Top 5: Byens bedste fastelavnsboller

Statistikken taler sit tydelige sprog: I vil have fastelavnsboller og I vil have de bedste!
Heldigvis behøver du ikke lede længere, for svaret er her

Siden nytår har det været det suverænt mest søgte på bloggen og derfor tænker jeg at en genudgivelse af den store guide til Odenses bedste fastelavnsboller er på sin plads.

I testen er der uddelt fra 1 til 6 stjerner og de testede boller er fra Lagkagehuset, Føtex, Kvickly, Wienerbageriet Døckerslundsvej, Fru Lund, Folkebo bageri, Olivia, Wendorff og Rises brød.

 

 

Nr. 5: Lagkagehuset:
Lagkagehusets fastelavnsboller er populære og der bliver virkelig langet nogle stykker over disken. Testmodellerne i denne omgang er med hindbær/nougat og sveskefyld. Fælles for dem begge er en noget kedelig, næsten halvtør bolle, til gengæld er der virkelig meget fyld i, næsten for meget. Og jeg er altså typen, der næsten ikke kan få det vammelt nok, men jeg synes det er i overkanten og versionen med nougat bliver simpelthen for tung. Og så går det altså heller ikke, at man bager på margarine, man skal bage på smør!
Hvis du vil have fastelavnsboller fra Lagkagehuset, så gå efter den med sveskefyld.
Samlet vurdering: 2 stjerner

 

 

Nr. 4: Wienerbageriet Døckerslundsvej
Her er vi ude i nogen, der virkelig kan lave wienerbrød. Bollen er ikke så stor, og fyldet er helt ok, men ikke prangende. Glasuren er med rom, og det har jo aldrig skadet nogen, så selv om det er en lidt lille fastelavnsbolle, så skal den have kæmpe ros for især bollen, som er en super saftig wienerdej, som mange andre kunne lære en del af. Nogle vil måske mene at den er for fed, men hellere det end en knastør bolle.
Det lader også til at stedet er populært. Kl. 16 en helt almindelig mandag, stod der kun 3 forkølede udgaver med sveskefyld tilbage i vinduet, så kom tidligere, hvis du vil have et større udvalg
Samlet vurdering: 3 stjerner

 

 

Læs også: Guide til perfekte Palma

 

Nr. 3 Wendorff:
Bollerne hos Wendorf er virkelig pæne og hvis det ikke ser sådan ud på billedet, så er det Wilmas skyld, fordi de nærmest blev massakreret på hjemvejen.
De har et virkelig lækkert fyld, i gode, kreative kombinationer fx med amaretto / kaffe og chokolade/citron.
Min favorit er dog klassikeren med hindbær, creme og flødeskum og bollen er lige et niveau højere end hos Lagkagehuset, fordi den er mere saftig og større end Døckerslundsvej bageren.
Samlet vurdering: 4 stjerner

 

 

Nr. 2: Fru Lund
Hos Fru Lund er det også virkelig pæne boller, med både bær, glasur og marengs, men der er ikke meget kreativitet over fyldet, der holder sig til klassikerne: Sveske, creme, hindbær og nougat.
Bollen er standard wienerbrødsbolle, der smuldrer en del og samtidig er de ret flødede i smagen, hvor flødeskummet fylder for meget. Men generelt en helt ok fastelavnsbolle, men altså ikke helt god nok til at blive nr. 1.
Samlet vurdering: 4 stjerner.

 

 

Nr. 1: Rise’s brød:
Her er vi oppe i sværvægtsklassen, alene ud fra størrelsen. Det her er virkelig store fastelavnsboller !
Derudover er der mange forskellige at vælge mellem: Der er klassikerne med creme, med hindbær og med sveske og så er der de mere kreative og absolut anbefalelsesværdige: Med Sarah Bernard-creme og abrikos og med solbær / romcreme og der er jeg bare nødt til at sige: Mums!
Uanset hvilken model, du går efter, så tror jeg ikke du bliver skuffet, hverken over mængde, pris eller størrelse – og den med solbær og romcreme er eddermame god!
Samtidig er bollen virkelig god, saftig og ikke smuldrende, så alt i alt meget anbefalelsesværdig.
Skulle man komme til at spise to, så skal man lige være forberedt på, at man hverken kan spise aftensmad eller morgenmad næste dag. Har jeg hørt.
Samlet vurdering: 5 stjerner og ubetinget byens bedste  

Læs også: Her skal du bo i Paris

 

Dem, der dumpede med et brag:
Jeg synes det er utroværdigt, at lave en test, hvis ikke man også nævner dem, der dumper. Det er muligvis ikke noget, man bliver specielt populær på, men jeg synes det er mest fair, både at give det rette billede og spare folk for en dårlig oplevelse. Aviserne bringer jo heller ikke kun de gode anmeldelser og man gider jo heller ikke indtage noget, der ikke er kalorierne værd 😉

 


Olivia brasserie:
Indrømmet: Begejstringen var høj, da jeg så at Olivia Brasserie lavede fastelavnsboller,  desværre er jeg sjældent blevet mere skuffet.
Det bedste man kan sige om bollen er, at den tydeligvis er hjemmebagt. Og at den nok skulle have været ude af ovnen 5 minutter tidligere. Ellers er den møgkedelig fra a-z, flødeskummet har stået for længe, der var ingen creme og meget kedeligt syltetøj.
Til 40 kroner (!) som takeaway er det simpelthen ikke godt nok og kunne man give nul stjerner, så ville det være tilfældet her.
Samlet vurdering: 1 stjerne og den bliver givet for overhovedet at have fastelavnsboller

 

 

Læs også: Her er hotellerne i Paris’ hotteste kvarter


Kvicklybageren på Skibhusvej:

Ret skal være ret. Det er virkelig store fastelavnsboller og fyldet er virkelig godt, og rigeligt. Nok nærmest lidt for rigeligt, men det er ikke noget, der trækker ned i min bog 😉
Det kunne være en virkelig fin fastelavnsbolle, der snildt kunne være nået med i top 5, hvis ikke bollen havde været så gudsjammerligt dårlig. Ikke nok med at den var tør, den var også komplet smagsløs. Virkelig, virkelig, virkelig kedelig. Øv. Uanset hvor godt fyldet er, så kan det hverken camouflere eller retfærdiggøre, at bollen smager af tørt pap.
Samlet vurdering: 2 stjerner for det virkelig gode fyld og for størrelsen 

Folkebo Bageri 
Den må være fra dagen før. Mindst. Tør, krummende bolle og tør, nærmest harsk fløde. Derudover er der ikke meget fyld at hente, hverken i creme eller syltetøjsvarianten.
Øv. Den gad jeg ikke engang bruge tid på at tage et billede af.
Samlet vurdering: 1 stjerne og den bliver givet for overhovedet at have fastelavnsboller 

Konklusion:
Jeg vil ubetinget gå efter Rise’s, der er absolut ingen grund til at spilde kalorier på de andre. Ud fra størrelse, smag, kreative smagssammensætninger og pris er de, som sagt, byens bedste.

Bonusbolle:
Føtex’ fastelavnsboller får lov at komme med som ”Bonusboller”. Det er hverken de største eller bedste, men både bollen og fyldet er fornuftigt. Og til en pris for 20 kr. for en fastelavnsbolle med fløde, så er det ”Bedst på budget”-vinderen.

 

 

Eftersom jeg bor i Odense nu, så er guiden til byens bedste boller også baseret på udvalget her i byen, men jeg har boet i København længe nok og researchet så grundigt, at jeg uden tvivl kan sige, at Dessertdragen laver hovedstadens bedste fastelavnsboller til 6 fuldfede stjerner.

Har du mod på at stå i kø i tusind år, så gå også efter den svenske version, semlor, der er en kardemomme gærbolle med marcipan og fløde, hos Juno Bakery på Østerbro.

Er du enig i testen?

Hvem synes du laver de bedste fastelavnsboller?

Læs også: 10 tips til Hamborg

PS: Til dem, der er bekymrede for min cøliaki: Rolig nu. S-e-l-v-f-ø-l-g-e-l-i-g spiser jeg ikke bollerne. Jeg har kyndig medtesterhjælp på det område (Og gør ikke mig selv dødsyg med vilje 😉 )

4 thoughts on “Top 5: Byens bedste fastelavnsboller

 1. Haha nej vi er meget uenige i år 🙈 Jeg har i år prøvet Wendorff, Kvickly på Skibhusvej, Føtex bageren, Bilkas og Lagkagehusets. Af alle dem er dem fra Kvickly ubestridt de bedste (især den med solbær). Kan mærke at jeg efterhånden er “over” dem fra Lagkagehuset. De er simpelthen (som du også nævner) for vamle og jeg har seriøst kvalme, når jeg har spist en af deres. Og så irriterer det mig grænseløst, at de ikke skærer bollen helt igennem.
  Føtex fik jeg i dag og den var ret so so. Kedeligt fyld.
  Wendorff er nok de dårligste jeg har fået i år. Flødeskummet smagte flere dage gammelt og var halvflydende. Jeg har endda været der to gange og det var der samme begge gange. Den med amaretto smager bare af kaffe. Nogen skulle tage at fortælle dem, hvad amaretto er. Men var overrasket over Wendorff. De har de andre år været mine favoritter. Husker stadig et år, hvor de havde en helt fantastisk med pistacie.
  Bilka var som du betaler for: mega små, alt for lidt fyld og en kagecreme uden smag. Men til gengæld fik man to (!!) for 24 kroner.

  • Ha ha ha. Ja det er da for sjovt. Jeg gik faktisk netop efter den med solbær fra Kvickly efter dit råd og fyldet var, som jeg skriver, også top dollar. Men bollen…. Tørt tagpap ville smage mere festligt.

   Wendorf er jeg endnu ikke blevet skuffet over – og jeg er ellers helt hys med gammelt flødeskum! AD! Du skal virkelig prøve Rises. Eller bare den på Døckerslundsvej. Mmmmm. Er seriøst glad for, at jeg ikke har gidet at teste Bilkas. Det virker som spild af tur. (Omend det ville være godt kaloriemæssigt 😀 )

   Det lader til at bagerne i Odense svinger for meget på dagsformen… (Og jeg tester alle stederne mindst 2 gange. Af samme grund. Hm. )

 2. Åh jeg synes ikke, at bollen hos Kvickly er så slem, som du siger.

  Må indrømme at mængden af glasur her på billedet på Rises skræmme mig lidt væk. Jeg hader simpelthen glasur. Synes at det er unødvendigt og ubehageligt sødt. Og det er godt nok noget af en mængde, der er på her 😲
  Døckerslundsbageren er for mærkelige. Hvilken bager med respekt for sig selv har lukket om søndagen?! Men måske jeg vil overveje at teste dem.

  Jeg har i øvrigt set billeder af nogle vilde fastelavnsboller fra Odeon og en del hyper Baker Boys på de sociale medier.

  • Det er slet ikke slemt med glasur på Rises. Overhovedet ikke.
   Den hos Døckerlundbageren er med rom… Det hjælper altså! 🙂

   Jeg er med vilje gået uden om Odeons, fordi det kun gav mening for mig at teste dem, man køber med hjem. Men de ser gode ud.

   Hvem er Baker Boys?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.