Scoremad: Nudler med mango, spinat og oksekød

Sød, stærk, lynhurtig og virkelig lækker.

Nej, det er faktisk ikke mig selv, jeg taler om her ;-), men denne stjerne af en nudelret, det er lykkedes mig at svinge sammen.

Efter 8 måneder uden nogen som helst form for madlavning (Don’t judge! Ressourcerne har skullet bruges på noget andet), fik jeg trang til at forsøge mig med noget, der både er hamrende nemt og hurtigt at lave, også når man er i tordnende underskud, men alligevel har brug for hjemmelavet mad i en ruf.

Hvis du følgerne tipsene nederst i opskriften, kan du have maden klar på tallerkenen på 15 min.!

 

 

Ingredienser til 2 pers.

250 gr. risnudler

1 bøf af god kvalitet fx tyksteg eller rib eye fra en ko, der har haft det godt (Eller 2 bøffer, men, klimaet, du ved ;-))

2 fed hvidløg

1 chili

3 spsk. sesamolie

½ dl tamari

1 mango (Eller en bakke, hvor mangoen allerede er skåret i stykker)

200 – 500 gr. frisk spinat (Alternativt kan du bruge bok choi)

2 spsk. sesamfrø

Smør til stegning

 

Sådan gør du:

  1. Sæt vand over til nudlerne og kog dem
  2.  Rør en dressing af sesamolien, tamari og det ene fed hvidløg
  3. Rist sesamfrøene på en varm, tør pande og stil dem til side
  4.  Steg kødet ved først at lukke kødets overflade ved hård varme, ca. 5-10 sek. på hver side. Skru ned for varmen, tilsæt smørret og steg bøffen færdig ca. 2 minutter på hver side. Kødet skal være rosa, så pas på med ikke at overstege.
    Stil kødet til side, drys med salt og lad det trække.
  5. Sluk for varmen og kom derefter det andet, hakkede, fed hvidløg på panden sammen med spinaten og vend det rundt til spinaten falder sammen. Jeps, med smør, kødsaft og det hele. Husk IKKE at overstege, spinaten skal bare falde sammen.
  6. Når spinaten er faldet sammen, hælder du nudlerne, dressingen og sesamfrøene ned i panden og vender det hele godt rundt.
  7. Anret det på et varmt fad eller tallerkner, skær kødet i små stykker og kom over nudlerne.
  8.  Slut af med at drysse den snittede chili og mango i tern over retten
  9. Server!

     


    Bonustip:

    1. En helt almindelig rød chili er ikke særlig stærk. Voksne, der ønsker retten stærkere, kan med fordel drysse tørret chili på deres egen portion.
    2. Kan du ikke fordrage sesam, så drop sesamfrøene og olien og brug i stedet en smagsneutral olie og evt. lidt fiskesovs.
    3. Bruger du glutenfrie risnudler og tamari er retten fuldstændig glutenfri.
    Skal der ikke tages hensyn til den slags kan du bruge alm. nudler/pasta og japansk soja med lige så stor succes.
    4. Bruger du spinat i pose, der allerede er skyllet og mango i tern, kan du have maden færdig på under 15 minutter.
    5. Koriander er valgfrit. Brug det, hvis du, som mig, er vild med smagen. Ellers er retten lige så fin uden.
    6. Kylling er også rigtig fint at bruge.

    Jeg vil elske at høre om dine erfaringer med mine køkkenkreationer. Har du lavet en af mine opskrifter, så brug tagget @candthecity på Instagram, så jeg kan sende ros og highfives i din retning

    Velbekomme! 

4 thoughts on “Scoremad: Nudler med mango, spinat og oksekød

    • Sejt Vibeke! Har du allerede været der? Sådan! Godt tip med ananas, det skal jeg prøve, det er garanteret godt med kylling.
      Har du smidt et billede på instagram også ? 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.