Guide: Her skal du spise på Heartland

Der er få festivaler, der er så fænomenalt kørende, når det kommer til mad som Heartland. Jep, jeg har før fablet om det høje niveau, der er på Tinderbox, men festivalen, der huserer på Egeskov slot på Midtfyn, tager den lige et par niveauer højere.
Altså, når man ruller et Michelin-køkken ind til festivalfolket, så har man fat i den lange ende (Og mig solidt lænket i den anden ende af snoren)

Er man et madøre, skal man på Heartland, sådan er det.

Udover de mega-spændende events som Stedsans in the woods og Banquet, hvor Kadeau disker op i år, så er der et virkelig solidt line-up af gourmetrestauranter, der på fineste vis kombinerer det fynske guld i form af gode råvarer, de hotte in-steder fra hovedstaden og de geniale lokale leverandører og restauratører.

 

 

Mange af de ”Smarte steder”, som du helt sikkert har set på Instagram, finder du på Heartland og jeg synes det er lidt fedt, at de godt gider tage ud i provinsen, når der ingenlunde mangler kunder i København ( Om end det nok har lidt at gøre med, at også er segmentet, der er til Heartland)

Maden er så stor en del af festivalen, at man snildt kan tage afsted alene for at æde sig ned. Gastroturisme er noget af det, Fyn er i gang med at markere sig på og på Heartland er det endda mere end overskueligt, at drible rundt i en af verdens smukkeste haver og spise lækker mad.

Der er vitterligt noget for enhver smag: Workshops, hvis du vil yde, før du nyder, de store events, der kræver at du køber billet på forhånd og et hav af små boder med alaskens former for lækkerier.

Gourmettyper bør virkelig unde sig selv,  at indløse billet til en af de store madevents som fx banquet med Kadeau, Wintersprings afternoon tea, Gastrofyn-middagen med fynske topkokke fra Falsled og Sortebro kro, Pasfall, Aro, The Balcony med flere, samt Boneyard-taffel med kogemand og kunstner Simon Jul, der byder på den store menu på et hidtil ukendt område af festivalen.

Hvis du hellere vil tage bestik af dagsformen før du vælger, hvad du skal spise, så har jeg samlet 10 favoritter som jeg hellere end gerne sætter tænderne i.

 

 

 

Juno og Lille Bakery
Bagerierne, der får folk til at stå i alenlange køer, for at få en bid af deres kardemommesnurrer, semlor og smørbagte croissanter.
De to københavnerbagerier har et tårnhøjt niveau og indtager for første gang Heartland, hvilket nok skal blive et hit. Man kan virkelig komme til at trænge til noget smørbagt efter et par dage på festival 😉
Både Juno og Lille Bakery finder du i Heartlands bageri, der ligger til højre for hovedindgangen

 

 

Gasoline Grill
Ingen festival uden burger og Gasoline laver en af de bedste. I 2017 vandt de Bloombergs test og dermed titlen som verdens bedste burger. Om det ligefrem er verdens bedste skal jeg lade være usagt, men med økologisk og friskhakket kød er den i hvert fald aldeles glimrende.
Du finder Gasoline Grill i Tastelandområdet, nederst til venstre, ud mod Holmegyden

Winterspring
Også kendt fra Instragram, den lille dessertbar i København, der lynhurtigt er blevet et kæmpehit med de dessertkunstværker, de serverer. Winterspring kan du besøge på to måder: I isbaren hvor du bare dropper ind, og til det store Afternoon Tea-bord, hvor der skal købes billet.
Både isbod og dessertbar finder du i Secret garden

 


Musling Bistro
En af mine Københavner-favoritter, som er en fryd at besøge hver gang og som på Heartland disker op med de mest svulstige skaldyrsfade, du kan forestille dig. Er du mere til noget enkelt, kan du svinge forbi og nedsvælge et par østers.

By Stokkebye
En fynsk favorit, der er med for første gang, der byder på lækker lokal vin og kaviar.  Ja, mindre kan ikke gøre det og absolut et besøg værd.
By Stokkebye huserer også på Tasteland og ligger på første del, til venstre op mod Holmegyden.

 

 

 


Grød
Er du på Instagram, er du også stødt på Grød, der er en blogger-darling ud over alle grænser. Konceptet er superenkelt: Grød med en masse toppings ovenpå. Chiagrøden med rabarber og peanutbutter er aldeles fremragende, skal jeg hilse at sige.
Eftersom grød er godt til morgenmad, så finder du naturligvis Grød i nærheden af campingområdet.

 

 

Rødder
Rødder & Vin er navnet på en vinbar i Ravnsborggade, der har udvidet til også at omfatte pop-up restauranter i forskellig form. Jeg har fablet uklædeligt meget om fx evnen til at lave magiske aspargesretter og i tilgift er der virkelig meget god vin.
En af de ting Rødder & Vin excellerer i, er naturvin, der er uden svovl, da det angiveligt er svovlen, der giver tømmermænd…
Rødder & Vin ligger foran Greenfield-scenen

 

Snack N’Blues
Burgerstedet, der bragede ind sidste år, og i høj grad mængede sig i toppen af konkurrencen om, at blive årets festivalburger på Tinderbox.
Du kan køre to modeller: Enfried chicken burger med æblerøget cheddar, dild pickles, brøndkarse og mayo eller en fried halloumi burger, som er med halloumi, semi-dried tomater, brøndkarse og mayo.
Begge er deciderede lækkerbiskner af burgere fyldt med velsmag, hvor du ikke kan gå galt I byen
Snack N’Blues ligger i Talk-området til højre for Future Talk-scenen

 

Konnerup og co
Chokolade fra himlen, no more no less.
Konnerup & Co er vores lokale, fynske chokoladepusher, der laver virkelig god chokolade. Prøv fx deres hvide chokolade med orange og hindbær. Yum!
Du finder boden i midten af Tasteland

 

 

 

Banana
Vi bliver i det søde hjørne, men på den sunde og bæredygtige måde. Banana er is, der er lavet af bananer, der ellers skulle være smidt ud. Udover at madspild mindskes, så er isen og vegansk, gluten – og laktosefri og virkelig lækker!
Ud over isen vælger du dine favorittoppings og så er det bare om at gå i gang – med god samvittighed.

Der er v-i-r-k-e-l-i-g meget lækker mad på Heartland og dette er kun et udsnit. Du kan danne dig et ret godt overblik i appen . Der er eksempelvis også cocktail-masterclasses, hvor bla. Duck and Cover og odenseanske Visit byder på drinks og kreative påfund.

Du kan danne dig det fulde overblik på over de kulinariske muligheder og vandhuller på festivalens mad-site

Og så skal jeg lige beklage, at jeg i dette indlæg skrev, at Heartland er sæsonens første festival, for det er faktisk Vesterland på Fanø, der er det.
Endnu mere pinligt bliver det, fordi jeg faktisk var på Vesterland sidste år til en kvart koncert og så helbredsmæssigt dårligt kørende, at jeg helt havde glemt den fine, fine festival.
Vesterland er absolut et besøg værd og med et godt line up af navne. I år var det fx Dizzy Mizz Lizzy, Tina Dickow og Love Shop, der spillede

Har du tip til Heartland, så del endelig i kommentarfeltet, så andre kan få glæde af det <3

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.