeg kender folk, der aktivt fravælger det og køber deres billet selv, fordi de ikke orker, at have arbejdskasketten på og bare vil more sig, mens andre vælger det aktivt til, fordi de gerne vil vide, hvad der rører sig.

Der er endnu ikke planlagt deciderede erhvervsarrangementer fra festivalens side, men nu er ideen i hvert fald givet videre 😉 (Og der er virkelig god catering i VIP-området også, ikke at forglemme
Info: VIP-området er i år på førstesalen af The Balcony, der ligger efter hovedindgangen.

 

 

Comedy – De Grå Sider
Comedy-scenen gjorde sit indtog på Tinderbox sidste år, og var så stor en succes, at den er blevet markant udvidet i år med nogle ret habile og store navne.

En af dem, der er på ”Skal opleves”-listen er Søren Rasted, der har lavet podcasten ”De grå sider”, der er blevet et kæmpe hit under mottoet: ”Porn skal høres, ikke”.
Det er sangeren og en gæst, der læser op af det hedengangne Ugens Rapport og i live-udgaven har turneret land og rige rundt med lige så stor succes.

Lørdag eftermiddag fra kl. 14 til 17 er Den grå side en del af programmet på Comedy-scenen og det skal nok blive … lummert.

 

 

Haddaway & Dr. Alban
Man kan sige meget om programmet i år, men det er i hvert fald bredt. Og er du ikke til firserfest, som anbefalet ovenfor, så ryk ti år frem og tag til halvfemserfest i stedet.

Sangen ”What is love” kender de fleste, for den har været et hit siden Haddaway udgav den for 26 år siden. På Tinderbox slår han sig i år sammen med en anden 90’er stjerne, nemlig Dr. Alban, der også kan præstere to megahits, ”Sing Halleluja” og ”It’s my life”.

Så jeg tror der bliver al mulig grund til at være glad for sit liv og synge halleluja i Tusindårsskoven , når de to giver koncert torsdag aften.
Om ikke andet, så kan man altid komme i stemning ved de tre hits og luske af igen 😉
Info: Dr. Alban og Haddaway spiller kl. 22 torsdag aften på Groovebox.

Og ja, selvfølgelig er der også masser af mad, du skal opleve. Men den guide er så omfattende, at den kræver sit eget indlæg, som du finder her.

Hvis du vil med, så er der ganske få billetter tilbage til Tinderbox i år, så det gælder om at være hurtig på tasterne. Du finder billetterne her.

Hvad er på dit festivalprogram i år ?

 

 

One thought on “Guide: Fem ting du skal opleve på Tinderbox

  1. Pingback: Guide: 10 steder, du skal spise og drikke på Tinderbox | C & the City

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.